Yaa bir insan uyanık olduğu zaman hepp yer mi sürekli kendimi birşeyler yerken buluyorum,yedikten sonra pişman oluyorum biraz acıkınca geri saldırıyorum herşeye, kısır döngü haline geldi bu durum.Normal bir insan asla yemez yediklerimi, aşırı fazla yiyorum.84 kiloyum 160 boyum kilo vermeyi çok istiyorum ama benim için imkansız diyetle. Diyet yapamıyorum az önce yeşilçay kirazsapı içtim onun üstüne gidip tatlı cips şeker yedim.Kusmak istiyorum.Kendimden okadar tiksiniyorum ki anlatamam size..İki kere diyetisyene gittim beceremedim uyamadim listeye yarım bıraktım.Olmuyoo çok iradesizim sigara bağımlılığı gibi yemek yeme bağımlılığım var:(((

wolume Allah kolaylık versin bende iki gündür diyetteyim kendime söz verdim zayıflayacağım iki gündür çok ölçülü ilerliyorum akşam 6 dan sonra yemiyorum çok rahatladım

wolume bende onceden cikolata bağımlılığı vardi yemeden duramiyordum su an yemek yemeden duramiyorum diyebilirim 🤣 ama kafada bitiyor is ya aralikli oruc yap cok iyi ve cok faydali fazla yemek yemek zararlı zaten kilodan ziyade ic organlara da zarari var günde 2 ogun yeterli yemeklerini tatli tabağında yiyebilirsin tatli tabagi küçük oldugu icin icine koyduğun yemekte fazla gelir gozune kendini sinirla tut kendini mesela az olucak sekilde aksam yemegi yedin tabagin bitti hemen git mutfagi topla biseylerle ugras tokluk hissi geliyor zaten ama 2. Tabagi koyarsan asla o tokluk hissi gelmez bi de yedigimiz normal masum gördüğümüz yiyeceklerde cok bağımlılik yapiyor karbonhidrati kesmeye calis hep devami geliyor cunku

wolume beni anlattin resmen sırf canım sıkılıyor diye ağzım boş durmuyor bazen diyorum artık tamam kendime dur dicem diyete giricem ama bı bakiyorum ya cips paketi bitmiş önümde yada makarna kısır tabakları bı turlu irademe sahip çıkıp ağzımı tutamiyorum

wolume psikolojik açlık yasıyorsunuz bence onun içinde diyetler işe yaramaz terapi alırsanız aşabilirsiniz bu durumu

mmommy psikologa mı gitmem gerekiyo ama ilaç kullanmak zorunda kalırsam o ilaçlar kilo aldırıyor daha kötü olurum.Sirf bu yüzden erteliyorum psikologa gitmeyi yoksa ne zamandır aklımda.

wolume cnm bnde aynısıydım dogum yapalı 8 ay oldu iron kahveyle tanıstım forx5 ıkısını kullanıp 10 kılo verdım 2 ayda 3 ayım suan devam bakalım kaca dusucem

wolume bir anda diyete girmek yerine kademeli bir şekilde ilerleyebilirsin mesela bir hafta boyunca yediğin miktarca sağlıklı şeyler ye.mesela günde iki çikolata yiyorsan bir tane çikolata ye diğer çikolatanın yerine 3 yaprak marul ye. Sonraki hafta Sadece 4 tane ye azaltarak git. Canın yemek istiyorsa hala sebze ağırlıklı şeyler ye. Bir de en önemlisi bit uğraşınızın olması bir hobi edinin onunla ilgilenin ya da dışarı çıkın yürüyüş yapın arkadaşlarınızla vakit geçirin. Yemeği unutacak şeylerle ilgilenin.💖inşallah hayal ettiğiniz kiloda olursunuz. Bu arada ben de bir hafta oldu diyete girdim çok sıkı bir şekilde uymmasam da iyi gidiyor. Eğer motive olmak isterseniz burada zayıflayanlarla birlik olabiliriz🌸

Bende sizin gibiyim öğlene kadar sıkıntı yok ama akşam 6 dan sonra çok yiyorum geçte yattığım için sürekli bişeyler yeme hali eşim çok sinirleniyor 🤣🤣

incisare zararlı diyorlar diye korkuyorum öyle şeyleri kullanmaya

wolume evde abur cubur gazlı içecek bunları evde bulundurma tatlı hamur işleri yapma

Psikolojik duygusal açlık bence seninki canım. Kendini çok ac bırakırsan acıkınca gözün hiç bir şey görmüyor doymuyor gibi oluyorsun ve çok yiyorsun sonra pişmanlık oluyor kısır döngüye giriyorsun. Duygusal açlığı biraz araştır bakalım bu şekilde kilo verdiren doktorlar da var sanırım ve kendine bi hobi bul, boş bırakma kendini yemeği aklına getirmemek için bir seylerle uğraş sürekli. Eve abur cubur alma, evde çok yiyorsan zamanını genelde dışarıda geçir

wolume terapist ilaç yazmaz psikiatrist ilaç yazar o da hastanelerde 10 dk muayeneyle olacak iş değil, ilaçla olacak iş hiç değil. Terapist seansı 45 dk-1 saat olandan bahsediyor. Psikoloğa düzenli olarak gidersen eğer diyetisyen parası yerine böyle bir şekilde durumu kavrayıp çözmek için güzel bir yol olabilir. Online terapi siteleri var orada hem fiyatları uygun hem de toplu paketlerle indirimli faydalanabilirsin. Ayrıca arkadaşın dediği gibi önce terapiyle çözebilirsin bu durumu. Duygusal yeme bozukluğu sandığımızın aksine çok ağır bir hastalık. Bir insanın her gün vücuduna bıçak saplaması gibi ve her gün aynı yere bıçak sağlamaya durmadan kendini bitirene kadar devam etmesi gibi. Böyle bir durumda hemen kontrol altına alınması için tedaviye başlanır değil mi, ama psikolojik rahatsızlıklar nedense hastalık sayılmıyor dünyada. Halbuki psikolojimiz ya da aklımız yerinde olmadığı sürece sağlıklı bir bedende yaşamanın ne anlamı var?

wolume evet psikologa gidiceksiniz onlar ilaç yazmazlar online yada direk gidip görüşüyorsunuz durumunuza göre seans sayısı belirtirler zaten belkide tek seans çözüm olabilir ama mutlaka gidin bence psikolojik açlığın altında belki farklı bir sebeb yatıyodur

wolume gerçekten kafanda bitirmen lazım. Senin gibiydim ben de, 108 kilodan 65 düşmüştüm. İsteyince oluyor.

Sutlucikolati diyetisyene gitmiyorum da kendim yapıyordum benim diyetisyen chatgbt onla yapıyorum Djdjdjdjd 4 kilo vermişim işte