Kayinvalidemle aynı şehirde yaşamıyoruz 2 hafta önce falan bize geldiler kızımin düzeni de o gelince alt üst oluyor. Yüz verip asla ağlamasına izin vermediği için her dediğini yaptığı için. Zaten öyle mükemmel bı uyku düzeni yok ama o gelince ya da biz oraya gidince düzeni hepten alt üst oluyor. Mesela kayınvalidemler geldiginden beri her gece muhakkak uyanıp ağlıyor. Bu arada Aralık’ta 3 yaşına girecek. Hasta, ateşli, gazı var (evet 3 yaşında ve hala gaz çıkarmak için uyanıp ağlar bazen), huysuz vs vs her güne bı bahane uyduruyoruz ama hayır kayınvalidem de genelde geceleri uyumadigi icin kızımın derdi uyanıp babannesinin yanına gitmek onunla biraz konuşup oynamak. Bazen gece 2de uyanıp 6ya kadar ayakta durduğu bile oldu onunla birlikte. Uyumamış yani ama bizdeyken bunlar olmuyor evet uyanıyor ama kimse onunla konuşmadığı, ihtiyacını giderip tekrar uyutttugu için ya da kimsenin onunla konuşma ihtimali olmadığını bildiği için mecbur uyuyor. Her neyse dün gece yine 3 gibi uyandı 10 dk sordum öyle ağlıyor kızım işte su ister misin, karnın mı agriyor masaj yapayim, ayağımda sallayim falan. O sırada kayınvalidem geldi noldu neden agliyosun kızım falan dedi o sırada bizimki babağğneeeğ diye ağlayıp daha da volume yükseltti bende o an sinir koptu gece 3te uyanmış bir umut babanne gelir diye bekliyor bende baslicam babannene dedim bağırdım sinirle. Kayinvalideme de komik geldi sandım güler gibi oldu çünkü. Neyse o aldı uyuttu ben yattım ve sabahtan ağrı bana tavırlı gibi hissediyorum. Sanki genel modu da böyle gibi ama insan hissederya hani ismimi bile söylemiyor konuşmak zorunda kalsa bile. Birazdan da evlerine dönecekler durum hala aynı. Geldiğinden beri çocuk yüzünden bu ikinci bu hale gelmemiz. Daha önce de darildi böyle hiç konuşmadı falan sonra normale döndü. Sizce konuşmalı miyim yoksa normal bı şekilde vedalaşıp ugurlamali miyim? Sizce onu kırmış mıyım?
Kayınvalide mevzusu
Sinemsinem konuşup o an ki uykusuzluğun verdiği gerginlikle söyledim kırıldınız mı diye sorabilirsiniz içinize dert olacaksa. Ama ben böyle aile büyüklerinin , anne babanın çocuk üzerindeki iradelerini ezmelerinden nefret ediyorum . Yani düzenini bozmalarından böyle uyku ve yemek rutinini etkilemelerinden ve bundan keyif almalarından aşırı sinir oluyorum 🫢
Sinemsinem haklısın hiç bi şey söyleme sonuçta benim çocuğuma aşıladığım bir düzen var de karışma de
lanjalee vallahi daha harika bı tespit duymadım. Çocuklarına yapmış şimdi de aynısını bana yapmaya çalışıyor. Aklım özür dileme bissy deme olmamış say diyor bide onun egosunu okşamak istemiyorum ama vicdanım da rahat değil üstelik eşim duysa çok kızar..valla ne yapsam bilemedim bide burdan gittiler yani şimdi arasam yeni mi aklına geldi bile diyebilir birdenbire mı anladin kırıldığımi diyebilir
Sinemsinem o zaman bi zamana bırakın ya da eşinize ufaktan çıtlatın ağzımdan uykusuzluğun gerginliğiyle böyle bişey kaçtı kırmışmıyımdır acaba falan diye , tabi eşinize bunu söylediğinizde vereceği tepkiyi hesaplayabiliyorsanız söyleyin yoksa ona da hiç bulaşmayın derim . En azından sizden duymuş olsa sonrasında bişey demez bence , zaten farketti yanlışlıkla söyledi diye bilir eşini .
lanjalee o zaman ara özür dile der yani her türlü sonu buna çıkar. Sinirlenme ihtimali de çok yüksek soylememeyi tercih ederim😶😐
Sinemsinem sen eşini daha iyi bilirsin canım zamana bırak takma kafana belki açılmadan kapanır bu konu 💐
Sinemsinem brnde yorgun olup etrafıma yansıttığım zamanlar sonrasınds baş başa kalınca ona çok yorgun olduğumı sinirlerimin bozulduğunu bazen kontrolü kaybettiğimi anlatıyorum. Geçecek kıZım büyüyecek ahh kızım biz nasıl büyüttük filan der. Öyle böyle dertleşiriz. Yani yorulduğunu sinirden yaptığının bilincindeyse özür beklemez bence. Sen ona kendini anlatabilirsin. Hoş anlatmadan anlasa ne iyi olur