busenihicalakadaretmez sen buraya ilk geldiğinde seni sevmiştim espirili ve mizahın hoşuma gitmişti. Sonra etiket postları açıldığında niye beni etiketleyen kimse yok falan filan. Bir kaç kişi etiket yapınca teşekkür edip kenara cekiliyorsun. Yani ilişkilerde hep adım bekliyorsun. Hiç adım atmiyorsun. Sonra hep bir şeyleri sorgulamaya başladın. İnsanlar niye böyle davranıyor hep bir sorgu. Özeleştiri yapsan iliskilerin istediğin düzeyde olabilir. Birde eleştiriye açık olduğunu düşünüyorsun ama bir kac yorumunda açık olmadığıni dusundurtmustun bana.

etoile
    Haklısın. Ne bileyim ben mi garibim bir yanım böyle düşünüyor bir yanım başka değişik bir insan miyim ki

perimasali802_
      Evet baştan insanlara samimi yaklasamiyorum ve genelde insanlar bunu sevmiyor. Reelde arkadaş arasında hem veren kişi oldum evet hatam da oldu ama onlarında oldu herkesin olur. En son ki arkadaşim boşanma davası açmadım diye küsmüstu bana 🥲 Diyorum ya akrabalarımla sorunlarım oldu sonradan özür dilediler. Bazı adımları da karşıdan bekliyorum çünkü terslenmek reddedilmek benim korkum bu da benim hatalı olduğum noktaları için

busenihicalakadaretmez ben kendim için cevaplıyorum. Hep adım beklediğini görünce ben senle ilerletemedim. Sonra çok fazla yorumlasmadim uzaklaştım. Bu gariplik ya da değişiklik değil. Onun dışında mizahini sevmiştim yani konuşunca eğlenceli olabiliyorsun bunu avantaja çevirmek çok yüksek bir olasılık. Ama yapamıyorsan bir yerlerde bir şeyler yanlış

Bubenimoykumm
          Senin burcun ne hissiyatın çok kuvvetli 🤭 en son bi gruba davet ettiler aylarca konuştuk çalışmaya başlayınca az yazmaya başlamıştım onlara çünkü çok konuşuluyor konuya yetişemiyordum neyse baktım bunlar başka yerden konuşuyolarmis benden oraya geleyim dedim bazılarından darbe almislarda başkasına güvenmezlermis kişisel değilmiş ki biri ben varken olmuştu. Aylarca bir şey gördünüz mü dedim yok dedi. Bu arada birine yazmıştım. Bazılari ile özelden konuşuyorduk bundan da bahsedilmedi. Mesela o gruba alinmamak değil de benden şüphe etmelerine canım sıkıldı.

etoile
            Heh kız buldum. Götür beni gittiğin yere şarkı adı nerden aklıma geldi bilmiyorum ama geldi işte 😅

busenihicalakadaretmez hayat çok kısa aman boşver insanlar ne düşünmek istiyorlarsa düşünsün
            Senin yapın bu ise değiştiremezsinki kendini
            Seni böyle tanisinlar sevsinler
            Yıllarca olan arkadaşliklarini sebebsiz bitirenler var güzelim

perimasali802_
              Öyle ya en son bir arkadaşım doğum yaptı bende aradım hayırlı olsun diye neyse bir iki ay gidemedim çünkü hediye alacak durum yoktu. Ama ne oldu hediye aldım aradım aradım açmadi gitmedim diye galiba ama bende hediyesiz gitmek istemedim hediyeyi başkasına verdim en son 🫠

busenihicalakadaretmez Ben isimlerin enerjisine inanmam ama üzerinde düşündüğümüz tüm enerjilerin bizi iyi ya da kötü etkilediğine inanırım. Bu isim enerjisinin sizin düşüncelerinize olumsuz etki ettiği gibi.
              Bunları düşünmek kimseye kendisini iyi hissettirmez ki herkesin modunu düşürebilecek tuzak gibi şeyler. Yani siz bu kalıba inanırsanız ileride tanışacağınız karşınıza çıkan herkese önyargı ile yaklaşacaksınız veya onların size önyargıyla yaklaştığını düşüneceksiniz.
              Başkalarının gözünde veya çevrenizde popüler olmayınca sürekli aranılıp sorulmayınca neden kötü biri olasınız ki? Neden çevrenizin size değer biçmesini, beklediğiniz değeri görmeyince de kötü biri olduğunuzu düşünüyorsunuz? Aramayanın da işi vardır belki meşguldür, arayıp sormayanı siz neden düşünesiniz. Onların hayatınızda olmayışı çok büyük eksiklik katar mı. Yalnız olmak ile kendiyle başbaşa vakit geçirebilmeyi birbirinden ayıran en önemli detay kendini sevmek..
              Sizce kötü müsünüz? Kime ne gibi kötülük ediyorsunuz? Eğer böyle karamsar düşünürseniz sadece kendinize kötülük edersiniz.

zarifhanim
                Hayatım boyunca elalem ne der nasıl davranır diye yetiştirildim ve bunun da etkisi olduğunu düşünüyorum evet biz nasıl düşünürsek öyle olur onu da biliyorum fakat real’de değil ama sanal ortamda kurduğumuz gruplarda üzerime çok gelindiğini düşünüyorum. Bir tanesinde ufak bir iftiraya uğradım o da benimle aynı görmeyen kişilerle bir gruba girdim ama benim içimde pek önemli değildi çünkü farklı insanlarla tanışmayı da severim aslında. Fakat bir başka arkadaşa laf taşıdığını düşünüldü bir kişi şüphelendi ve onları gaza getirdi sonradan bana ulaşmaya özür dilemeye çalışanlar oldu ama ben istemedim çünkü yapmadığım bir şeyin düşünülmesi ve bunun için ısrar edilmesi beni çok kızdırmıştı. Bir gruba daha girdim herkes derdini anlatıyor falan Ben de yazayım dedim iki defa aynı meseleden bahsettim ve yine bir tek senin derdin mi oldu gibi şeylerden bahsedildi hatta daha çok güvendikleri insanlar arkasından vurdu hatta fake çıkanlar bile vardı bir tek ben yapmadım yani yanlış anlaşılmasın ama fake olsam bu kadar canım sıkılmazdı bu durumlara. En son kurduğumuz grupta da beni uzun süredir tanıyan insanlar vardı ama ben çalışmaya başlayınca çok aktif olamadım onlar da grup kurmuşlar özelden konuşuyoruz deniyordu fakat özeldeyim direkt grup varmış Ben de bunu sonradan öğrendim hala konuşmaya çalışan insanlar var ama soğudum yani. Neymiş iki kişi darbe vurmuş ama bana güvenmiyorlar bir şey darbe yapılırken birileri tarafından ben de vardım ki ilk başlardaydı bu senelerdir beni tanıyan insanlar var aslında öyle olmadığını da biliyorlar her neyse. 3 gruptan da böyle bir şey görünce sorgulamam aslında burada başladı birazda. O yüzden insanların bana ne yapacağını ne diyeceğini kestiremiyorum. Özellikle son grupta ufak bir tartışma olmamasına rağmen dışlanmam beni bayağı üzdü, durum aşkında benlik değilmiş falan filan birine sordum daha çok muhabbetimin olduğu insanlarda var ama nedenini sormaya utanıyorum. İşte bunlardan dolayı düşüncelerim daha çok değişti. Onun dışında tabi ki hatalarım var bunu kabul ediyorum ama ben bazı şeylerin nedeni çok sorgularim.

busenihicalakadaretmez Onların özel grup kurması, veya başkalarına güvenmedikleri için sizi harcamaları daha çok kendilerine değil size darbe olmuş. Derhal uzaklaşmanız gereken tipler. Yani arkadaş konusunda şanssız olabilirsiniz kendinizi suçlamayın kötü hissetmeyin derim. Arkadaşlık kurabilirsiniz gerek sosyal medya gerekse reel çevrenizde ama karşınızdaki kişinin sadece bir arkadaş olduğunu bilerek, yine kendinizi zora sokacak şeffaflıkta bulunmadan, kimseyi kendinizden ön plana koymadan, beklentiye düşmeden arkadaş edinin.
                  Ben ailemden örnek vereyim, beş kız kardeşiz. Ömrüm boyunca hiçbir arkadaşımla problem yaşamadım herkesle samimi olan, kardeşlerimin arkadaşlarıyla dahi onlardan daha çok muhabbeti olan biriyim ama ailemden başka arkadaşa da samimiyetin dozunu arttıracak kadar bağlanmadım. Yani benim için kardeşim ayrı, arkadaşım ayrıdır. Kimseyi kardeşim gibi göremem. O yüzden dost kazığı denilen durumu hiç yaşamadım çünkü beklentiye düşüp karşı tarafın da beklentisini arttırmadım.
                  Büyük ablam bu konuda benden daha tecrübelidir. Biriyle arkadaş olsa her şeyini feda eder çok güvenir çok bağlanır kendi öz kardeşleriyle nasılsa arkadaşlarıyla da öyle sıkı samimiyet kurar. Sırrını verir, hayat hikayesini her şeyini anlatır kimse onun kadar şeffaf olmadığı halde ama onun da arkadaş tercihinden yana hiç yüzü gülmez. Yani ya sırtından vurur arkasından konuşurlar sırrını derdini açık ederler, ya başarısını hazmedemeyip hayaline kavuşunca hırsla suçlayıp arkadaşlıklarını bitirirler. Çünkü içinde kötülük olan birine tüm samimiyet sunulunca suistimal etme isteği doğuyor. Eleştirmeye veya küçümsemeye hakkı olduğunu sanıyor. Kıskançlık ve kibir hep yakın çevreden çıkıyor. Bunları bilerek kimseye kendiniz kadar güvenmeyin..

busenihicalakadaretmez o zaman bu senin karakterin birazda
                    Başta bi konuda tartışmıştık senle hatırlamıyorum ne için olduğunu ama sanki bi konuda diretmiştin
                    Ben hayatta herkesin doğrularının farklı olduğunu öğrendim sana uymayabilir o zaman ordan usulca uzaklaş
                    Davranışlarını etkilemesin önceden bende çok uğraştım bu huyumla çocuklardan sonra değişti anca