sirinhatun-18 Orkide çok nazik ve hassas bi bitki.Bildigim kadarıyla direk güneş ışını sevmiyor çok sulanmayıda öyle.Orkidelere aspirinli su döküluyormuş hani şu bildigimiz hap şeklinde aspirinler varya birde oksijenli su duymuştum oda eczanede var.Barış çiceği babam gilin var bakımı cok kolay.Tam bir salon çiceğim bol güneş ışğı yerine tüllerin arasından süzülen güneş ışıklarını sever.Birde suyu çok seviyor.Suyunu ve güneşini dengili verirsen bakımı kolay bir bitki barış çiçegi.He birde barış çicegi filizlendirilerek tutan bi çiçek değil direk tohumdan ekilmesi gerekiyor.Yoksa tutmuyor.Saksısının dibi delik olmaması gerekiyor.Aluavera da çok bakımı zor bi çiçek degil oda bol güneş seviyor suyu pek sevmiyor suyunu haftada bir yapraklarına deydirmeden verirsen yeterli başka bi ekstıra bisey isteyen bi çicek değil.Hızlı büyüyor kolay ölmüyor.

Copper aslında tam olarak öyle değil mavi olsun diye boya veriyorlar sadece. Benim beyaz harici mor da var sarı da. Her sene aynı renginde açıyor

Sizce ağlamalımıyım ? Yoksa sevinmelimiyim hangisi ?🤦‍♀️ dün aldığım orkide çiçeğini sabah kalkınca bu halde buldum eşimi arayıp sordum hava değişikliğinden kaynaklı dökülmesi normal o yeniden açar dedi hava değişikliği işe şu şekilde tıra yüklenip geldiği için ondan sonra satış yerine geldiği için en sonda eve geldiği için hava değişikliği oluyormuş o yüzden kendini dökmüş ve tekrardan açar dedi eşim sizce açar mıı 🥹ölmez değil mi bende görür görmez yerini sevmedi herhalde diyip camın önüne koydum orda umarım kendine gelir ve solmaz gün ışığı iyi gelir değil mi ?
    Ve akşam üstü son kalan çiçeği de düşmüş bulunmaktadır :( dün alırken kadının biri o çiçeği burdan mı aldın dedi keşke ben alsaydım önceden gelip gözüyle baktı gibi de nazarı mı değdi yaaaa kıslaarrr umut var mı iyileşir mi hastaaaa😂 güldüğüme bakmayın şuan cok üzülüyorum offff umarım düzelir ya 😤

Sabah ve akşam olan son durumu çiçeğin akşama kuru bir sap ile gösterdi kendini 🫤 😣 offf

Güneş ışığı lazım onu pencere kenarına koyarsan ve dış saksı kullanırsan bir şey olmaz ışık alamadığı için çiçek dökmüştür. Kökleri gri gibi duruyor bakıp yarım çay bardağı suyla sulaman lazım. Bende marketten 2 tane aldım bir kaç çiçeği gitti ama yavaş yavaş döküldü şimdi daha var duruyor.

momkimom işte pencere önüne koydum güneş almıyor evim hiç ams gün ışığı yeterli olur diye düşünüyorum orda kalsa kendine gelir mi

Resimdeki gibi kaldı işte 2 tane küçük bişey

sirinhatun-18 Birkaç gün cam kenarında dursun orda dinensin bi kendine gelsin.Ara ara suyunu kontrol et şuanlık yapacak biseyin yok bekleyeceksin canım.Daha sonra çicek satan yerlere sor onlarda orkide coşturanlar var denersin.Olmadı okaijenli su denersin internetten bak nasıl yapıldığina ama direk alıp dökme🙂

Yasak_elma umarım düzelir yaaaa gerçekten sabahtan beri düşünüyorum cok üzülüyorum eşim gelirken iki tane çiçek almış onlara bile sevinemedim

sirinhatun-18 kökleri yeşile döndüyse su yetmiştir. İnstagram da nurgülce diye hesap var orada ayrıntılı yazıyor her şey oraya bak istersen.

Fotoğraf atmasını beceremedim ya @nurgulce.nl hesabın adı.

momkimom ilk defa aldım kaynanam cok bakıyor ona soramıyorum laf sokmak için yer arıyor cünkü bana bende buraya sordum sayenizde orkideö yaşayacak herhalde