gizew Amcası sorguya alındığında kardeşi evde yokken yengesinin evine gelip gittiği soruluyor. Amca bunu, Kabul etmiyor. Polis ifade alırken her şeyi sorması gerektiği için soruyor ama demek ki polis de bundan şüphelenmiş olmalı ki soruluyor. Benim bu uygunsuz vaziyette yakalanma olayının doğruluğundan yana bilgim yok, televizyonda didem hanım kesin konuştuğu için ve olay yeri ile bağlantıları olduğundan dolayı birinin gizli tanık olarak bildirebileceği ihtimalini göz önünde bulundurarak yorumda belirttim. Fakat genel olarak tüm yayını izlediğimde anne hiç güven vermedi. İlk başta narinin hiç eve gelmediğini, amcayı hiç görmediği ifadesinde bulundu. Sonra da narini amcasının yanında gördüğünü söyledi. İnsan böyle bir detayı böyle ciddi bir durumda nasıl unutur.
İtirafçının itirafı ise tam bir fiyasko. Sanki muhtarla habersiz yolda karşılaşmışlar da ona selektör yapmış da durmuş gibi söz ediyor. Amca ne kadar güveniyor ki bu itirafçıya, yolda denk gelince bunu ortadan kaldır diyor. Sonra yarım saat kırk dakika içinde adam profesyonelce götürüp dereye saklıyor. Yani yarım saat içinde plansız gerçekleşemez bu durum. Ve bir daha hiçbir surette denk gelseler dahi konusunu açmıyorlar nasıl oluyorsa. Benim düşüncem bu olayın sadece narinin görmemesi gereken şeyi görmesinin olmadığı. Tüm köyün ağız birliği ile susması, kaç akrabanın genç kızın, kardeşin, kuzenin şüpheli ölümü, intiharı veya intihar sonucu ölmeyip sakat kalması herkesin bu işte parmağı olduğunu gösteriyor. Üstelik bu saydığım çocukların çoğunun reşit olmayışı. .
Şahsiyet dizisini izlemiştim hep aklıma geliyor. Daha ne kadar kötü olaya şahit olabiliriz diye şok oldukça daha beterini görüyoruz. Olayların etkisinde çok kalırım. Kaç gecedir narin rüyalarımda, sıkıntı içerisinde gözümü açıyorum sonra uyuduğuma utanıyorum bir daha geri uyuyamıyorum. Rabbim korktuğumuz şeylere bizleri şahit eylemesin. Anneliğe layık eylesin. Evlatlarımızı koruyacak rabbimin emanetlerine sahip çıkabilecek iman şuurunu kalbimizden eksik etmesin.