Bir evlilikte/ilişkide ikisinin de olması gerektiğini düşünürüm bende. Eğer mantık olmazsa, aşk da bir yere kadar devam ediyor enerjiler uyumlandığı ve devam ettiği sürece ancak o uyum bittiğinde geriye sadece zoraki bir evlilik ve ya birliktelik kalıyor. Sonucunda aldatmalar bile başlıyor…
Aşk mı? Mantık mı?
aredhel
Tercihim aşk evliliğiydi, öyle de olu. Beraberinde mantık da vardı Ama benim mantığım iki tarafın da ortak hedef ve çıkarlara dayanan bir mantık değil. Aile yapısı, kafa yapısı, davranış/huy bunların mantığıma uyması gerekiyordu aynı şekilde eşimin de öyle. Ağır basan aşktı ama arkasında bu yazdıklarım da var.
Aşk ya da sevgi olmadan mantık evliliği insana ne kadar mutluluk getirir orası tartışılır. Bende yapamazdım zaten.
Ben bu adama aşığım diyip kendini ötelememek lazım. Kendi değerlerinden, benliğinden sürekli taviz verilmemeli. Kısaca evlenmeden önce de sonrasında da her ikisini devam ettirebilmek önemli.
Bence kesinlikle mantık daha ağır basmalı. Aşk bir süre sonra bitiyor
aredhel benimkisi aşk ve mantık üzeri bir evlilik oldu tabi bu maddi olarak bakilmamali yani herşey para değil
İlerde aşk denen kavram yerine saygi, güven oluşuyor bunun için mantık ve ilk aşk olduğu için şükür sebebim ♥️
perimasali802_ kesinlikle. Zaten mantık deyince aklımıza sadece maddi olanaklar gelmesin. Mesela bu adamdan çocuk yapılır mı ya da işte koca olur mu gibi gibi
belladonna Kesinlikle bahsetmek istediğim buydu. 🌸
aredhel severek evlendim gerçeği gördüğümde azaldı sevgim aşk, hayal edilenle gerçek arasındaki fark anlaşılıncaya kadar geçen süreyi kapsar benim için evet sevmek de önemli ama mantık biraz daha ağır basıyor
aredhel aynen öyle 🌷
aredhel ben aşk evliliği yaptım hiçbir zman şöyle yaparsam böyle mantıklı diye düşünmedim.mantık aramadım. İkimizde öyle sevgiye dayalı bir yuva kurduk. Cebine bakmadım evi arabası var mı sormadım. Çok şükür mutluyuz. Rabbim yuvamıza iki melek gönderdi geçinip gidiyoruz.
selen_serez cananlcm dmltugce
hepinize katılıyorum çok doğru ❤️
aredhel bence yerine göre değişir ama bence mantık olmalı 😐