HurremSultan nasıl yani neyde var mesela
Paradan anlayan yada bankacı bacılar help😁
enerciiiii herşeyi taksitle alıyoruz yoksa alamıyoruz mesela eve
HurremSultan o senin sorunun değil ki canım senin günahın olmuyor o şu an kasıtlı olarak evlatlarına haram olan birsey verir misin vermezsin bence Faiz de öyle işten Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu: “Faiz, yetmiş iki şubedir. Faizin en küçüğü, kişinin annesiyle zina etmesi gibidir! Şüphesiz ki, faizin en şiddetlisi ise gıybet ederek kardeşinin namusuna dil uzatması gibidir!”
HurremSultan ben ikna oldum 😂
enerciiiii yani taksit de bilerek olmuyor mu taksitle alınca günah olmuyor mu?
enerciiiii ayy böyle diyince üzüldüm
HurremSultan hayır canım müşteri açısından olmuyor satıcı tarafından emin değilim ama sen alicisin zaten günah değil caiz yani alınabilir
enerciiiii kredi günah değil faize yatırmak günah demi kanka
- Düzenlendi
Birikimlermz hesapta durur . Faizde değil . Bide ekstra altın alır saklariz oda en mantiksi çeyrekdemisti kuyumcu. Biz evlenirken 150 TL gibiydi çeyrek şuan 3500 TL . Arsa etmez sanmıyorum 250bine arsa olacagini . Araçta değerlenir modelini yukseltebilirsenz . Mesela şu an 300 bin olan araba 3 sene önce 50 bindi . Öyle düşün .💐
Kekillikamisci kanka araba alamiyoruz şuanda. Arsa var yazdim ama tarla şuanda ilerde belki ev izni cikabilirmis
HurremSultan bak canım kredi kartından Alışveriş yaptığın zaman bir ay geçmeden borcunu ödersen faiz olmuyor tabi bu her banka için geçerli değil enpara da mesela faiz oranı yok ama diğer bankaları bilmiyorum bankadan elden nakit alınca faiz oranı oluyor ve caiz değil Alışveriş için ayı geçmeden odersen faiz oranı olmadığı için sorun yok ama enpara da bu böyle diğerlerini bilmiyorum yani kredi çekmekte faize yatirmakta haram
enerciiiii taksitle eşya aldığın zaman da eğer günü geçmeden odersen sıkıntı yok ama yünü geçerde üstüne faiz gelirse sıkıntı karışık yazmış olabilirim umarım anlamışsındır
HurremSultan
Faiz haram canım onu eliyelim şimdiden 🤓
Arsa biraz pahalı ,o fiyata bula bilirmisiniz bilmiyorum ama bence en karlisi altın😁
enerciiiii sen en iyisi altin al at kenara kağan rahat olsun
enerciiiii kredi karti kullanmıyoruz pek ya ama taksitle alıyoruz çoğu şeyi de yani bilmiyorum ya oraya girersek hiç çıkamayız gibi geliyor 😬😬😬
HurremSultan o zaman en iyisi altın knka . Bak her yıl 2 katına çıkıyor
HurremSultan taksitle alınca ayı geçmeden oduyormusun
enerciiiii her ay ödüyoruz ama mesela bin liraysa bin besyuz oluyr fiyatı
Kekillikamisci demi bencede altın alayım ya
HurremSultan evet bebegim