Kızlar selamın aleyküm
Ben kapanmak istiyorum ama ailem dahil herkes karşı çıkıyor. Ailem ve akrabalarimda kapali kimse yok ama ben cok istiyorum. Yaklasik 15 senedir hep bunun hayalini kurup daima ayni düşüncede oldum ve artik zamanı geldi diye düşünüyorum. Yasim 30. Benim kapanma anlayisim dinimiz neyi gerektiriyorsa o sekilde.. peceli degil ama carsafa girerek kapanmak istiyorum. Siyah degil tabiki. Fume, petrol yesili yada koyu yesil bir suru absurt olmayacak uygun renkler var. Fikirlerinizi merak ediyorum linçleyebilirsiniz de uygun sekilde :)
Birde merak ettigim bir sey var . Carsaf’ta esarp yapilimi oluyo ? Yoksa kendimmi yapmam gerekecek. Cunku eger oyleyse once onu ogrenmem gerekiyor.

urezlinga636 sen istiyorsan gerisinin ne önemi varki din çoklu insanlarla yaşanmaz sadece sen bileceksin orasını kalbin ne istiyorsa onu yap açılmak istiyorum deseydinde sana aynen bunları söylerdim
    Linçlenecek tek konu senin onların lafıyla hareket etmen

urezlinga636 Herkes herkesin fikrine saygı duymak zorunda burada linçlenecek bir durum yok aksine ne güzel bir düşünce. Kim ne söylerse söylesin, nasıl tepkiler verirlerse versinler sadece dinleyin gerektiği yerde cevabınızı verin ama kendinizi üzmeyin. Siz çok güzel bir şey yapıp çok güzel bir şeye vesile olabilirsiniz. Hayırlı olsun :)

etoile
        Rabbimin nasip etmesi bile büyük Bir şey bence öyle düşünme ☺️ kurban olduğum rabbim sanada nasip eder inşallah bir gün 🙏♥️

belladonna
        Allah razı olsun kardeşim çok teşekkür ederim gerçekten yüzümü güldüren bir yorum oldu 🙏♥️ hayırlı olur inşallah. Rabbim herkese nasip etsin 🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏😘☺️

Eskobar
          Çok teşekkür ederim. Hayır, kimsenin lafiyla kesinlikle hareket etmiyorum :) arastirmalarima başladım ve herkese hayat benim benimle günahlarımin hesabini siz vermeyeceksiniz yapmadigim seylerden ben sorumlu olacam mesajini kibarca veriyorum elhamdülillah ☺️
          Sorun şu ki benim dini bilgimde pek yook. Nasil olacak biraz tereddütlerim var iste sadece :)
          ♥️

urezlinga636 Amin inşallaaah canım 🙏🏻 Bu ara da yanlış bilmiyorsam çarşaflarda eşarp hazır olan modeller var yani ben öyle hatırlıyorum. Annemin yakın arkadaşı hafız o da çarşaf kullanıyor ama hemen takıp çıkarıyor öyle kaldı aklımda

urezlinga636 Allah hidayetini arttırsın 🌼 senin adına çok sevindim bu tabiki senin fikrin niyetin ama direkt çarşaf ağır gelmez mi ben 9/10 yıldır kapalıyım son 3 yıldır ferace giyiyorum nefisle savaş 🥲. Halindeyim çarşaf bana zor geliyor şuan ilkten çarşaf giyseydim nasıl olurdu bilmiyorum tabi seni etkilemek istemem ablam diyeceğim yaştasın 😊 belkide sende direkt çarşaf giymek ters bi etki yapmaz bunları kendi açımdan söylemek istedim bu arada insanların ne dediğini bakma zor olacak ama hep iyki diyeceksin🌼

urezlinga636 üstten bir şey geçiriyorlar. Ama senin yaşın çok genç geniş feraceler var o tarz giyinebilirsin. Geçenlerde bir kadın gördüm eşarp yapmış feraceye o kadar uzun bir esarpki hem feracesi geniş hemde kalçasına kadar upuzun bir eşarp yapmış tüm bedenini kapatmis gibi

urezlinga636 ayyyy bebeğim dini bilgilerini ins geliştirirsin ama hemen bir cemaate girme. Sohbetle başlar ama sonra çok somururlee maddi manevi. Sen sohbetlere gidersen bile tavrın net olsun seni somurmesinler. Aslında bir suri hoca var inst canlı yapıp anlatan ama nasillar çok iyi bilmiyorum. Hayalhanemi takip edip güzel bilgilere sahip olanlar var. Ben takip etmiyorum ama çok duydum. Ve onları dinleyen kesim nedense çok naif insanlar oluyor

urezlinga636 selamun aleykum🌸 benim de ailemde hic tesetturlu yoktu hatta hepsi sol goruslu ve maalesef tesetture pek de sicak olmayan bir genis ailem vardi. Babami kaybettikten sonra namaza basladim ve kapanmak istedim ama bir turlu emin olamiyordum cesaret edemiyordum ya yapamazsam diye. Bir gun esimin anneannesi vefat etti, cenazesine gidince bende cok sey dank etti, hesabini Rabbime yalniz verecek herkes ve Allaha ailem kuzenlerim bu fikirde degil diye ortunmedim diyemem dedim kendi kendime. Ve direkt ortundum. Annem ve kardesim destek oldular eminsen senin kararin dediler. Genis ailemden garip tepkiler aldigim oldu ama umrumda bile degil. Ben öldüğümde cenazemde “kiymali pidenin yanina bana ayran gelmedi ya” derdine dusecek, öldükten 15 gun sonra beni anmayacak insanlar icin ahiretimi yakamam dedim. Istiyorsan yap, gerisi hikaye. Allah yardimcin olsun🤲🏻🌸

Çarşafında çeşitleri oluyor bazıları hazır oluyor bazılarını sen iğneliyorsun altına bone veya tülbent takıyorsun. Arkadaşımızın dediği gibi ferace+geniş eşarpta takabilirsin. Geniş eşarbın boyutu her eşarpçıda olmuyor genellikle Medine ipeği denen kumaştan alıp kenarlarını diktirerek kullanıyorlar. Bunlar kolay öğrenilecek şey çok kafaya takma instagram da bile bir çok video var nasıl yapıldığına dair. İnşallah daim olur ve o huzuru bulursun.