lboncukannesi bence sen direkt yazın yaz okuluyla başla ki eylül dönemine kolay adapte olsun emin olsa sana ve minik prensese çok iyi gelecek çiçeğim 🌼

Susunbebekuyuyo Okula adapte olma konusunda zorlanacağını asla düşünmüyorum, çünkü o 1 saatlik eğitimden bile çıkmak istemiyor. Hatta yemek yemediği zaman falan okula gitmeyiz diyorum onun için bile hemen yiyor. Umarım güzel kızım bir an önce bu huylarını bırakır 🥹🌸

lboncukannesi benim oğlum da tıpa tıp aynısı hatta fazlası bile. Diğer çocuklara göre daha çok sevgi istiyor istediği tek şey sevgi ama normal çocuklar gibi hemen sevildiğini anlamıyor ve derdini anlatamadığı için hırçınlaşıyor bu durumda ben çok yıprandım sonunda çıldırdım ama çözümü konuşmakta buldum çok konuşacaksın her şeyi detayına kadar anlatacaksın sesli bide,bunu böyle yapacağız bunu böyle oynayacağız müzik açıp böyle dans edeceğiz kitap okurken sesli ve resimleri tekrar tekrar göstererek okuyordum uyuturken de bir şarkımız var ağlamasını bastırarak o şarkıyı söylüyordum şimdi büyüdü o şarkıyı söyle anne uyucam diye.
    Çok konuşuyoruz her şeyi detaylıca baba işe gitti baba çalışacak baba aradı bak baba gelecek baba markete uğradı baba eve yaklaştı baba kapıda bak kapıyı çaldı bu şekilde konuşarak simdi büyük insan gibi konuşuyor.
    Seni çok iyi anlıyorum bu süreç çok zor bi yerde pes edeceksin ne yapacaksan yap diye yinede kendi ciğerin pes etme gibi bir şansımız yok bu günlerde geçecek büyüyecekler

Gittibimilyarlikmobilya Dedemiz aşırı derece de şımarttı, bir dediği iki edilmedi. Bir süre çalışmıştım, o dönem ne olduysa oldu. Sessiz sakin çocuğum, baş edilemeyecek bir hal aldı. İlk çocuğumuz diye biz de üzerine çok titredik. Böyle olacağını asla tahmin edemedim. Aileme daha fazla şımartmayın ne ben misafirliğe gidebiliyorum nede misafir benim evime gelebiliyor dediğim de.. O zaman sende gitme, onlarda gelmesin.. Bizim prensesimiz ne derse odur diyorlar. Öyle bir durumun içindeyim işte 🫠

dorularakadar İnanın benim kızımda öyle, karşınızda bir cümle kursun hayranlıkla dinlersiniz. Yetişkin bir birey gibi cevap veriyor. Yaptığı yaramazlıklar bile çok akıllıca, benim düşünüp yapmayacağım şeyler.. Benim ona bir şeyleri anlatmama asla müsade etmiyor. Kendini ağlaya ağlaya mahvediyor. O kadar üzülüyorum ki bu duruma 🌸

lboncukannesi Eğer bana soracak olursanız aynı kişiye birdaha gitmeyin. Oyun terapisti ilk 6 seans boyunca herhangi bir bilgi veremez, çünkü sağlıklı ve doğru bir görüş olamaz zaten bu. Çocukların dünyasına inmek o çocuğu tanıyabilmek gerçekten 1 saat mi sürüyor?

kleopatranizzz Bende onu anlayamadım zaten, bir de seans sonrası bize bir şey söylemedi yarın arayacağım dedi ve aramadı da. Ben mesaj attım ona da dönmedi, eşimin numarası orada yoktu oradan ulaştık. Eşime beni arayacağını söyledi yine aramadı, ben tekrar arayınca mecbur kalıp dönüş yaptı. Onda da hep benim söylediklerimi tekrarladı, hiç bir şey anlamadım. Bu nasıl bir psikolog dedim eşime, eşim de bir daha asla götürmüyoruz oraya dedi. Hatta ben seans sırasında kapıdan biraz dinledim. Onda da sürekli oyun oynadı, telefonla konuşmaca falan.. Kızım bir oyuncak için ağlayınca baş edemeyip bizim yanımıza getirdi. Bizim sakinleştirmemizi bekledi, bu anda bunu yapmanız gerekiyor bile demedi.

lboncukannesi Gerçekten diyecek söz bulamıyorum.Siz araştırın ve vazgeçmeyin işinin ehli bir sürü oyun terapisti var dilerim onlardan birine denk gelirsiniz ☘️

lboncukannesi evde böyle dikkatini çekebilecek oyuncaklar ne bilim boyama kitapları falan denediniz mi ? Gerçekten çok zor Allah sabır versin ❤️

melaykeeee Evde aklınıza gelebilecek her türlü oyuncağı var. Kendine ait odası, bisiklet, scooter, minik araba, zıplama topu, futbol topu, bebekler, bebek arabaları, oyun hamurundan kuaför seti, yazı tahtası, boyama kitabı, her türlü boyama kalemi, duşa kabinin camlarını boyayıp eğlensin diye sulu boya, aklınıza gelebilecek her türlü oyuncağı var. Ben yanından ayrıldığım an ipler kopuyor, zaten birinin yanımıza gelmesi ne mümkün telefonla bile konuşamıyorum.🫠

lboncukannesi oyuncakları sayınca ben bile heyecanlandım kızınızın nasıl dikkatini çekmez şaşırdım ❤️ Allah yardımcın olsun canım yaa

lboncukannesi
                    Ben de oyun terapisi aldırıyorum oğluma bana terapist neler yapılacağını yapılmayacağını söyledi. Yapılması gereken en önemli şeylerden birisi de çocuğun yanında bulunan her kişi aynı kararı verecek biri olmaz derse diğeri olur demeyecek veya bunun tam tersi de olmayacak. Çocuğun yanında çocuğa ait olumsuz sözler kullanılmayacak diyelim ki ya ben çok uğraşıyorum bunun için ama hala yaramaz veya benim sözümü neden bir türlü dinlemiyor gibi. Bize oyun terapisi işe yaradı mı evet yaradı ama bir senedir gidiyor ki ben devletin oyun terapisine götürdüğüm için çok da yer bulamıyorum bu aralar çünkü çok giden oluyor ve gerçekten ilgili birisi. Bir de çocuğun yaşadıklarını anlatınca bana terapist bir anda düzelmesini beklemeyin ama sabırlı olun demişti. Doğru söylemek gerekirse kızdığın sesimi yükselttiğim zamanlar oluyor. Bana hatta terapist eğer kendini zarara sokacak bir şey yaparsa kızılabilir bir normal bir şey dedi kızmaktan kastım da yani bağırıp çağırmak değil ama uyarı anlamında bir kızmaktan bahsetmişti. Bazen çok şımardığı oluyor çünkü ben ailemin evinde kalıyorum ve annem bazen bir şeylere dayanamıyor yapıyor hemen bu noktada da ben anneme diyorum anne böyle yapmayacaktık benim hayır dediğime neden evet diyorsun diyorum bu da olmasa daha iyi ol kat edecektik buna eminim ama yine de bayağı işe yaradı.