Yasak_elma Moomy gusul farz normal abdest sonrasında veya öncesinde alinabilir ama zorunlu degil ben sadece gusul alıyorum
buzdankalpler Moomy gusül abdesti zaten tek başına abdesttir. Ardından tekrar abdest almak gerekmez abdest bozulmadıysa ibadet yapılabilir. Normal abdesten farkı belirli durumlardan sonra zamanı çok geciktirmeden alınması gerektiği. Bize her zaman anlatılan öğretilen buydu hiçbir hocadan farklı bir şey duymadım
keyfimvekahyasi Moomy gusülden önce namaz abdesti almak sünnettir. Bende gusülden önce alıyorum ama eğer halim yoksa sadece güsul alıp çıkıyorum 🤷🏻♀️
Gokkusagim Ben sadece gusül alıyorum ama bana önce abdest almak değişik geldi ilişkiden sonra cenabetken yani abdest alınır mı bilmediğim için soruyorum 🤗
Sedaa Moomy bende sadece gusül abdesti alıyorum, normal abdest zorunlu olmadığı için almıyorum. Ama eğer duştan sonra namaz kılacaksam gusül ,ardından normal abdest alıp cıkıyorum
Sedaa Moomy gusül almıyor musun canım. Gusül abdest ile normal abdest birbirinden farklı şeyler. Temizlenmek için gusül almak zorundasın.
Moomy buzdankalpler gusül abdesti de alıyorum canım yazmayı unutmuşum ikisini alıp sonra namaz kiliyorum
buzdankalpler aykirikadin gusül olmadan normal abdest alınmaz diye biliyorum bi araştırın sorun isterseniz bir hocaya
Gokkusagim buzdankalpler bana da gusül olmadan normal abdest almak değişik geldi bir fikrim yok ama önce gusül alıp temizlenmek gerekir gibi