lboncukannesi bu kişilik karakter işi aynı zamanda biraz törpülense bile zor bir karakter olacak belli ben burda şunu demek istiyorum biraz gözünüz açılsın hani sorunu net görün diye konu her istediği oldu dedesi aynı saniye bisiklet aldı mevzusu değil o bisiklet alınsın anlık mutlu ama başkasında scooter görsün bu sefer bisiklet anlamını yitirecek belki var diyeceksin de bir örnek bu yani olmayan şeyleri mutlaka vardır diyorum ya herkes olmasa da bu şekil ilgiye maruz kalan çocuklar var bizimkilerde evde salıncak seviyor diye gece 11 de mağaza açtırıp eve salıncak kaydırak set , scooter, bisiklet pandalı ve kabin boy chicco bebek arabası aldı bak bunlar gece vakti bir anda alınan şeyler
Lütfen yardımcı olabilecekler yazabilir mi? İşin içinden çıkamıyorum 🌸
lboncukannesi bi sure ailenizle mesafe zamani gelmiste gecmis buyuk ihtimal terapistte aynisini diyecektir cunku insan egitmek yetistirmek asiri zor ailenizin destek degilde kostek olmasi sasirtici
lboncukannesi umarimmm ya randevunun nasil gectigini bizimle paylas mutlaka❤️
lboncukannesi
Oyun terapisinin dışında siz de artık kararlı olmalısınız. Diyelim ki bir şey yapmak için ağlıyor siz önce olmaz dediniz sonra çok ağladı diye eğer tamam olur yapabilirsin derseniz bu sefer annem ağladığım zaman her istediğimi yapıyor deyip ağlamaya başvuracaktır. Yani oyun terapisinin fayda etmesi için sizin de bir şey hayır diyorsanız o hayır olarak kalmalı hayırdan sonra sözleriniz evete dönüşmemeli.
lboncukannesi hiperaktivite bozukluğu gibi birşey mi acaba teşhis koymadım yanlış anlaşılmasın acaba olabilir mi biraz fazla hareketli gibi geldi, siz iyi bir anne olmasanız salarsınız ortaya bunları nasıl çözeceğinizi düşünmezsiniz çare aramazsınız başkalarının dediklerini asla takmayın kimse kimsenin ne yaşadığını bilemez kessin sesini o yüzden, herkesin sınavı kendine ağır Allahım kızınıza sakinlik versin inşallah sizinde gönlünüzü ferahlatsın
lboncukannesi
İnşallah güzel sonuçlar alırsınız da bu günleri geride bırakırsınız 🌸
lboncukannesi ne demek, dilerim herşey çok güzel olur 🌸
lboncukannesi çok haklısın önce aileler düzelecek . Benim annemde aynı o şekilde simartti . Yemesin hayır o zararlı diyorum mesela bı bakmışım alınmış yiyo bile . Herşeyden fazla olsun istyor 10 tane benzer arabadan var hayır ondan evde var diyorum oğlum istyo diye 11. Alınıyor . Küçükken ben alak desem bana almazdı mesela annem nabacan evde var derdi 😂😂 ama torununa alıyor işte . Evlat ceviz torun cevisiciymis derler haklilarmis . Mesela ben oğluma hiç kizamam annem varken annem çok sinirlenir kızma su çocuğa falan diye defalarcada küstü bana .Buna benzer yuzlerce örnek sayabilirim . Hatta oğlum hala ona kizdgimda seni ananeme soylucem diyo unutmadi o kelimeyi. Velhasil kelam geçecek annesi biraz daha sabredelim biraz daha .. 🌺🌺
lboncukannesi bu benim kızım benimki birde derdini de anlatamiyor yemek de yemiyor 🙃
simonedebeauvoir İnanın artık bende ne yapacağımı bilmediğimden bir uzman görüşü almak istedim. Sırf kızım ve kendi ruh sağlığım için buna çok ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum.
Zamansiz_ Bugün yengem bendeydi, hadi bize geçelim yarın birlikte gideriz terapiste dedi olur dedim. Aile binası olduğu için babamlarda aynı binada oturuyor. Neyse.. Babam benim kızımı terapiste götüreceğimi duymuş, sanki çocuğu terapiste değilde tımarhaneye götürüyormuşum gibi tepki veriyor. Annem gelmiş baban çok kızdı diyor. Babam gelmiş eğer bu çocuk huysuzlanıp ağlarsa ben suçu çocukta değil sende bulurum diyor. Karşılık vermeyecektim ama dayanamayıp, bende suçu zaten kızımda değil sizde buluyorum dedim. Bu çocuğu siz bu kadar şımarttınız, benim kararlarıma ve hayır dediğim her şeye siz evet diyerek bana söz hakkı bırakmadınız dedim. Çocuğum beni dinlemiyor, karşıma alıp konuşamıyorum bile diyorum çocukla düzgün konuşsan dinler diyor. Ya ben yabanimiyim, ben ister miyim çocuğuma bağırıp çağırmayı ama artık sabrım tükendi yoruldum diyorum anlamıyorlar. Bence benim tedaviye kendi ailemden başlamam gerekiyor yada araya dağ gibi bir mesafe koymam gerekiyor. Bu sefer mesafe koysam beni nankör diye rezil ederler huylarını çok iyi biliyorum ve artık ne yapacağımı çok şaşırdım.
Gittibimilyarlikmobilya Gerçekten arkadaş çevrem hep der ki, sen eğer kızını tek başına yetiştirseydin asla bu denli aksilikleri olan bir çocuk olmazdı. Ben çünkü 2 yaşına kadar kızıma ses tonumu dahi yükseltmedim. Hep güzel güzel konuşarak hallettim, kızımda beni asla üzmedi. Nasıl ki işe girdim, çocuğumu tanıyamadım. O kadar çok huy değiştirdi ki, anlam veremedim. Aksileşti, hırçınlaştı, aşırı şımardı.. Tabi ki her çocuk şımarık ve yaramaz olur ama benim çocuğum normalinde üstünde değişti. Kendimi kimseye anlatamadım, yapmayın dediğim her şeyi gözümün içine baka baka yaptılar. Şimdi kızıma sesimi yükseltsem seni dedeme söyleyeceğim diyor. Beni şikayet etmenin yollarını arıyor, o kadar çok beni bastırmaya çalışıyor ki ona kendimi duyurabilmek için ben bağırıyorum. Sonrasında vicdan azapları, kendimi suçlamalar, annelikte yetersiz hissetmeler vs..
kanalize Babam kuzumu terapiste götüreceğimi duymuş, gelmiş eğer bu çocuk huysuzlanıp ağlarsa ben suçu çocukta değil sende bulurum diyor. Karşılık vermeyecektim ama dayanamayıp, bende suçu zaten kızımda değil sizde buluyorum dedim. Bu çocuğu siz bu kadar şımarttınız, benim kararlarıma ve hayır dediğim her şeye siz evet diyerek bana söz hakkı bırakmadınız dedim. Çocuğum beni dinlemiyor, karşıma alıp konuşamıyorum bile diyorum çocukla düzgün konuşsan dinler diyor. O kadar bilinçsizler ki, beni psikolojik olarak o kadar zorluyorlar ki.. Ailem olmasa belki çoktan mesafemi koymuştum ama 1 hafta gitmesem nankör diye adımı sülaleye nam salarlar.
Kekillikamisci Küçükken bir şey istesek almaları ne mümkün birde azarlanırdık, şimdi kızıma sesimi yükseltsem bilinç altına işler diyorlar. Benim bilinç altımı açsalar roman olur. Yedi sülalem pedagog olmuşta, bir ben yetersiz anne olmuşum.
HurremSultan Gerçekten çok zor, benim ki maşallah derdini anlatıyor ama yemek konusunda bizde iyi sayılmayız. Kendilerine zararları olmasa evi yakıp yıksınlar gözümüze durmaz ama onlar hem kendilerini hemde bizi yıpratıyorlar..🫠
lboncukannesi ya işte öyle olmuyor ki. Mesela ev temizliği yaomak zorundayız çünkü yine onlar için. Pis bir evde çocuk büyümez ki e mecbur topluyorsun mesela. Evi nasıl topliycaksin yerler pis mi kalsın mecbur yaoicaksin bunlar heo zaman istiyor. Yapmasan olmuyor yapsan nasıl yaocaksin bu bile anneyi germeye sebep. Ne kadar ev işini onemsemiyoriz desek de öyle olmuyor malesef. Birde üstüne çocuk gergin olunca ben çok üzülüyorum
lboncukannesi Bu sefer mesafe koysam beni nankör diye rezil ederler huylarını çok iyi biliyorum ve artık ne yapacağımı çok şaşırdım.
Zaten suan sen coktan oyle bi anne secilmissin gibi. Asiri sekilde seni manipüle ediyorlar boyle birseye kimsenin hakki yok onceden hergun gidiyorsan simdi 3 4 gune bir git kararli oldugunu anladiklarinda onlar degiscek mecbur. Ayrica bence sen mukemmel bi annesin cocugunla en guzel sen konusabilirsin onlar gun icinde evine gider en zor zamaninda kaybolur onlara sigindigindada sen cocuk yetistirmeyi bilmiyorsun gibi olur. Tam tersi yalnizda degilsin istedigin zaman yaz ki ben cok eminim bunu tek basina kizinin degistigini gordukce basardiginin farkinda olucaksin❤️🎊
lboncukannesi işte o yüzden diyorum ya evlat ceviz torun ceviz içi derler 😘
lboncukannesi cocugunuza cezayi ogretmelisiniz bakin şiddet demiyorum ama bi cocuk ceza alabilecegini bilmeli