urezlinga636 Amin inşallaaah canım 🙏🏻 Bu ara da yanlış bilmiyorsam çarşaflarda eşarp hazır olan modeller var yani ben öyle hatırlıyorum. Annemin yakın arkadaşı hafız o da çarşaf kullanıyor ama hemen takıp çıkarıyor öyle kaldı aklımda

urezlinga636 Allah hidayetini arttırsın 🌼 senin adına çok sevindim bu tabiki senin fikrin niyetin ama direkt çarşaf ağır gelmez mi ben 9/10 yıldır kapalıyım son 3 yıldır ferace giyiyorum nefisle savaş 🥲. Halindeyim çarşaf bana zor geliyor şuan ilkten çarşaf giyseydim nasıl olurdu bilmiyorum tabi seni etkilemek istemem ablam diyeceğim yaştasın 😊 belkide sende direkt çarşaf giymek ters bi etki yapmaz bunları kendi açımdan söylemek istedim bu arada insanların ne dediğini bakma zor olacak ama hep iyki diyeceksin🌼

urezlinga636 üstten bir şey geçiriyorlar. Ama senin yaşın çok genç geniş feraceler var o tarz giyinebilirsin. Geçenlerde bir kadın gördüm eşarp yapmış feraceye o kadar uzun bir esarpki hem feracesi geniş hemde kalçasına kadar upuzun bir eşarp yapmış tüm bedenini kapatmis gibi

urezlinga636 ayyyy bebeğim dini bilgilerini ins geliştirirsin ama hemen bir cemaate girme. Sohbetle başlar ama sonra çok somururlee maddi manevi. Sen sohbetlere gidersen bile tavrın net olsun seni somurmesinler. Aslında bir suri hoca var inst canlı yapıp anlatan ama nasillar çok iyi bilmiyorum. Hayalhanemi takip edip güzel bilgilere sahip olanlar var. Ben takip etmiyorum ama çok duydum. Ve onları dinleyen kesim nedense çok naif insanlar oluyor

urezlinga636 selamun aleykum🌸 benim de ailemde hic tesetturlu yoktu hatta hepsi sol goruslu ve maalesef tesetture pek de sicak olmayan bir genis ailem vardi. Babami kaybettikten sonra namaza basladim ve kapanmak istedim ama bir turlu emin olamiyordum cesaret edemiyordum ya yapamazsam diye. Bir gun esimin anneannesi vefat etti, cenazesine gidince bende cok sey dank etti, hesabini Rabbime yalniz verecek herkes ve Allaha ailem kuzenlerim bu fikirde degil diye ortunmedim diyemem dedim kendi kendime. Ve direkt ortundum. Annem ve kardesim destek oldular eminsen senin kararin dediler. Genis ailemden garip tepkiler aldigim oldu ama umrumda bile degil. Ben öldüğümde cenazemde “kiymali pidenin yanina bana ayran gelmedi ya” derdine dusecek, öldükten 15 gun sonra beni anmayacak insanlar icin ahiretimi yakamam dedim. Istiyorsan yap, gerisi hikaye. Allah yardimcin olsun🤲🏻🌸

Çarşafında çeşitleri oluyor bazıları hazır oluyor bazılarını sen iğneliyorsun altına bone veya tülbent takıyorsun. Arkadaşımızın dediği gibi ferace+geniş eşarpta takabilirsin. Geniş eşarbın boyutu her eşarpçıda olmuyor genellikle Medine ipeği denen kumaştan alıp kenarlarını diktirerek kullanıyorlar. Bunlar kolay öğrenilecek şey çok kafaya takma instagram da bile bir çok video var nasıl yapıldığına dair. İnşallah daim olur ve o huzuru bulursun.

Regina
          Aynı şeyleri yasiyorum inanmazsin belki ama bende 2 gun once ayni seyi düşündüm 😁 cenazeme yemek yemeye gelip dua bile etmeyecek insanların aaayyy kapandi vs bakislarini takmam beni kurtarmayacak ki dedim :) babam aşırı solcu bir insan ama o karar senin kızım kimse senin görüşünü sorgulayamaz ben yapmadim , inancim kuvvetli değil belki ama sen benim gibi olmak zorunda degilsin icinden nasil geliyorsa oyle yap dedi. Babam deist ve bir dönem cok ikilemde kaldim .. cok arastirdim cok sorguladim ve istegimin bu oldugunu artik biliyorum.. rabbim bizi ona kulluk edelim diye yaratmisken benim allah icin bir seyler yapmamam cok sacma geliyor artik bana ☺️ allah razi olsun canim kardeşim.. 😘 bu arada rabbim mekanlarini cennet etsin 🤲🏻

momkimom
            Allah razi olsun yeni bir bilgi sahibi oldum sayende hakkini helal et :)
            İnsallah canim 🙏.

Birkul1
            Agir gelmez insallah yasamadan bilemeyiz tabiki ama ben suna inaniyorum,
            İnsanin cevresiylede alakali bir durum agir gelip gelmemesi kardesim. Ben belki de cok bunalimlara gircem cunku cevremden cok tepki alacam biliyorum . Eger kapali ve bunu destekleyen bir cevreye sahip olsaydim yaptigim seyin cok guzel birsey oldugu surekli soylenip hos sozler duysaydim kolay alisirdim. Allah yardimcim olsun inşallah ♥️🙏
            Allah razi olsun inşallah herkese nasip olur kapanmak
            Sana ne guzel nasip etmis rabbim :)))

Eskobar
              Onerebilecegin site var mi ? Dogru bilgi alabileceğimi düşündüğün site veya bir sey varsa yonlendirebilirsen sevinirim.

urezlinga636 site yerine daha sağlam bilgi alabileceğin kuran ve tevsir okumanı tavsiye ederim önce kurandan başlayabilirsin mesela anlamlandıramadığın yerleride tevsirden bakarsın