busenihicalakadaretmez Onların özel grup kurması, veya başkalarına güvenmedikleri için sizi harcamaları daha çok kendilerine değil size darbe olmuş. Derhal uzaklaşmanız gereken tipler. Yani arkadaş konusunda şanssız olabilirsiniz kendinizi suçlamayın kötü hissetmeyin derim. Arkadaşlık kurabilirsiniz gerek sosyal medya gerekse reel çevrenizde ama karşınızdaki kişinin sadece bir arkadaş olduğunu bilerek, yine kendinizi zora sokacak şeffaflıkta bulunmadan, kimseyi kendinizden ön plana koymadan, beklentiye düşmeden arkadaş edinin.
Ben ailemden örnek vereyim, beş kız kardeşiz. Ömrüm boyunca hiçbir arkadaşımla problem yaşamadım herkesle samimi olan, kardeşlerimin arkadaşlarıyla dahi onlardan daha çok muhabbeti olan biriyim ama ailemden başka arkadaşa da samimiyetin dozunu arttıracak kadar bağlanmadım. Yani benim için kardeşim ayrı, arkadaşım ayrıdır. Kimseyi kardeşim gibi göremem. O yüzden dost kazığı denilen durumu hiç yaşamadım çünkü beklentiye düşüp karşı tarafın da beklentisini arttırmadım.
Büyük ablam bu konuda benden daha tecrübelidir. Biriyle arkadaş olsa her şeyini feda eder çok güvenir çok bağlanır kendi öz kardeşleriyle nasılsa arkadaşlarıyla da öyle sıkı samimiyet kurar. Sırrını verir, hayat hikayesini her şeyini anlatır kimse onun kadar şeffaf olmadığı halde ama onun da arkadaş tercihinden yana hiç yüzü gülmez. Yani ya sırtından vurur arkasından konuşurlar sırrını derdini açık ederler, ya başarısını hazmedemeyip hayaline kavuşunca hırsla suçlayıp arkadaşlıklarını bitirirler. Çünkü içinde kötülük olan birine tüm samimiyet sunulunca suistimal etme isteği doğuyor. Eleştirmeye veya küçümsemeye hakkı olduğunu sanıyor. Kıskançlık ve kibir hep yakın çevreden çıkıyor. Bunları bilerek kimseye kendiniz kadar güvenmeyin..