Yorum yapmakla yapmamak arasında kaldım . Öncelikle şunu söyleyeyim benimde 4 yaşında bı oğlum var . 3 yaş sendromundan hala cikamadi. Şu an o kendini birey olarak görüyor . Kendi fikirlerinin olduğunu ispatlamaya çalışıyor . Bebeklikten çocukluğa geçiş dönemi bu . Biraz zorluyor biz anneleri . Yaşadıklarını yaşadım ve halada yaşıyorum . Ama emin ol sen yapma etme dedikçe o ona daha tatlı geliyor . Ben sinirlenince kendime hep diyorum ki ; “ sende cocuktun sende dokuyodun sende kiriyodun sende kirletiyodun o bı çocuk bunun farkına var ” diyerek kendimi sakinlestiriyorum . Parkta dediklerinin aynisinida yaşadım . Kimse sallanmasin ben sallanacam kimse kaymasin insin falan diyodu . Bı sure onu parka goturmedim.
Ayrıca o çocuk etrafı kendini keşfediyor . Yaratıcılık peşinde yani . Psikologlar bile diyorki sınırlı oyuncaak verin biraz yalnz bırakın kendi kendine oyun kurmayı öğrensin kesfetsin diyor .
O şu an daha 3 yaşında büyük bı birey gbi davranması beklenilemez . Napsin annesi oturup makyaj mı konuşsun siyaset mi yapsın ewmi temizlesin .. çocuk bu ..
Bunun geçici bı süreç olduğunu bil ve sakin kal lütfen . Onu karşına al konuş . Mesela deki şu an seni ne mutlu eder hadi gel birlikte yapalım de .
Dökmek mi istyor al tut elinden parka götür istedigi kadar döksün . Boyamak mi istyor duvarı yapıştır duvara o kağıdı boyasin . Ben oğlumu goturdugumde aynı bunları söyledi doktor .
Eğer kendine ve çevresine zarar vermeyecekse hicbi şekilde kısıtlama dedi aynii dedigini yaptım . Yani biz onu çocuk anlamaz sanıyoruz ama çok iyi anlıyorlar gerçekten. Al karşına güzel güzel konuş anlat . Onu kısıtlama başka bı alternatiff sun . Şu an biz biraz daha iyiyiz . Artk yaptığı hatanin farkında . Bişey dökülse kendisi siler.
Yapmamaya calisir yani . İstemeden bişey kirarsa özür diler . Ama geçen gün bı agliyo noldu oglm diyorum ayfon istyom diyo 😂😂 Allah kolaylık versin baya uzun yazmışım hakkını helal et ❤️🌺🫂🫂