• Öneri
  • 1 1.5 yaş bebeği olan varmı

Deleted33 benimde peşimden ayrılmıyor ve sıkılıyor yavrum değişik şeyler istiyor artık havalar bayağı soğuk o sebeple dışarıya da çıkamıyoruz

Deleted33 halka oyunu bizde de var da pek dikkatini çekmiyor yapıyor sıkılıyor ondan sonra hemen

realistbayan en büyük ihtiyaçları dışarı çıkmak farklı insanlar görmek sıkılıyorlar farkındayız ama onların iyiliği için mecbur.

realistbayan
      Benim kızım hiç oyuncak oynayan bir bebek olmadı.
      Eğitici köpekçik ve kitapları var hep onlarla ilgileniyor tabi birde ev eşyaları 😅
      Kitaplar her bebekte aynı mı bilmiyorum ama bizde etkili oluyor.

Deleted33 ay bian önce yaz gelsin cidden banada geliyorlar artık çünkü sevmiyorum kış günlerini hiç

belladonna eğitici köpek bende baktım ama çok pahalı 🥺 hangi kitapları aldınız bizdede taşıtlar ve hayvanları tanıtan kitaplar var biraz dikkatini onlar çekiyor en azından oyuncaklardan daha çok cekiyor

realistbayan
            Oğlum 1yaşına girecek. Hobileri çekmece dağıtmk. Mutfak eşyalaryla oynamak.
            İç içe geçen renkli halkaları yanına oturursan diZip oynamayı seviyor.
            Dolap uygulamasından aktivite sehpası aldım çok sevdi ilgisini çekti ama bozuk çikti. Bidaha cesaret edemedim almaya uğraşamıyacağım.
            Başka bişeylerle oynamıyr şuan. Kitapları yiyor 😁

realistbayan
              Şu anki fiyatını bilmiyorum canım ama illa uçmuştur fiyatlar. Kitaplarına bakıp yazayım olur mu hepsi aklımda değil 😊

realistbayan
              Tombik ayı
              Lili ve arkadaşı tavşancan
              Minik ayıcıklar
              Tarçının Arkadaşları
              İlk kitaplarım
              Büyük sorular
              Minikler diyarı serisi
              İlk bilim kütüphanem serisi
              Yol arkadaşım taşıtlar
              Zehra üçlü hikaye seti
              Hayatı öğreniyorum serisi
              Bu kitaplar bizde olan kitapların bazıları

realistbayan kitap seviyorsa cırt cırtlı kitaplar ilgisini çekebilir bir de ebebekten aldığım ahşap bul tak puzzle lar çok oyaladı o kadar uzun zaman yaptı ki çeşit bulmakta zorlandım

Bubenimoykumm isminiz mi öykü yoksa bebeğinizin adı mı 🤗 benim kızımın adı da öykü 🤗

realistbayan 1 buçuk yaş bence çocuğun bir oyuncağa odaklanıp uzun süre vakit geçireceği bir dönem değil. Dikkat becerileri uzun süre odaklanacak kadar gelişmiş değil çünkü her dakika çevreyi keşfetmeye odaklı oluyorlar. Ne alırsanız alın üç beş dakika oynayıp başka bir şeye yönelmek isteyecek. Beraber oynayacağınız şeyler önerebilirim.
                  Kızım 1 buçuk yaşındayken ona meyve sebze hayvanlar araçlar gibi temel nesne kitapları alıp sadece kendim tekrarlayarak anlatıyordum. Seslendirmelerini yapıyordum. Kedi sesi, tavuk sesi, araba sesi. Bu şekilde çok kısa sürede öğrenmiş oldu. Ama ortada bırakmamanızı öneririm. Kızımın oral dönemi 2 yaşa kadar sürdüğü için her şeyi ağzına aldığından bu kitapları da ortada bıraktığımda ısırıyordu. O yüzden günde sadece yarım saat ortaya çıkarıp beraber oynayıp kaldırıyordum. Sıkılmıyordu böylelikle.
                  Montessori ahşap takmalı oyuncaklar alabilirsiniz. Tek şekil olması daha iyi olur farklı şekillerin nereye takılacağını bilemez çünkü.
                  Rubik abaküse benzer bir abaküs almıştım. İlk başlar hangi rengi nereye koyacağını bilmeden sadece el becerisi geliştirmek için rastgele taktırıyordum o dönem. Hala oynuyor onunla.
                  Renkli büyük boncuklar oluyor ipe geçirilen. Bu etkinlik de çok işimizi görmüştü ama asla ortalıkta bırakmamalısınız ebeveyn kontrolünde beraber oynanacak oyuncaklar bunlar. Bir kaç bu şekilde beraber oynayacağınız etkinlik oyuncağı alırsanız günde yarım saat çıkarıp beraber oynar kaldırırsınız. O vakti heyecanla bekler. Daha çok keyif alır.

Çocuklar oyuncaktan ziyade oyun istiyorlar. Oyun arkadaşı olmak en güzel gelişimi sağlar. ✨️

zarifhanim uzun süre değil ben olmadıkça kendisi oynamak istemiyor evdede yapilcak şeyler hep kısıtlı o sebeble ilgisini çekecek birşeyler arıyorum teşekkürler bakacağım dediklerinize umarım işime yarar🫠🧡