- Düzenlendi
Çok uzun yazıp bunaltmamak için kısa kısa anlatıp geçiyorum. demistimde yine uzun olmus…
Aslında tüm olanları sadece 1,5 aydır yaşıyorum, öncesinde böyle sorun yoktu.
Eşimin nadir görüştüğü aynı meslekten arkadaşı vardı, arkadaşının işleri bozulmuş şirketini kapatmış işsiz kalmış, eşimde bu kişiyi yanına ortak aldı.
Öncesinde de bu kişinin muhabbeti geçtiğinde demişti, bu adam nasıl evli kalıyor şaşıyorum gece gündüz içiyor böyle birini kimse çekmez adam işini bile yapamıyor içmekten diye.
Eşim bana gelip ortaklık için düşüncemi sordu, bende daha önce böyle böyle demiştin adam içiyor ediyor işini bile aksatıyor neden ortak alacaksın ben olumsuzum sen karar ver demiştim, eşimde zaten fazla yatırım yapmayacak usulen ufak pay sahibi olacak yanıma çalışması için alamam böyle olsunki adam çalışsın dedi.
Neyse işe başladı ama her gün saat dört oldumu ufaktan alkolï götürmeye başlıyormuş, akşam oldumu ofiste sağlam içip eve gidiyor.
Ofiste içtiği için eşimde eve geç gelmeye başlamıştı, eşim alkol kullanır ama öyle bugune kadar ben sarhoş olmuşumdur ama eşimi hiç o derece içtiğini görmedim kararında içilir sarhoş olunacak kadar içilmez derdi hatta bana kızardı.
Ofiste içiyorlar dağılıyorlar eve gelirkende tekrar alıp evde içmeye başladı eşim.
Bu hergün olmaya başladı ve sarhoş olduğunda oturduğu yerde sızıp kalıyor. Genelde balkolda içer orda sızar kalır ben kaldırmaya çalışırım ki yerine yatsın, bu inatla ben iyiyim sarhos degilim kendim kalkarım sen bekleme beni der, ve tabiki uyur, ben yine kalk git uyandırmaya calis kaldırmaya calış, 50 kilo canım var adam oldu 90 kilo tutup çekeleyemiyorumda o anki eziyetimi kimse tahmin edemez.
Balkonda o içtigi surece bende başında duruyorumki icsin zıkkımlansınki uyumadan yerine yatmasını saglayım.
Butun gun cocukla ugras gece o uyurken ben kalkip cocukla ilgileniyorum ki cocuktan bir sıkıntım yok seve seve ilgileniyorum deme amacım benimde yoruldugum uyumasam bile uzanıp dinlenmeye ihtiyacım oldugu ama ben bunu yapacak yerde beyfendinin keyfini bekliyorumki icsin uyusun.
Bir gece inattan uyandirmadım sabaha kadar balkonda sızdı kaldı elinde sigara uzerine dusmus haberi yok.
İctigi zaman sanki beyni uyusuyor ben mutfaktayim cocuk iceride agliyor beyfendi balkonda, cocugu duyuyor ama zahmet edip kalkip kucagina almiyor. Soylenince ne bileyim o an dusunemedim almam lazimdi ama aklima gelmedi sen soyleyeceksin cocuga bak de bakayim ben dusunemedim diyip icin icinden cikiyor.
Hep idare ettim belki bırakır arkadasından uzaklasır diye ama en son kararı vermemdeki şey şu. Bi gece yine sarhoştu oğlumda o gece ağlama krizine girdi ne yapsam susmadı neyse bu birden balkondan geldi, sen ben içiyorum diye inadınamı ben rahatsız olayım diyemi ağlatıyosun çocugu normalde benim oglum uslu aglamaz sen aglattın dedi. Aldı kucagina susturmaya calisti onun kucaginda dahada agladı, birden dediki tutup camdan atasım geldi. Neyii camdan atasın geldi dedim bagirarak. Bunu dedi, oglumuuuu.
Bende o an film koptu bitti dedim, herseyide yuzune soyledim ictiginde ben sabır ettim belki duzelirsin diye ama konu oglum olunca agzindan bu laf ciktiysa daha kucagina almayi birak dokunmayacaksin bile dedim. O gece girdim odaya kitledim kapiyi, bu salonda biseylere vurdu etti bagrindi yok agzimdan kacti yok ben bahane ariyormusum o cocuguna zarar verirmiymis.
İşin özü bu alkolu birakacak gibi durmuyor biraksa dahi kendi beyni demek yokki bir arkadasi iciyor diye ayak uydurabiliyor yok icmem demiyor, tamamen artik icmese bile agzindan o kelime cikti ya camdan atasim geldi, demekki o potansiyel varki oyle sey diyebildi.
Boyle birinin yaninda ben cocugumu saglikli yetistiremeyecegimi anladim, cocugun gelisimine faydadan cok zarari olacagini anladim,evli kalmaya devam edersem ben mutlu olmayacagim cocugum nasil mutlu olsun.
Cok uzgunum inanilmaz uzgunum. Tek uzuldugumde sadece oglum.
Yani dusunuyorumda insanlar dogarken annesini seçemiyor ama babasının iyi yada kötü biri olmasını annesi seçiyor, anne kaderdir ama baba seçim sonucudur. Ben oğluma ömür boyu iyi bir baba borçlu kaldım.
( şuan alkol almıyor aayacak anlamina gepmiyor tabi kesin alir,arkadaşınada ofiste icmemesini soylemis onunla artık takilmiyor
Eski haline geri dondu ama bende hersey bitti
Ben daha ona guvenemem. Simdide gunah kecisi beni yapti cocugu o dusunuyormus ben dusunmuyorumki dava acmisim, ben guvenip cocuk bile emanet edememki nasil evli kalayim haksizmiyim