Tecrübeli annecikler
Goat yoğurt tadımı yaptıysanız , tattırdığınız sebzeleri yoğurtla karıştırıp vermeye başlayabilirsiniz . Aynı zamanda meyve tadımlarından sonra meyveleri de yoğurtla tüketebilir bebeğiniz.
Ben bebek irmiği çok verdim valla pişirip içine ev yapımı iki tane bebe bisküvisi birde hangi meyve varsa onu ekleyip bi kaşıkta organik pekmez koyup yediriyordum çokta seviyordu oğlum . Pirinç unu vermiyordum ama onu çok tavsiye etmiyorlar şeker oranı yüksek olduğu için almıştım set olarak ama hiç yedirmedim .
Aynı zamanda mesela havuç tattıysa havuçlu çorba yapabilirsiniz içine tel şehriye taneleri atabilirsiniz biraz , iyice pişerse yutar korkmayın hem pütürlü yemeye alışmış olur yavaş yavaş .
Sabahları labne peynirin üzerine pekmez döküp çok verdim onu da seviyordu oğlum deneyebilirsiniz , salatalık cam rendede rendeleyip yediriyordum yanında , yumurtayı da azıcık su ile çırpıp pişiriyordum o şekilde yumuşak oluyo yemesi daha kolay deneyebilirsiniz.
Böyle böyle iyice alıştığında krep ve pankekte yapıp vermeye başlarsınız . Tam kaç aylık dişleri var mı ?
Sağlıklı büyüsün yavrularımız ♥️
Goat meyvelere de geçtim ben avokado verdim ayrıyetten beyin gelişimine çok iyimiş 3 gün elma verdim mesela elmayla dün ceviz rendeledim biraz onu verdim dün ceviz de beyin için çok iyimiş bir de tarhana çorbası verebilirsin demişlerdi onu verdim mesela onu da sevdi
cinkokarbonpil ev yapımı kendim yapmistim tarhana corbasını bir gun denedim boynunda ufak kizariklik oldu ertesi gun vermedim alerji gibi olmasın ama tekrar tarhanayi deneyecegim o an panikle hemen vermeyi kestim ama corbadan kaynaklimi emin degilim belkide uyurken uyku oyuncagı boynuna geldi. Esimde diyor alerji olsa vucudunda belli yerlerde de olurdu. Bugun tekrar deneyip kontrol ederim artık
Goat rica ederim ❤️ ben yulafı robottan geçirip inceltiyordum sonra suyla güzelce pişiriyordum lapa olana kadar soğuduktan sonra ev yapımı yoğurt ve pekmez ya da muz bazen hem muz hem elma ekliyordum ya da meyveleri yoğurtla beraber karıştırarak yapıyordum tatlandırmasını bebeğine göre ayarlayabilirsin ya da başka şeyler de katabilirsin 🥰🥰
Goat ben ilk havuç denedim üçüncü günde yüzünde egzama çıktı bir ay geçmedi sonra başka meyve sebze verdim o egzama bi söndü bi alevlendi en son üçüncü doktora gittim cildiye o da ek gıdadan değildir dedi denk gelmiştir dedi ondan önce çocuk dr havuçtandır dedi sağlık ocağı dr havuçtan değildir dedi 😂
Goat o kitabı almış ama hiç kullanmamis ben tahıllar hakkında falan bilgi var mesela ceviz +8 ay yazıyor bu kadar boşuna almayın bence İnstagram üzerinden sayfalara bakın en iyisi
- Düzenlendi
Goat mevsime uygun bütün sebzeleri denedikten sonra 2li 3lü karışımlara bebek irmiği ekliyordum ben ilk etapta sonrasında meyveye geçip en son yoğurda geçmiştim diye hatırlıyorum anamm unutmuşuz 😁 şuan sanki hep bizim yemeklerden yiyolardı gibi geliyor oyy ek gıda dönemide güzeldi nasıl heyecanlı oluyordum sağlıkla büyüsünler ♥️🧿 bu arada bende kitap almıştım hiç ona göre tarif yapmadım sadece 1 yaşına kadar kahvaltıda avakado ceviz gece mamasına buğday ruşeymi koyuyordum ve kefir vermeye çalıştım kefir sevmemişlerdi benimkiler ruşeym gıda besin kalitesi olarak yulaf ve irmikten daha kaliteli oluyor
Goat kızımda böyle seyelre giriştim sonuç hüsran hicbirsey yemiyor😂
Oğlumda da bir kaç ay sadece yoğurt verdim şimdi biz evde ne yersek yer favori yemeği musakka😂 oğlum 15 aylık 🥰🧿
Goat kapya biber de verebilirsin
Goat irmik verebilirsin ya. Ben de meyve püreleri yapıyordum irmikli
Goat çorbanın içinde ne vardı? Tarhanayı hangi sebzelerle yaptın?
Goat benim kızım daha 4.5 aylık çok heyecanlıyım bir an önce ek gıda dönemini bekliyorum 😂