Yaklaşık 20 gündür ek gıdaya geçmiş bulunuyoruz.Şuana kadar (3 gün kuralınla tabiki) yoğurt, balkabağı, havuç, tatlı patates verdim severek yedi. Yeşil kabağı hiç sevmedi ikinci kaşıkta öğürdü bende zorlamadım. Sonra dönüşümlü bugune kadar havuç- balkabağı, havuç-tatlı patates pürelerinle devam ettim ama burada tıkandım. Daha neler verebilirim ilk başlangıç olarak?
Bir çok ek gıda sayfalarına baktım bir dedikleri diğer yerde aksi söyleniyor. Mesela birinde başlangıçta pirinç, irmik falan verilir yazıyor, diğer sayfada asla verilmez. Kafam allak bullak oldu. Biliyosunuz tek başıma bakıyorum çevremde ufak bebeği olanda pek yok, tek tük olanlara soruyorum ben ne yersem veriyorum deyip geçiştiriyorlar, tabiki böyle yapmıyorlardır. Bana ufak çaplı bir yardım etseniz, birde çorba falan ek gıda tariflerinize de hayır demem.

Doktorun sana anlatır, anlatmıştır, ona niye sormuyosun diyenleri gerçekten çekemeyeceğim benim canım buraya sormak istedi.

Goat Biz de ilk başta sebzelerle başladık kabak balkabağı havuç patates ıspanak pırasa gibi gibi. 3 gün kuralından sonra karıştırıp vermeye başladım öğlen mesela kabak+havuç yanına yoğurt veriyorum ya da değiştirip patates+kabak bu böyle uzar gider. Tattıklarını harmanlayıp verebilirsin. Ben yeni yeni pirinç eklemeye başladım, tarhana çorbası yaptım, birde en son doktorumuza da sordum kıyma yiyebilir dedi şimdi sebzeyi kıymayla karıştırıp beraber vereceğim. Ben bu çocuk aç diye bir kitap almıştım ordan da tariflere bakıyorum

• Goat bunu yanıtladı.

Goat yulaflı tarifler yapıp verebilirsin canım benim oğlum severek yiyordu hem hazmı da kolay. Lif kaynağı yüksek, protein ve minerallerden de zengin. Ayrıca alerji yapma riski en düşük besinlerden biri en önemlisi de uzun süre tok tutucu 🥰

• Goat bunu yanıtladı.

Goat yoğurt tadımı yaptıysanız , tattırdığınız sebzeleri yoğurtla karıştırıp vermeye başlayabilirsiniz . Aynı zamanda meyve tadımlarından sonra meyveleri de yoğurtla tüketebilir bebeğiniz.
        Ben bebek irmiği çok verdim valla pişirip içine ev yapımı iki tane bebe bisküvisi birde hangi meyve varsa onu ekleyip bi kaşıkta organik pekmez koyup yediriyordum çokta seviyordu oğlum . Pirinç unu vermiyordum ama onu çok tavsiye etmiyorlar şeker oranı yüksek olduğu için almıştım set olarak ama hiç yedirmedim .
        Aynı zamanda mesela havuç tattıysa havuçlu çorba yapabilirsiniz içine tel şehriye taneleri atabilirsiniz biraz , iyice pişerse yutar korkmayın hem pütürlü yemeye alışmış olur yavaş yavaş .
        Sabahları labne peynirin üzerine pekmez döküp çok verdim onu da seviyordu oğlum deneyebilirsiniz , salatalık cam rendede rendeleyip yediriyordum yanında , yumurtayı da azıcık su ile çırpıp pişiriyordum o şekilde yumuşak oluyo yemesi daha kolay deneyebilirsiniz.
        Böyle böyle iyice alıştığında krep ve pankekte yapıp vermeye başlarsınız . Tam kaç aylık dişleri var mı ?
        Sağlıklı büyüsün yavrularımız ♥️

• Goat bunu yanıtladı.

Goat meyvelere de geçtim ben avokado verdim ayrıyetten beyin gelişimine çok iyimiş 3 gün elma verdim mesela elmayla dün ceviz rendeledim biraz onu verdim dün ceviz de beyin için çok iyimiş bir de tarhana çorbası verebilirsin demişlerdi onu verdim mesela onu da sevdi

• Goat bunu yanıtladı.

meleksen1 o kitabı bende akşam gordum siparis verecektim 10 gun sonra ancak kargolanırmış. İcerigi nasıl sadece tariflermi var canım yoksa ek bilgilerde vermislermi benim gibi bilmeyenlere 🤭

llanjalee bebek irmiğini baktigim her tarifte genelde kullanmislar ama ben denemedim hic. Havuclu corbaya bile irmik koymuslarda irmik icin erkenmi bilememistim deneyim bende madem 🙂disleri henuz yok 6 ay 15 gunluk

cinkokarbonpil ev yapımı kendim yapmistim tarhana corbasını bir gun denedim boynunda ufak kizariklik oldu ertesi gun vermedim alerji gibi olmasın ama tekrar tarhanayi deneyecegim o an panikle hemen vermeyi kestim ama corbadan kaynaklimi emin degilim belkide uyurken uyku oyuncagı boynuna geldi. Esimde diyor alerji olsa vucudunda belli yerlerde de olurdu. Bugun tekrar deneyip kontrol ederim artık

Goat bebeğinizin ayına göre İrmik erken değil ben irmiği genelde geceleri yatmadan muhallebi gibi yapıp içine meyve rendeleyip veriyorum. Sabahları da muz , avakado , labne peynir, bebe bisküvisi ve yumurta sarısını karıştırıp veriyorum çok seviyor

Goat rica ederim ❤️ ben yulafı robottan geçirip inceltiyordum sonra suyla güzelce pişiriyordum lapa olana kadar soğuduktan sonra ev yapımı yoğurt ve pekmez ya da muz bazen hem muz hem elma ekliyordum ya da meyveleri yoğurtla beraber karıştırarak yapıyordum tatlandırmasını bebeğine göre ayarlayabilirsin ya da başka şeyler de katabilirsin 🥰🥰

Goat ben ilk havuç denedim üçüncü günde yüzünde egzama çıktı bir ay geçmedi sonra başka meyve sebze verdim o egzama bi söndü bi alevlendi en son üçüncü doktora gittim cildiye o da ek gıdadan değildir dedi denk gelmiştir dedi ondan önce çocuk dr havuçtandır dedi sağlık ocağı dr havuçtan değildir dedi 😂

• Goat bunu yanıtladı.

Goat o kitabı almış ama hiç kullanmamis ben tahıllar hakkında falan bilgi var mesela ceviz +8 ay yazıyor bu kadar boşuna almayın bence İnstagram üzerinden sayfalara bakın en iyisi

• Goat bunu yanıtladı.

Goat mevsime uygun bütün sebzeleri denedikten sonra 2li 3lü karışımlara bebek irmiği ekliyordum ben ilk etapta sonrasında meyveye geçip en son yoğurda geçmiştim diye hatırlıyorum anamm unutmuşuz 😁 şuan sanki hep bizim yemeklerden yiyolardı gibi geliyor oyy ek gıda dönemide güzeldi nasıl heyecanlı oluyordum sağlıkla büyüsünler ♥️🧿 bu arada bende kitap almıştım hiç ona göre tarif yapmadım sadece 1 yaşına kadar kahvaltıda avakado ceviz gece mamasına buğday ruşeymi koyuyordum ve kefir vermeye çalıştım kefir sevmemişlerdi benimkiler ruşeym gıda besin kalitesi olarak yulaf ve irmikten daha kaliteli oluyor

• Goat bunu yanıtladı.

Goat kızımda böyle seyelre giriştim sonuç hüsran hicbirsey yemiyor😂
                            Oğlumda da bir kaç ay sadece yoğurt verdim şimdi biz evde ne yersek yer favori yemeği musakka😂 oğlum 15 aylık 🥰🧿

• Goat bunu yanıtladı.

Goat ben kullandım bebek irmiğini sindirmeleri daha kolay oluyormuş , ama onu da tadım gibi dene yani yediği gün takip et hazımsızlık yaşarsa biraz daha bekle vermek için , bizde olmadı öyle bi sorun 6 aydan sonra bende verdim dediğin gibi çorbalarına bile koyuyodum 🙃

• Goat bunu yanıtladı.

Goat irmik verebilirsin ya. Ben de meyve püreleri yapıyordum irmikli