aynoluyonoluyo çok sevindim canım naçizane fikrim atipik otizmi yenmiş bir çocuğun annesi olarak söylüyorum tv yi vs kesinlikle kes

Normal dışı hareketler bir pedogog ve psikiyatri görmesi gerekiyor buraya yazmakla ekranı kesmekle zaman kaybetme

aynoluyonoluyo yüksek ihtimal cocuk stresli gergin bir ortamda büyüyordur anne mutsuzdur vs vs cünkü cocuklar aslında ailesinin yansıması ne görürse o oluyor belki onceden sizde böyle degildiniz son zamanlarda sıkıntılarınız olmustur o da cocuga gecebilir veya aile öyle kişilerle cok görüşüyor olabilir ne biliyim kayınvalide veya annede cocuk kalıyorsa..

rouge_ canım aslında hiç öyle değiliz aksine deli gibi küs bile olsak çocuk uyanık olduğu sürece normal devam ederiz ben öyle bir ailede büyüdüm çünkü travma kaldı bende.. ama son dönemlerde kayınvalideme gitmek zorunda kaldık baya üst üste ve cok gergin stresli bir tip hep kavgacı ve bağırarak yaklasıyor her duruma bilemiyorum belki o etkiledi..

PiTi evet öyle yaptım zaten canım hiç izletmiyorum artık.. kitaplar vs aldım onları incelemeye uğraşıyoruz umarım başarılı oluruz genelde yırtıyor cunku😂

aynoluyonoluyo
        Ekran varsa 0 olmalı 5 dk bile kötü etkileyebilir çocukları zaten doktor 0 ekran der. Onun dışında stres varsa etrafından gördüğü o etkiler iki yaş sendromunundan önce bir atak vardı o da olabilir

busenihicalakadaretmez evet dr de ekran istemiyoruz en azından 2 yasını doldurana kadar dedi zaten cok izlemiyor hatta yokluğunu hiç aramıyor açıp ben koymasam önüne aklına bile gelmez mesela.. ama bazen çok mecbur kalıyordum açıyordum o da en fazla 10 dakikayı geçmez çünkü yanlızım bazen o kadar çok ağlıyor ki tuvalet ihtiyacımı bile karşılayamıyorum onun dısında hep etkinlik yapıyoruz zaten. Neyse işin özü sıfır ekran olacak askım artık. Bizde genel olarak tv izleyen biri değiliz zaten zorlamayacak gibi bizi.

aynoluyonoluyo bende 1 yasa ladar TV izletmedim ama sonra yemek yemedigi için açtım yesin diye öyle devam etti şimdi nasıl kesicem bilmiyorum nasıl vakit geçiriyorsunuz siz

kizatasozu biz yemek esnasında kitaplarla uğraşıyoruz. Dokun hisset kartları var 12 ay ve üzeri için uygun onlar çok ilgisini çekiyor mesela bu ara. Zaten iyice kendi yemeyi öğrendi kendisi yiyor sadece çorba gibi sıvı şeyleri biz yediriyoruz. Ama eğer sizinki kendisi henüz tam yiyemiyorsa önüne kitap kart yada sevdigi bir iki oyuncağı koyun onlarla ilgili şeyler anlatarak yedirmeyi deneyin bir süre sonra onlarıda istemiyorlar zaten bebekler hemen alışıyor canım🫶🏻

kizatasozu normal zamandada izliyorsa birden bire kesmek zor olur zaten bence örneğin yarım saat izliyorsa 15 dakikaya düşürün ve ilgisini sürekli baska yönlere çekin mesela yaptığınız ufak tefek işlere dahil edin örneğin yemek yapıyorsanız onunda önüne bir kaşık ve küçük tava koyun bu süreçte dısarda bir tık daha fazla vakit geçirin yada siyah ekran cocuk müzikleri var onlarıda açabilirsiniz az olmak kaydı ile. Benim dayımın hanımı çocuk psikiyatrisi bende onunla konuştum ve kendisi bunları önerdi..

aynoluyonoluyo vala nerdeyse tüm gün izliyo izletmesem herşeyi elliyo herşeye karisiyo e bendede tahammül yok napicam bilmiyorum

kizatasozu bak bende öyleydim çok tahammülsüz sabırsız bir tipim zaten. Ama yapacak hiçbir şey yok bunları bilerek anne olduk. Gördüğü ellediği herşey onun için yeni, keşfetme zamanı ve böyle öğrenecek. Benim oğlum 15 aylık evimi gelip görsen asla inanmazsın tüm eşyaların 1 yıllık olduğuna. Kırdı döktü yırttı ha tabi buda yanlış ama babası hiç hayır demediği için böyle oldu. Şimdi ilgisini çekmiyor mesela birsürü süs eşyam var birini bile ellemiyor çünkü ben neyi merak ettiyse oturup onunla inceledim ve oğlum bak bunun yeri burası çok güzel duruyor burda vs diyerek anlattım. Emin ol düşündüğümüzden daha fazlasını anlıyorlar hayatım. İşlerine dahil et bir saatte bitirmezsinde 2 3 saatte bitirirsin ama olsun ekrana hapsetme. İnan ilerde çok zorluğunu çekersin. Dil gelişimi el becerisi hep yaşıtlarından geride olur ne yazık ki. Tüm gün bir bebiş için çok fazla annesi. Bir iki şey kırılır dökülür ama öğrenir. Bizim üzerimize düşende bu zaten sabırla öğretmek, e çocuk yetiştiriyoruz kolay mı? Peki eşin yada ailenden birileri yokmu sana yardımcı olabilecek? En azından cocuguna bir saat baksalar nefes alır kafanı toparlarsın insanın tahammül seviyesini çok artırıyor bu bence.

aynoluyonoluyo bakicak kimse yok olsada ben emanet edemem kizimi. Vala ben ortada süs eşyası bıraksam mutlaka başına bişey gelir kızım tekli koltuğu ünitenin önüne çekip üst raflara yetisiyo bide aşağı koysam gel al noktası 😅

kizatasozu ayy gel al noktası ne güldüm ya😂😂 valla bilemicem aşkım bir cocugu en iyi annesi tanır bunlar benim nacizane tavsiyelerim ama biryerden başlamak zorundasın tüm gün ekran yazık annesi🫶🏻🫶🏻