123456678 ee o zaman ne bekliyorsun canım ehliyet alırken kasmamış işte bacakların demekki yapabiliyorsun

123456678 bende sizin gibiydim ama bu korkumun üzerine de gitmeden geçmeyecekti bir gün arkadaşım da beni cesaretlendirmek adına hadi bana gel dedi gittim geldim çarşıya çıktım ufak ufak öyle öyle alıştım şuan kullanıyorum kullanmadan pratik yapmadan bu panik atak geçmiyor maalesef

123456678 Merhaba, şöyle düşünün. Bu acemi haliniz ile çevre yoluna veya trafiğe çıkmayacaksınız sadece deneme sürüşü yapıyorsunuz. Yani şuan kendinizi öğrenci gibi hissedip boş alanlarda denemeler yaparak alıştırmaya çalışın. Bu kasılmayı ve korkuyu yenmek için tek çareniz işi bilmek (tüm kuralları ve süreceğiniz sıralamayı iyi ezberlemek) ve öğrendiğiniz bilgiyi sürekli tekrar etmek uygulamalı olarak.
      Yani ilk sürüşünüz ile onuncu sürüşünüz aynı olmaz. Örneğin bir filmin finalini ilk izlediğimizde heyecan ve merakla izleriz ama ikinci izleyişimizde aynı duygu azalarak yok olur. Üçüncü izleyişte ise çoktan alışmış oluruz.
      İlk başta öğrenci gibi hissetmenizi söyledim. Çünkü bir işi başarmak için çalışmak gerekir. Korkarak, kenarda durarak hedefimize ulaşamayız. Yan koltukta oturduğunuzda da sürekli tabelaları gözlemleyin, eşiniz dururken veya kalkışa geçerken ne yapıyorsa gözlemleyip sorun burada ne yapmamız gerekiyor diye. Pratiği kafanızda oturttukça geriye sadece uygulaması kalır. Bilmediğimiz her şeye karşı ürkek yaklaşırız. Öğrendikten sonra kurdu olursunuz. Başarılar 🤗

123456678 Al benden de o kadar ehliyetti çıkartım çıkartalı bacağım tutuluyor
        Bende korkuyorum araba kapıda duruyor du eşimi almaya gidecektim süpriz yapıcaktım çocuğu aldım arkaya oturtum direksyona geçtim düşündüm korktum inanırmısın üç kere indim bindim korkuyordum sonra arabanın içinde oturdum gitmicem dedim arkama bir kamyon geldi durdu ben elle işaret veriyorum git diye kamyoncu diyor sen git korkuyla bi sürdüm
        kendimi eşimin iş yerinde buldum😂😂

123456678 korkarsan yapaman ki kendini sen bu duruma alistrmıssın bilinç altın bu şekilde ilerliyor önce beyinde bitireceksin korkacak hiç bişey yok eğer ki bu sekilde olsaydın o ehliyetide alamazdin biraz cesaretli olun ben ehliyetim çıktığı an hemen trafiğe çıkmıştım zaten her gün pratik yaparsan alışırsn suanda arabayi ben aktif bir şekilde kullanıyorum hamd olsun

Ruyaa ahaha çok iyi ya bayıldım bu hikayeye. darısı bana inşallah

dldkdld çok doğru söylüyorsunz surmedigum anlardaki bacagimn kasılması geçerse hallederim diye düşünüyorum inşallah 😍

123456678 ilk araba kullanmaya başladığımda bende öyleydim arabadan inince baya bir titreme yaşıyordum ama kullandıkça akışı öğrendikçe geçti