• Beslenme
  • Kızlar ilk defa yapacağım yardım edin

Afrodit Evet ancak közleyip blend ettikten sonra zeytinyağında suyu çekilene kadar kavur.

    1)Dolmalık biber içini temizle yıka kurut koy direkt, pisireceginde bi kere suya tut buz tadı gitsin cozulmeden direkt doldur pişir 💋
    2) Yeşil fasulye temizle kavanozlara doldur, çok az su koy. Kavanozlari ters şekilde kaynat biraz fasulye rengi dönene kadar. Hazır💕
    3) Kapya biber közle, kabuğunu soy direkt at buzluğa. Kışın içine patates kızart yoğurtla, mis 😊
    4) Bezelye,barbunya bunları direkt çiğ koyabilirsin buzluğa.
    5) Meyveleri bi tepsiye diz tek tek dondur, sonra poşetle. Böğürtlen ahududu çilek vişne kiraz ne istersen.
    6) Patlıcanları fırında közle, soğuyunca at buzluğa. Karniyarik hazir 🤗
    7) Kapya biber közledigin zaman ince şeritler halinde doğra, sarımsak zeytinyağı sirke tuz seker, ve domates salçası ekle. Maydonoz son olarak pişir bunlari kavanoza koy, kahvaltılık sos kışın çok iyi gidiyor 💃
    8) Patlıcan biber domates kurut güneşte doğrayıp at buzluğa. Kışın hepsinden az az haşla birlikte. Sonra bi tencerede soğan kavur, hasladigin sebzeleri koy baharatlar ile beraber. Mis gibi kahvaltılık.
    9) Lutenitsa için patlıcan biber közle, havucları hasla. Bunların hepsini robottan geçir. Tencerede pişir, domates salçası da ekle. Yağ tuz damak tadına göre ekle. İyice pişince koy kavanozlara 😊
    10) Kornişon turşusu için kavanoz dibine 1er dilim soğan koy, birkac tane karabiber, defne yaprağı. Kornisonlari diz, sirke su tuz karışımı yap dök. Kavanozlari kaynat kütür kütür turşu.
    Su an aklıma gelenler bunlar 😀

      Afrodit kavonazla çok iyi olur yarımşar kiloluk. Ömürlük dursun sonra. Armut ve üzüm kompostosu çok yapardık. Bir de bizim ztn asmamız vardı taze yapraklarını tuza basar saklardık. Kapakları iyi kapattığından emin olduktan sonra en iyisi cam kavanoz en sağlıklıları cam çünkü

        Afrodit kompostoyu, varsa meyvede çekirdekleri ayıkladıktan sonra kavanozlara doldur su şeker ekle oranları unuttum. Sıkıca kapatıp büyük bi tencerede kaynat. Tencereye de neredeyse ağzına kadar su koyman lazımOcaktan aldıktan sonra ters çevir öyle soğusun. Tencereden çıkarmak için kıskaç var. Kapaklar eğer çevirmeli değilse sıkıştırmak için de ayrı aparatlar var. Eğer marketten alıyosan metal kapaklı kavanozlar içinde reçel vs ne olduğunun önemi yok onları atma kullanırsın

          buzdankalpler yapmaya. Çalışacağım inşallah elimde kalmazlar 😥 yarında kapya biber közleyeceğim Ay stres yaptım

          Afrodit Aşko Vala bende sen gibiyim…
          Kışlık hiç bir hazırlığım yok…
          Domates ve biberim çok var ama ne yapacam onlardan hiç bir fikrim yok…
          Bilen Bi el atsın be ya😁❤️