• Beslenme
  • Ek Gıda Fikir Alışverişi 😊

Bugünde buğulama yaptım bunuda seviyor benim ki 😂

Soğan
Patates
Havuç
Balık
Limon
Maydanoz
Zeytinyağı

Sırasıyla borcama döşüyorum biraz tuzda atıyorum ben üstü geçene kadar da su koyuyorum fırında pişiriyorum afiyet olsun 😇

[upl-image-preview url=//i.imgur.com/wCpQOzh.jpeg]

Nimess elinize sağlık, karadenizden mi ya balıklı çorbalar buğulamalar 😂

zarifhanim sinop 😂 istanbulda büyümüş birisiyim çok severim balığın her halini ve çoğu çeşidini ama burda hepsini bulamıyorum ne yazık ki. Bebeğimde seviyor ve doktorda haftada iki kere yedirebilirsen yedir dedi bende yapıyorum 😇😇

Nimess kontrole her ay gidiyorm da hep unutuyorum sormayı ya 😀😀

TombulHatun not al ben öyle yapıyorum notlarımı açıyorum soruyorum tek tek 😂 doktorum bana çok gülüyor ama ne yapayım birini sorsam diğerini unutuyorum 😅

TombulHatun lor peynirini denedim canım dün. Önce sütümle peynir yaptım sonra kalan oeynir sltı suyumu denedim aynı tarifteki gib ama maalesef olmadı 🤷🏻‍♀️

zarifhanim ilk ek gıdaya başladığımızda her şeyi eline vererek yedirmeye başladım . Ve şuan bunun sıkıntısını yaşıyorum tarif bulamıyorum 😂 8 aylık bebeğim kaşıktan yemiyor ve henüz kullanamıyor da 😭

zarifhanim Yeşil mercimek,kırmızı kapya biber, havuç haşlıyorum (mercimek ayrı) ilikli suyla birlikte pişiriyorum içine azıcık tereyağı ve küp şeklinde erişte katıyorum bütün soğan ve sarımsakta koyuyorum hep birlikte pişiyolar.Oğlum 9 aylık çok severek yiyor.Normalde yaptığım yemekleri yarım bırakır hep bunu yapınca hepsini yiyor.

babynative yemek şeklinde mi veriyorsunuz yani çorba kıvamlı olmadan. Elinize sağlık, kapya biber alerjik reaksiyona sebep olur diye vermedim hiç 8. Aydan sonra denemeye başlayacağım. Bu tarifi denerim 😊

zarifhanim yani hem yemek gibi hem çorba tarzında bişey.Yiyeceği büyüklükte hepsi ezmiyorum veya blendırdan geçirmiyorum.Bizde alerji yapmadı sizde denersiniz bakarsınız ☺️