karamelek21 deniycem canım taze nane bende çok seviyorum kokusu tadı baska
Kısır yapmanın püf noktaları nedir
- Düzenlendi
Benbenimsenkimsin Ben yağ, bol salça ve soğan kavurup üzerine bulguru ekledikten sonra biraz da öyle kavurduktan sonra suyunu ekleyip tuz,karabiber,pulbiber ilave ettikten sonra suyunu çekene kadar karıştırıp dinlendiriyorum. Lapa gibi veya kuru sevmiyorum çünkü. Suyunu tam çekmiş ve dinlenmiş olması doğru kıvamı veriyor. Salatasına marul,maydanoz, yeşil soğan, limonla ovulmuş mor lahana ekliyorum. (İsteğe bağlı kornişon turşu, mısır, domates de koyduğum oluyor) Üstüne dilerseniz karıştırırken zeytinyağı ve nar ekşisi ekleyebilirsiniz.
Mutfakta her şeyi yapabilen biri değilim ama kısırımı herkes çok beğenir. Kim yese tarif sorar. Günüm olsa veya bir yere gidecek olsam kısırı benden isterler. Daha önce böyle denemediyseniz yapabilirsiniz.
Demleme usülü yapmak isterseniz acısız şalgam suyunu kaynatıp onunla demlerseniz mor kısır da lezzetli oluyor. Hem görüntüsü çok hoş 😊
Benbenimsenkimsin yoo ben hep öyle yapıyorum sulanmıyor hiç vala
karamelek21 ben seviyorum ya tadı güzel oluyor ben zaten iyice yoğuruyorum lapa olsun diye 😂 pilav değil ki bu tane tane olsun 🤣
- Düzenlendi
Benbenimsenkimsin kısır da herkesin kendine göre püf noktası vardır sanırım 😂 Bn bulguru ıslatırım bol yağlı soğan ve saçlasını kavurup eklerim soğuduktan sonra yeşilliklerini eklerim kıvırcık maydanoz taze soğan ve kornişon turşu, baharat olarak pul biber karabiber kimyon, salatalık ve domatesi yakıştırmıyorum ben kısıra turşulu daha çok seviyorum
Benbenimsenkimsin kimse yazmamış bir dip not esmer bulgur kısırı arşa çıkarır 😂🥰
karamelek21 bende böyle yapiyorum 👌👌
Bubenimoykumm onu ben bu ara çok yapiyodum yaa ahaha şimdi normal şekilde yapıyorum iki turlufe çok guzel
Benbenimsenkimsin kısır aşığı ben olarak bı ara demleme yapıyodum bende şimdi bulguru ıslatıp üstünü kapatıyorum osuyunu çekene kadar bende tavada soğan maydanoz ve taze soğanı kavuruyorum üstüne tuz ve bolca karabiber atıyorum ben yakıştırıyorum baya sonra onu bulgirun üstüne döküp iyice karıştırıp üstüne evde ne varsa salatalık marul vs koyuyourm varsa kirmiyon turşu hatta mısır bile koyuyorum hahaha
Biyiklim hahaha iste hepsi damak zevkine bagli kuzum, bn bulguru tane tane ve yesillikler icinde hala canli durmasini seviyorum ☺️
Benbenimsenkimsin kesiimle sogan kavur sallasın kavur baharatları at sallasın at hafif acı salcan varsa onu da at süper oluyor