Merhabalar yetiştiğimiz aile ile ilgili bir soru soracaktım. Şimdi öncelikle benim ailem eğitimli insanlar. Dedem öğretmen, babaannem öğretmen. Emekli ikisi de. Babam mühendis annem öğretmen. Ve babam görüp görebileceğiniz en ataerkil olmayan insan. Annem de çalışıyor diye temizlik, bulaşık, süpürge işleri yapar. Ben çocukluktan böyle büyüdüm. Çay demleriz, herkes kendi çayını alır. Babam kendine alıyorsa anneme de bize de servis yapar. Biz de o istemeden ona servis yaparız. Yani o talep etmeden, sevgimizden dolayı onun yemek yeyip yemediğini çay içip içmediğini düşünürüz. Bunlar şimdi günümüzde yaygın düşünceler. Ve ben 25 yaşındayım, 50 yıl önden gidiyoruz gibi düşünüyorum aile olarak. Birçok arkadaşımın annesi çalışmıyor ( %70 ) Kadın olarak çalışan ilk nesil kendileri oluyor arkadaşlarımın. Bu umrumda olmaz arkadaş olduğum insanlarda. Ama hayatıma alacağım, sevgili olacağım, evleneceğim kişide bu hassasiyetleri bekliyorum ister istemez. Örneğin benim babam benim de elim kolum var kızım çekil der kendi tabağını sudan geçirip bulaşık makinesine koyar. Benim için oldukça basit örnekler ama yeni yaygınlaşmış durumda. Kısaca ailesi böyle olup kendine denk biri bulup evlenen oldu mu, tecrübeleri merak ediyorum. Elbette bulunur ama zor gibi gözüküyor. Ben babamdan daha az ataerkil bir erkek henüz tanımadım. Çocukken (7-8 yaşlarımda) annem işe giderdi babam yumurta pişirir patates kızartırdı. Normalim buydu yani. Yani vizyonlu insan bulabilir miyiz diye merak ediyorum. Çünkü ben tıp fakültesinde okuyorum ama tıp okuyanlar ve çevremde de kendim gibi birileri göremiyorum. Mersin ilinin bile kadına bakış açısı çok farklı. Ben nazlı olayım gibi bir derdim yok, yeni aşılanmaya çalışan düşünceler bizim ailede 50 yıldır böyle. İç dökme gibi oldu. Yani demek istediğim bu kadar iyiysen çevren de öyle olmalıya varacaksa eğer diyorum ki çevrem böyle değil. Çevremde böyle insan neredeyse yok denecek gibi. Böyle olup yetiştiği aileden daha vizyonlu bir aile ile hayatını birleştiren oldu mu, sorum bu. ( veya yetiştiği aile ile denk ) Sen de kimseyi beğenmiyorsun diyorlar ama alışkanlık diye bir şey var. Buyrun tartışalım

sercekus bence bunun doğusu batısı okumuşu okumamışı yok..tamamen karşına çıkacak insanın merhametine bağlı..mesela benim eşim en ataerkil ailelerden birinde büyümüş biri..babası odaya girince ayağa kalkmıyoruz diye tavır alan biri düşün ortamını..ama evdeki her bireyin huyu farklı..kaynanam hep evdeki herkesin arkasından dönmüş hepsine ayrı sofra kurmuş kendisi yemiyor onların yemesini bekliyor ya da görümcem varken kayınbabam sofradan kalkma bir şey eksik olunca verirsin doldurursun mantığında ve bu adam hukuk mezunu..o kadar hayret ediyorum ki bazı şeylere ama bakıyorum etrafındaki kadınlar böyle şımartıp yetiştirmiş..eşime gelirsek çoğu şeyi akıl etmez ben söylerim yönlendiririm her şeyi yapar büyüdüğü ortama göre daha medeni bir insan..hatta ben akıl edemiyorum sen söyle yaparım der benden de beklemez hiçbir şey zaten..tamamen vicdanıyla merhameti ile alakalı bunlar..babam mesela lise mezunu annem ilkokul ve 3 kız kardeş olmamıza rağmen babam bizden hizmet beklemez kendi suyunu alır en basitinden kahvaltısını hazırlar ondan sonra kalkacak için ekmeğini ısıtır öyle gider işe annemin her işinde yardım eder bulaşık yemek anlamaz ama evi de süpürür merdivenleri de süpürür beraber salçada yaparlar bahçe işleri de..ve ben doğunun bir ilindenim eşim diğer ilinden ben üniversite mezunuyum eşim liseyi öylesine bitirmiş biri kendi ailemden sonra onun ailesini görünce her seferinde şok olup eşimin evdeki halini görünce onlara benzemediği için şükrediyorum 🙂 bazı şeyler kişinin merhametinde ve karşısındakinin yönlendirmelerinde bitiyor 🙂

sercekus bunun eğitimle alakalı olduğunu düşünmüyorm insanın merhametine sevgisine dayalı bir şey annem de babam da lise okumamış insanlar ama annem çalışıyor, babam tam da sizin babanız gibi evde ütüyü sürekli babam yapar mesela kalkıp çay demler gerekirse servis eder, ben üni mezunuyum eşim lise ama çok şükür eşim de babam gibi bir adam çıktı herşeyi birlikte yaparız, hizmet beklemez, bunun standartla eğitimle alakası yok bence Allah herkesin karşısına Allah korkusu olan merhametli eşler çıkarsın

TombulHatun aaa sanki yorumu ben yazmışım gibi eşimde babam gibidir azıcık huyu değişse babana benzemeye başladın diye söylenirim 😂😂

lgrth ben bekarken derdim ki babam gibi kocam olsun diye bazen diyorum ki bu kadar da istememiştim Allahım diye 😂😂 babam bayılır ütü yapmaya eşim sevmez tek fark 😂

TombulHatun ahaha benimkiler de biraz eski kafalılar ama yine de merhametliler 😂 bazen bakıyorum hareketler aynı 😂 iyiki kendi babası gibi davranmıyor boşanmanın temelini atardı bazen onun kelimeleri ile konuşuyor anında soğuyorum 😂

lgrth benm dayımlar öyle ilk evlendiğinizde aile ortamnda filan eşim benden çay istemezdi kalkar kendi alır dı dayım da oğlum istesene getirsinler derdi hep eşim de en son dayı erkekliğime birşey olmaz çay alınca derdi 😂 ama alıştırdım artık eşimi toplum için de kalkıp almıyor ben getiriyorm😂

lgrth o kadar haklısınız ki bunun eğitimle ilgili olmadığını duymak güzel hissettirdi. Mutluluğunuz artarak daim olsun evliliğinizde

TombulHatun siz de çok güzel yazmışsınız. Bakış açılarınızı çok beğendim. Mutluluğunuz daim olsun, artarak devam etsin sizin de

TombulHatun bizim evde de ütüleri babam yapar hep. Babaannemlerde de dedem. Bu kadar yaygın bir durum olmasına o kadar sevindim ki. Ne bileyim herkes yeni durum böyle gibi bahsediyordu. Demek ki şuan yaygınlaştı evet ama yüzyıllardır öyle olan insanlar varmış. Keza benim en yakın arkadaşımın annesi ev hanımı, babası ise müteahhit. Babası annesinin elini sıcak sudan soğuk suya koymaz. Gezsin diye altına araba almış vs

sercekus yeni evliyiz arkadşm eşiyle gelmişti tam çıkacaklar bizde onları tolcu edeceğiz onalrla dışarı çıkıp eşim bulaşık mak. Bittiğini görünce durun 2 dk mak boşaltaym öyle çıkalm demişti, arkadaşım ve eşi şok 😂 arkadaşımın eşi ben hayatta yapmam erkek işi mi o filan dedi eşim onu da bozdu tabi görüşmüyorz artık 😂 Allah böyle eşine, annesine yardımcı olan saygı duyan erkeklerin sayısını arttırsın.

TombulHatun hayat müşterek bugün varız yarın ne olacağımız belli değil her şeye hakim olup kendisine ve çocuklarıma yetebilmeli bunu aşılamak her seferinde benim amacım🙂 ailesi benden çay beklerken eşim bana çay getirir mesela köyde cenazeleri vardı o kadar kalabalığın içinde benim yemeğimi ayrı getirip yediğimden emin olurdu sorana da karıma götürüyorum diyip gururlanıyordu belki küçük şeyler bunlar ama yaşadığı yere göre beni şımartması bir hayli yetiyor bana 🙂 annesinin evinde eltim görümcem hep beraber temizlik yaparken gelip elimden bezi alıp dolapları silmişliği var ha bazen onlara nispet olsun diye de yapıyor ama olsun 😂

TombulHatun ahahah benimde bir kere misafir vardı gitti kafa dağıtmaya üst komşuya çıktım aklım bulaşık makinesindeydi geldim dizmiş hepsini çok şaşırmıştım yerlerini de düzgün koymuş 😂

sercekus amin amin gönlünüzce merhametli ve vicdanlı biri çıkar inşallah karşınıza

sercekus eskiden herşeyi ayağına bekleyen dayılarım yavaş yavaş yontulmaya başladı zamana ayak uyduruyorlar sanırım, burada biz eşlere de büyük iş düşüyor, çoğu kadın aman eşimin şuyu eksik olmasn aman onu da yapayım bunu da yapayım kendini hırpalıypr, erkek adam çalışıp para getirir zihniyetimdeler ama karşı taraftan bir güzel söz duyamıyor, tabiki eşlerimiz saygı duyacağız yapmamız gereken işleri yapacağız ama unutmayalım ki biz de insanız ve yardıma ihtiyacımız var herşeye yetişemeyebiliriz,

lgrth hiç de küçük değil vallahi çok kıymetli şeyler bunlar🌸 benm eşim bana cam sildirmiyo kolay kolay camın dışına çıkıyorum diye kızıyor içini ben dışını o siler genelde, bir gün komşu gördü karşı apt. Eşime seslendi ne güzel yapıyorsun ya bitince bize de gelsene dedi gülerek eşim de evdeki balkon da oturacağına adam olsun da yardım etsin senin de başkalarını çağırmana gerek kalmaz demişti 😂😂😂 kız böylr anlatınca biz eşimlr ne fenayız he hayatta şafn altnda kalmamışız 😂😂

lgrth hep yapsın inşallah 😂 bak uzun zamandr peride de kocamı anlatmıyodm nazar değiyor sonra bi maşallahlayalım kocaları lütfen 😂😂🧿