sumru35 hayır tabiki ama fazla uzun nişanlı bıraıylar bende nişanlıym ama aymı şehırde yaşıyrz buluşamıyrz tabiki yani bazen 1 ayı bile gecyr bırbırmızı gormuyrz lakin 8 aydır nişanlıym 1 buçuk yıla kadar evlencez bizim en fazla 3 yıl 2 yıl nişanlı bırakıyolar

burcuk öyle bir niyetim yok sadece koca bir buhrandayım vee herşeyi değerlendiriyorum.

Biraz daha geniş çaplı dişünmek lazım sadece ayrılırsak naparım değilde Allah korusun ilişkiden sonra 2 yıl içinde nişanlının başına iş gelse sen sonraki hayatında ne yapıcaksın ne diyceksin

sumru35 😞en iyisini sen bilirsin, iyi düşün

Summeyye Allah korusun... Ama doğru söylüyorsun. Benim öğretmen arkadaşım atanmak için resmi nikahı önden yaptı tabi tek başına resmi nikah olmasın dediler imam nikahı da kıyıldı. Bir senede evini her şeyini düzdü ve düğün hazırlklarını yaptılar. Ve düğüne bi hafta falan kala ayrıldılar. Perişan oldu canım arkadaşım, keşke bekleseydim diye. Düğün olsaydı ve 1 sene sonra ayrılsaydı en azından evlenip boşanmış olacaktı. Şimdi evlendim de boşandım diyemiyor 3 sene olmuştur hala evlenmeye yanaşmıyor, çekiniyor ben nasıl anlatıcam bu durumu diye.
      Soruyu soran arkadaş karar senin ama pişman olmak var sonunda...

sumru35 imam nikahı yapsan bile 4adet dönemi ilişkiye girmezsen imam nikahı düşüyor diye biliyorum canım yani sürekli devam etmek zorundasın ilişkiye girmeye. Dini boyutu da var üstelik türkiye burası Allah korusun ölüm var ya kalırsan ortada her yönden düşün. He eğer sende istiyorsan kişisel tercihin kimse karışamax ama cok iyi düşün sırf seni aldatır diye korkuyosan zaten bnun için aldatıcaksa güvenmiyosan kendini feda etme , BENCE😊

hayalettt "imam nikahı yapsan bile 4adet dönemi ilişkiye girmezsen imam nikahı düşüyor." bu bilgiye nereden ulaştınız. Araştırmak istiyorum da ben ilgimi çekti.
        Kocasını askere gönderen, hasta olan ya da başka zorunlu durumlarda mazeretten dolayı olmuyordur herhalde?

cansus Baktım ben bu duruma 4 ay değil yıllar geçse de nikah düşmüyor demiş hocalar. Sadece istendik bir durum değil o kadar.

hayalettt O dediğiniz 4 ay süre sonra nikah düşmesi şu şekilde oluyor; eşler ayrılma kararı aldığında erkek kadına her ay adet dönemlerinde “Boş ol” dediğinde olur. 4 değil 3 adet dönemi sonrasında nikah düşmüş olur. Bunun nedenide eşler vazgeçer ve tekrar birleşmek isterse dinen 3 ay müsaade edilmesi. Diyelimli iki kere boş ol denildi ama sonra barıştılar o zaman diğer söyledikleride hükümsüz oluyor. Ve bu dönemlerde kadının hamile olmaması gerekiyor. 3 adet dönemi beklenmesinin sebeplerinden biriside budur. Ayrı yerde isterse yıllar geçirsin eşler eğer ayrılmak gibi bir kararları yoksa nikahlarına hiçbirşey olmaz.

cansus zorunlu durumlarda gecerli değil canım , bende imam nikahı yaptırcagım zaman internetten arastıemıstım cok ilginç gelmişti aklımda kalöıs o yüzden 😂

sumru35 yap gitsin ama şöyle bi sıkıntı olur acaba hamilemiyim değilmiyim niye adetim geçikti bişi mi var bilmem neyle uğraşırsın hep bi şüpheyle kalırsın her yaptığında bi pişmanlık olur keşke yapmasaydım ya hamileysem diye ne kadar önlemini alsanda

bir ay sonra

ebru neden kabul etmesin ? Helal olamdigi biriylemi iliskiye girsin?

sumru35 iliskiye girmediyseniz hala girmeyin derim bende uzun sure nisanli kaldim ama hic iliski yasamadik nisanliyken imam nikahimizda oldu ama gerdek gecesi tamam basqa biseyki ilk ve son defa oluyo o gece ve bekle derim.kaldiki nikah yapmaga hiçde kotu bisiy diyil imam nikahi daha iyi helalinin elinden tutucaksin boyle dusun

Bence yapma hayat ne gösterir bilemesin Allah korusun onun başına bişey gelirse sen ortada kalırsın ben nişanlıyken çok istiyorduk ama yapmadım evlendiğim güne bıraktım bence yapma sonra pişman olma canım

Dini boyutlara hic girme derim. İsin icinden cikamaSin ve her kafadan ayri bir ses cikar. Net olarak, evlilik oncesi iliskiye girilmez, zinaya girer vs
          Buna inanan da inanmayan da var ki sen kendini dusunmelisin.
          Ben de nisanliyim iliskiye girdim evlenmeden pisman degilim ama beni ornek al diye soylemiyorum. Kendine guveniyorsan, allah gostermesin bir ayrilik yasarsan kendi ayaklarinin uzerinde ozguvenli durabilecegini dusunuyorsan eger cevap belli. Ama sen fikir almaya gelmissin, belliki kafanda oturmayan seyler var, aldatir diyen var, soguyabilir mesafe var diyorsun... kendince her seyi netlestirirsen eger o zaman bi sonuca varirsin ama kesinlikle sunu soylemeliyim emin olmadan ya da baskiyla hicbir sey yapma. Hur olmalisin simdi de gelecekte de. Umarim kendince dogru karari verirsin

Safari Önerin için tavsiye ederim. Ben insanlar ne düşünüyor neler yaşamış diye sorayım istedim. Yazılanlara göre hareket etmek için değil de bir nabzı yoklayayım belki yardımcı olur diye yazmıştım. Yzılanları okuduktan sonra içimde netleşti bazı şeyler.
            Tüm yazanlara teşekkürler.

4 ay sonra

sumru35 bende eşimle 2.5 yil nisanli kaldim 2 yilda sevgiliydik. Asla bunun konusu gecmezdi. Ailene ne cevap verirsin? Ölüm bizim için hadi düğünün olmadan öldü nisanlin ne yapacaksin?