Imam nikahı şart mı?
Sonuçta gizli evlenmemişsiniz aileniz rızası var ve biliyorsa takılmayın bence. Herkese duyurmak için yapılır nikah
Niihan dini nikah kesinlikle şart canim dini yönden soruyorsun belliki. Ancak dini nikah ile allah katında karı koca olunuyor. Sadece resmi nikah olan ilişkiler zina oluyor. Bu konu hakkında internete bakabilirsin daha güvenilir olur senin için belki. ❤️
Acabakimm diyanet öyle açıklama yapmış yani resmi nikah dini nikah yerine geçiyor diye
Minnosunannesiiii bu gerçekmi ya bende 1 buçuk sene oldu evleneli yaptırmadık ama çok aklıma gelir acabamı diye
Niihan 2 yıl olduk hala yaptırmadık bizde bazen aklıma geliyor günah mı diye
Niihan nikahta önemli olan ilandir. Yani resmi veya imam nikahindaki amacta budur. Herkesin sizi kari koca olarak bilmesi öğrenmesidir 😊
Aydaasil diyanetin resmi sayfasına girip bakabilirsin canım şu dönemde herşeyi diyanete göre yapıyoruz yani iftarımızı açtığımız ezanın vaktini bile diyanet belirliyor verdiğimiz zekatı diyanet belirliyor
Yorumlarin bircoguna sasirdim , Imam nikahi olmadan birbirinize haram oldugunuzu bilmiyormusunuz? Ailelerinizde mi anlatmadimi?
imam nikahi Allahin huzurunda evleniyorsun helal oluyor nasil yaptirmadan duruyorsunuz
Evet dini nikah şart birbirinize helal olmanız için
Niihan 5 yıllık evliyim biz imam nikahı yapmadık
Niihan nikah icin onemli olan duyurmak. Siz de resmi.hikahi yapmmissiniz zaten.
Niihan daha sonra yaptirir saniz resmi nikah ta da en az 3 erkek sahit varsa sorun yok ama daha sonra muhakkak yaptirin
Niihan ben de yurd disindanim. Illaki bi caminin hocasi yapar sosyal.mesafeyle 4 kişi hemen camiye gidip yaparsiniz. Bence kestirip atma yarin vefat etsen öteki dünyada eş degilsiniz diye biliyorum ben 🤔
Eğer dininiz İslamsa bu ne saçmalık ya bir arkadaşın dediği gibi hiç mi öğretmediler ailede ben şok yani imam nikahsız ilişki zina oluyor. Biride demiş nikah sadece evli olduğunuzu duyuru diye bu ne zihniyet bu ne karanlık🤯🤯🤯🤯
İslam dininde “Zina”, “Haram” olan şeyler var!!!!!!
Arastimacinadin15 bu kadar güzel açıklama yaptığın için Allah razı olsun canım gercekten okuyunca şok oldum ailelerinizde mi öğretmedi ya dini nikahsız olmaz zina dır zina.
Arastimacinadin15 !! Katiliyorum size .Ben gercekden cok sasirdim ya yazilanlara , resmi nikahi var Dini nikahi yok sayiyorlar. Birisi bu dunya nikahi birisi diger dunya Allah katinda kabul ediyoruz birbirimizi. Ve asil helallik Allahin huzurunda evlendigimizde oluyoruz. Gercekden pes ya