sirinhatun-18 aloe vera pek bir bakım istemiyor ama orkide tam bir nankör. Yerini sevmesi gerekiyor ışık alan bir yer seç ama doğrudan sürekli güneş almasın kısa vakitli bir güneş görsün. Budamana bağlı olarak çiçek açar doğru zamanda ve doğru yerden budaman gerekiyor. Haftada bir suya batırarak sula direk üstünden su verme. Arada bir muz kabuğunu suda bekletip o suyu pamukla yapraklarınj sil böceklenmesin diye birde parlıyor yapraklar canlanıyor aklıma şuan bu kadar geliyor ☺️☺️
Orkide çiçeği
sirinhatun-18 Ayy bende bir ara aşırı takmıştım ya öyle böyle değil 😁 sonra bir anda bıraktım şimdi evimde orkide, alovera ve bambu var bana yetiyorlar. Ama annem, anneannem, teyzemler çok fena tutkulular senin gibi 🤯
hipertansiyon ay evet ya aşırı nankör. Eşim bile orkideye nankör adını koydu. Kabuklara muz olduğunu bilmiyordum ama limonda güzel etki veriyor birde muzu deneyim :)
sirinhatun-18 bnmde 3 senedir var 3 tane yerini severse çok güzel ilerliyor direk güneş ışığı almayan dolaylı alan bir yere koyun şeffaf saksı harici diğer porselen saksısı falan varsa onu pek tercih etmiyorum saksı içindeki köklerin güneş alması için. Sulamaya gelince saksı içindeki yeşil kökler gri oldukça yarım çay bardağı kadar su yeterli geliyor. Arada pirinç ısladığınız suyla ya da yumurta haşladığınız soğumuş suyuyla da aynı miktarda sulayabilirsiniz.Bunların harici başka bir şey yapmadım her sene de çiçek açar mutlaka, hatta orkidemin biri yavru verdi onu ayrı saksıya ayıracağım yani 4 tane olacak. Ayrıca instagramda orkidelidolu sayfasını takip edin derim kafa karıştırmadan bilgiler veriyor ve sormak istediğiniz bir şey olursa mutlaka dönüş sağlıyor tavsiye ederim
belladonna Ya o kadar uğraş yılda bir çiçek açsın bir kaç hafta sürüyor o da ben artık eskisi kadar uğraşamıyorum ama ıslak orkide keşfettim aldım bir dal koydum saksıya ev ahalisi olarak mutluyuz 😂 yaprağını suluyorum solmasın diye 😂 daima bir çiçeği var miss gibi 😂
hipertansiyon Ben de bir ara ümidi kestim o zaman 4 tane filiz verdi ve ben şok 😁 bana eşimin hediyesi yoksa ben o kadar sabretmem de işte atsan atılmıyor satsan satılmıyor 😁
belladonna çok ilgilenince şımarıyor mu dersiniz😂
hipertansiyon Kesinlikle öyle. Zaten bütün dünya orkide bakımından bıkmış durumda 😁 hiç bakmayan bile bakımı zormuş diyo ahahah. Bunlar da biliyorlar tabi çekindiğimizi yapacaklarını yapıyorlar 😁
cicekekmek gerçekten çok teşekkür ederim
belladonna sen benim oturma odamı görsen şok olursun çiçek bahçesi resmen balkonuda çiçek doldurucam şimdi mutfağım bile çiçek dolu yatak odamda yok oraya da alacağım 😂bayılıyorum napayım ya cok güzeller öldüler demi üzülüyorum kocamdan ya bana barış çiçeği al gel dedim yada aloe Vera boş gelirsen almam dedim ufff diyor bana aratıracan mı illa 😂
cicekekmek Rukiye uçak diye biri mi ?
kizsidikaa mantıklı bir tehdit nasıl olsa onlarda canlı anlıyorlar 😂
hipertansiyon cok teşekkür ederim hepinize çiçeklerim 🥰
sirinhatun-18 orkideye aşık biri olarak diyorum eğer odab aydınlık değilse ve hava akışı yoksa hastalanıp ölüyolar. Eskiden orkidelerim coşardı. Yani bekarlığımda. Dal dal çiçekleri olurdu bir sürü yavrular verirdi ben de sevdiklerime dağıtırdım. Şuan evim güneş görmüyor gün ortasında bile ışık açıyorum. Orkidelerim birer birer hastalanıp öldü. Orkidenin konumunu iyi ayarlamalısın. Odan ışık olmalı. Işık almayan yerde çoğu çiçek ölüyo zaten aklınızda olsun
sirinhatun-18 babanın var bir sürü. Hiç umursamıyor. Sadece toprak ve suyuna dikkat ediyor. Hiç de solmadı bu zamana kadar. Ben bakamadım ama
sirinhatun-18 Mor yapraklı bir orkide ölmemesi için neler yapılır
Benim pek bilgim yok annemin bir suru evinde var surekli cogalır. Ama tek bildigim aslında renkli orkide olmazmış. Boyayla renk veriyorlarmiş aşı gibi. Renkli orkidenin bir sonraki sene çıkacak rengi beyaz. Bende anneme okadar güzel bi mavi renk almıştımki sandım hep yavrularıda mavi olacak ama çoğalttı falan maviden eser yok beyaz. Sonra arastirmistim mavi orkide nasil beyaza donuyor meger boyayla aşılayıp o renk tutuyormus sonraki sene kendi rengine donuyor.
momkimom orkideyi cam kenarına koyman gerekiyor hava değişimini farkederse anca dal verir. Sakın saksı değişimi yapma kökleri ne kadar sıkışık olursa öyle daha çok açıyor. Dış saksı kullanman lazım köklerinin nemli durabilmesi için. Sulama içinde köklerine bakman lazım eğer gri renk ise yarım çay bardağı suyla sula kireçli ve krorlu olmayacak sulamayı da sabah saati yaparsan değme keyiflerine. Ben aradan kürler yapıyorum muz kabuğunu bir gün suda bekletiyorum ertesi gün kabuğu çıkarıp o sudan 1 er kaşık orkidelere veriyorum üst üste yapma sineklenir. Sularken gövdeye değirmemeye çalış mantar olursa direk gidiyor.
buzdankalpler onun için ayrı florasanlı ışıklar alıyorlar tepelerine takıyorlar.