realistbayan 1 buçuk yaş bence çocuğun bir oyuncağa odaklanıp uzun süre vakit geçireceği bir dönem değil. Dikkat becerileri uzun süre odaklanacak kadar gelişmiş değil çünkü her dakika çevreyi keşfetmeye odaklı oluyorlar. Ne alırsanız alın üç beş dakika oynayıp başka bir şeye yönelmek isteyecek. Beraber oynayacağınız şeyler önerebilirim.
Kızım 1 buçuk yaşındayken ona meyve sebze hayvanlar araçlar gibi temel nesne kitapları alıp sadece kendim tekrarlayarak anlatıyordum. Seslendirmelerini yapıyordum. Kedi sesi, tavuk sesi, araba sesi. Bu şekilde çok kısa sürede öğrenmiş oldu. Ama ortada bırakmamanızı öneririm. Kızımın oral dönemi 2 yaşa kadar sürdüğü için her şeyi ağzına aldığından bu kitapları da ortada bıraktığımda ısırıyordu. O yüzden günde sadece yarım saat ortaya çıkarıp beraber oynayıp kaldırıyordum. Sıkılmıyordu böylelikle.
Montessori ahşap takmalı oyuncaklar alabilirsiniz. Tek şekil olması daha iyi olur farklı şekillerin nereye takılacağını bilemez çünkü.
Rubik abaküse benzer bir abaküs almıştım. İlk başlar hangi rengi nereye koyacağını bilmeden sadece el becerisi geliştirmek için rastgele taktırıyordum o dönem. Hala oynuyor onunla.
Renkli büyük boncuklar oluyor ipe geçirilen. Bu etkinlik de çok işimizi görmüştü ama asla ortalıkta bırakmamalısınız ebeveyn kontrolünde beraber oynanacak oyuncaklar bunlar. Bir kaç bu şekilde beraber oynayacağınız etkinlik oyuncağı alırsanız günde yarım saat çıkarıp beraber oynar kaldırırsınız. O vakti heyecanla bekler. Daha çok keyif alır.
Çocuklar oyuncaktan ziyade oyun istiyorlar. Oyun arkadaşı olmak en güzel gelişimi sağlar. ✨️