llanjalee bebek irmiğini baktigim her tarifte genelde kullanmislar ama ben denemedim hic. Havuclu corbaya bile irmik koymuslarda irmik icin erkenmi bilememistim deneyim bende madem 🙂disleri henuz yok 6 ay 15 gunluk

cinkokarbonpil ev yapımı kendim yapmistim tarhana corbasını bir gun denedim boynunda ufak kizariklik oldu ertesi gun vermedim alerji gibi olmasın ama tekrar tarhanayi deneyecegim o an panikle hemen vermeyi kestim ama corbadan kaynaklimi emin degilim belkide uyurken uyku oyuncagı boynuna geldi. Esimde diyor alerji olsa vucudunda belli yerlerde de olurdu. Bugun tekrar deneyip kontrol ederim artık

Goat bebeğinizin ayına göre İrmik erken değil ben irmiği genelde geceleri yatmadan muhallebi gibi yapıp içine meyve rendeleyip veriyorum. Sabahları da muz , avakado , labne peynir, bebe bisküvisi ve yumurta sarısını karıştırıp veriyorum çok seviyor

Goat rica ederim ❤️ ben yulafı robottan geçirip inceltiyordum sonra suyla güzelce pişiriyordum lapa olana kadar soğuduktan sonra ev yapımı yoğurt ve pekmez ya da muz bazen hem muz hem elma ekliyordum ya da meyveleri yoğurtla beraber karıştırarak yapıyordum tatlandırmasını bebeğine göre ayarlayabilirsin ya da başka şeyler de katabilirsin 🥰🥰

Goat ben ilk havuç denedim üçüncü günde yüzünde egzama çıktı bir ay geçmedi sonra başka meyve sebze verdim o egzama bi söndü bi alevlendi en son üçüncü doktora gittim cildiye o da ek gıdadan değildir dedi denk gelmiştir dedi ondan önce çocuk dr havuçtandır dedi sağlık ocağı dr havuçtan değildir dedi 😂

• Goat bunu yanıtladı.

Goat o kitabı almış ama hiç kullanmamis ben tahıllar hakkında falan bilgi var mesela ceviz +8 ay yazıyor bu kadar boşuna almayın bence İnstagram üzerinden sayfalara bakın en iyisi

• Goat bunu yanıtladı.

Goat mevsime uygun bütün sebzeleri denedikten sonra 2li 3lü karışımlara bebek irmiği ekliyordum ben ilk etapta sonrasında meyveye geçip en son yoğurda geçmiştim diye hatırlıyorum anamm unutmuşuz 😁 şuan sanki hep bizim yemeklerden yiyolardı gibi geliyor oyy ek gıda dönemide güzeldi nasıl heyecanlı oluyordum sağlıkla büyüsünler ♥️🧿 bu arada bende kitap almıştım hiç ona göre tarif yapmadım sadece 1 yaşına kadar kahvaltıda avakado ceviz gece mamasına buğday ruşeymi koyuyordum ve kefir vermeye çalıştım kefir sevmemişlerdi benimkiler ruşeym gıda besin kalitesi olarak yulaf ve irmikten daha kaliteli oluyor

• Goat bunu yanıtladı.

Goat kızımda böyle seyelre giriştim sonuç hüsran hicbirsey yemiyor😂
                Oğlumda da bir kaç ay sadece yoğurt verdim şimdi biz evde ne yersek yer favori yemeği musakka😂 oğlum 15 aylık 🥰🧿

• Goat bunu yanıtladı.

Goat ben kullandım bebek irmiğini sindirmeleri daha kolay oluyormuş , ama onu da tadım gibi dene yani yediği gün takip et hazımsızlık yaşarsa biraz daha bekle vermek için , bizde olmadı öyle bi sorun 6 aydan sonra bende verdim dediğin gibi çorbalarına bile koyuyodum 🙃

• Goat bunu yanıtladı.

Goat irmik verebilirsin ya. Ben de meyve püreleri yapıyordum irmikli

Goat çorbanın içinde ne vardı? Tarhanayı hangi sebzelerle yaptın?

• Goat bunu yanıtladı.

Goat benim kızım daha 4.5 aylık çok heyecanlıyım bir an önce ek gıda dönemini bekliyorum 😂

• Goat bunu yanıtladı.

Goat canım bizim doktorumuz liste veriyor her gittiğimizde. Ben sana yazayım. Doktorumuz önce sebzeyle başlayalım dedi. Ama sebzeler bitince meyve verebilirsin, veya araya karıştırabilirsin dedi. Ben sana yazayım hepsini
                        Havuç patates avokado tatlı patates kabak bal kabağı armut elma ceviz yoğurt tuzsuz peynir yumurta sarısı muz tarhana çorbası kereviz ıspanak brokoli karnabahar pırasa (ıspanak 7-8 ay diyen doktorlar da var bizimki verebilirsin 6. Ayda demişti)
                        Ben pirinç unu ve irmiği çok sık vermiyorum ama tadımları biten meyve-sebzeleri püre yapınca çok az kullanıyorum. Keçiboynuzu pekmezi de kullanabilirsin tariflerde ve ceviz.
                        Tadımı biten sebzelerden çorba yapabilirsin
                        Meyvelerden püre yapabilirsin
                        Yoğurt tadımı yaptıysan sebzeleri karıştırabilirsin
                        Sonrasında 3-4 gün kahvaltı verebilirsin
                        Yumurta sarısı avokado ceviz muz peynir kullanabilirsin kahvaltıda ama bence hepsini tek tek ver karıştırma
                        Her doktor farklı söylüyor bizim doktorumuz 8. Ayda kuzu kıyma yiyebilir dedi

1. Aydan sonra kuzu kıymayla sebze yemeği yapabilirsin demişti 🥰
                        • Goat bunu yanıtladı.

cinkokarbonpil ek gıda denemelerinde oyle seyler denk geldimi de sansa işte insan bi kararsiz kaliyor her doktor farkli diyor

piyangobileti surekli takip ediyorumda belki dedim kitapta daha detaylo seyler yaziyorda diye ama galiba geneli tariflerle ilgili