Bilmem gereken bir ayrıntı vs. Var mı? Taktıran tecrübeli kişiler yardımcı olabilir miii? Yan etkileri neler? Adet düzensizliği dışında başka etkileri var mı? Sprial gibi kayma durumu vs. Olur mu?
Deri altı implant taktıracağım
kurabiyevarsimitvar Şu an benim de gündemimde olan bir durum,doktorum %99 koruyuculuğu olduğunu söyledi ama bütün doğum kontrol yöntemlerinin yan etkileri var.
Bu yan etkileri herkes yaşamasa da,farklılık gösteriyor.
Kimin iştahı açılıyor,kiminin kapanıyor,ara kanama,sinirlilik hali vs.
Ben hap kullanmaya başladım geçen ay ama duygu değişimi çok etkilediği için bir ay dolmadan bıraktım 🥹
- Düzenlendi
gizew hap çok hormon bozuyor diyorlar o yüzden hiç başlamadım sprialde kayıyor riskli ablamın kaydı ameliyat oldu travma ben de o cleöwşxğeöw iğnelerle de uğraşmak istemiyorum onlarda çok kanama yapıyormuş en mantıklısı bu geliyor ya eczane 4.400₺ küsür mü ne demiş eşime sordurdum sprial ile aynı hemen hemen fiyatta pek pahalı değil. Benim doktorumda sprialden daha iyi bu dedi alanında iyi bir doktor ona da güveniyorum baya ya. Kanama haricinde etkisi var mı merak ettim.🥲
kurabiyevarsimitvar 4400 çok para değil,hapla korunsan sadece bir senede o parayı verirsin.
Yanılmıyorsam deri altı implantın beş sene koruyuculuğu varmış
gizew evet ben de 3 yıl diye biliyorum kafama yattı baya ya başka şeylerle uğraşmaktan iyidir bence sen taktıracak mısın
kurabiyevarsimitvar deri altı implant da hormonal bir yöntem yalnız yani haptan farkı yok ama koruyuculuğu daha yüksek
kanalize evet hormon salgılıyormuş zaten kanamadan başka yan etkisi ne merak ettim hap kadar bozuyor mu acaba
- Düzenlendi
kurabiyevarsimitvar ben hap kullanıyorum da yeni kan tahlili verdim bozulma falan yok implantın etkisi ve koruyuculuğu daha fazla olduğuna göre hormonu daha yüksek demektir yan etkileri de daha fazladır
kurabiyevarsimitvar spiral ücretsiz ki canım
kanalize ay demee durr xlelwödlwşqşsş
Sevde_20 devlette ücretsizmiş galiba ama ben güvenemiyorum taktırsam özelde taktırırdım orada da alıyorlar maalesef her türlü
kurabiyevarsimitvar anladım cnm
2sene olacak ben taktıralı ve 2senedir adet görmüyorum bendeki en büyük yan etki bu oldu
agapi25 doktor ne diyor sağlıksız bir etkisi var mıymış ya bazıları bir şey olmaz diyor bazılarıda kirli kan çıkmıyor sıkıntı diyor çözemedim çıkarttırmayı düşündünüz mü hiç? 3 yıl dolunca tekrar takacak mısınız?
kurabiyevarsimitvar 3 yıl dolunca yenilerim çıkartmayı düşünmüyprum çok rahat çünkü doktora muayene oluyorum olması gereken bu diyor