Bu saatte nerden aklına geldi demeyin ancak vakit buldum 🤣
Sabah yoğurt mayalayacağımda 2 litre süte ne kadar maya koymam gerekiyor?
Birde inek sütünden yoğurt yapacağım sulanmasının sebebi nedir?
Daha önce denediğimde yoğurt olduktan sonra üzerini açık bırakarak buzdolabına koydum, görünüşte güzel tutmuş sulu değil gibi göründü ama kaşıkla bakınca böyle biraz cıvık olmuştu, bilmem anlatabildimmi sorunu😂 Tabağa koyunca hemen bozulup sulandı
Mayalamaya yardım edermisiniz
Cappuccino market yoğurdunun mayası pek tutmaz katkı maddesi çok olduğu için kastınız o ise. Cıvık bir kıvamda olur. Bir kahve fincanı ya da 2 yemek kaşığı yoğurt yeterli gelir sütünüze
Cappuccino mayalarken ağzını kapatmayin ya da kapatacaksaniz havlu koyum kapağı öyle kapatın
Cappuccino ben 3lt süte kadar 1 çorba kaşığı maya koyuyorım mayayı hazır makrt yoğurdundan kıyma süner yoğurdn güzel olmaz, mayalarken sıcaklık çok önemli 44 derecede filan mayalıyırm ben kapağını kapatmayn mayalarken ben süzgeç koyuyorm sonra sarıyorm kapak kapatırsan buhar yapıp kapakta oluşan su yoğurda damlar, ben her zaman gece mayalar sabah 7 gibi ağzı açık şekilde dolaba koyarm 1 gün sonra yeriz, msrket yoğurdu gibi katı olmasını bekleme biraz daha yumuşak olur normal,
buzdankalpler @Cilekliturta6 @TombulHatun hepinize tesekkur ederim onerilerinize gore denedim bakalim sonuc ne olacak. Ben devamlı oluşum aşamasında kapak kapatirdim dolaba koyarken açardım belkide ondan sulanma oluyordu. Tadı tuzu güzel oluyor ama o cıvıklaşmayı anlamadım bakalım bu defa olacakmı 🤭bu konuda kendimi cok beceriksiz hissediyorum 😆
TombulHatun Bende tombiş gibi yapıyorum 🤌🏻
Cappuccino yok canm neden beceriksiz olasn ben hatta mayalarken mayaya bir tutam tuz bir tutam şeker atıyorm hem tatlı oluyor hem ekşimiyor bunu sürekli yapmıyorm ama arada yapıyorm 😂
Cappuccino bir de canım her yaptığın yoğurt diğerinden daha katı oluyor zamanla , maya kaynaklı. Activia ile mayalayanlar da var ama brn hiç denemedim
Cappuccino Benim her yaptığım detayı arkadaşlar yazmış zatende öyle market yogurtları gibi katı olmasını bekleme. Onlarda katkı maddesi olmasından dolayı öyle. Ben mayalarken uzerine sadece yogurtta kullandigim bi beyaz tülbent tarzı bisey var onu koyup kapagini kapatiyorum, nem yaptikca geriye akip sulandirmasin tulbenr buna engel oluyor. Kagıt havlu koyanlarda var ama ben pek oyle yiyecek ustlerine hijyenik bulmuyorum nekadarda olsa temas ediyor sonucta
Sonuç nasıl oldu yaptınız mı
- Düzenlendi
Cappuccino 2 kilo süt ile hiç yapmadım 5 kilo sütü 3 YK yoğurt ile mayaliyorum içine de 1 çk şeker 1 çk ince tuz koyuyorum sulanmamasi için , ateş ölçer ile 43 derecede mayaliyorum tencerenin üzerine sadece tülbent ile kapatıp kenarlarına battaniye koyuyorum hiç yerinden oynatmadan 6 saat öylece kalıyor daha sonra açıyorum üzerini dolaba koyuyorum 2 gün hiç bozulmamasi gerekiyor taş gibi yoğurt oluyor
Cappuccino bu konu acilmisken burda sorayim bari 🙈 bende daha hic kendim yapmadim ama cok istiyorum yapmak fakat yaparsam anca market yogurdu ile yapabilirim burda diger türlüsü bulunmuyor cünkü nasil olur ki o sekilde yani market yogurdu ile yapsam?
Moonlight_ Canim market yoğurdu ile olmaz. Activia yoğurt ile dene ya da toz yoğurt mayalari oluyor onlardan deneyebilirsin. Ben ikisiyle de denemedim ama 👀
Elisam2022
bu mu canim? Toz yogurt mayasi varmi burda bilmiyorum bakmam lazim 😔
Moonlight_ Evet evet. Klasik probiyotikli yoğurt iste, bi dene bence 1 litre süt ile. Hoşuna giderse daha çok yaparsın 😌
Elisam2022 1litreye ne kadar yogurt koymak lazim peki canim
Moonlight_ 3 kiloya 1,5 kaşık koyuyorum canim ben. 1 kasiktan az koyman lazım
Elisam2022 tamam canim cok tesekkür ederim bi deniyim bakalim nasil olcak ilk defa yapicam daha önce annem yapardida hic bakmadim yaparken😬🙈
Moonlight_ Ben de pek bakmazdım yapa yapa alışıyor insan. Simdi hazır yoğurdu yiyemiyoruz çok tatlı katı geliyor 😌
Elisam2022 insallah tutar bu yogurtlada bende hep kendim yaparim 🙏🏻