• Beslenme
  • Ek Gıda Fikir Alışverişi 😊

TombulHatun not al ben öyle yapıyorum notlarımı açıyorum soruyorum tek tek 😂 doktorum bana çok gülüyor ama ne yapayım birini sorsam diğerini unutuyorum 😅

TombulHatun lor peynirini denedim canım dün. Önce sütümle peynir yaptım sonra kalan oeynir sltı suyumu denedim aynı tarifteki gib ama maalesef olmadı 🤷🏻‍♀️

zarifhanim ilk ek gıdaya başladığımızda her şeyi eline vererek yedirmeye başladım . Ve şuan bunun sıkıntısını yaşıyorum tarif bulamıyorum 😂 8 aylık bebeğim kaşıktan yemiyor ve henüz kullanamıyor da 😭

zarifhanim Yeşil mercimek,kırmızı kapya biber, havuç haşlıyorum (mercimek ayrı) ilikli suyla birlikte pişiriyorum içine azıcık tereyağı ve küp şeklinde erişte katıyorum bütün soğan ve sarımsakta koyuyorum hep birlikte pişiyolar.Oğlum 9 aylık çok severek yiyor.Normalde yaptığım yemekleri yarım bırakır hep bunu yapınca hepsini yiyor.

babynative yemek şeklinde mi veriyorsunuz yani çorba kıvamlı olmadan. Elinize sağlık, kapya biber alerjik reaksiyona sebep olur diye vermedim hiç 8. Aydan sonra denemeye başlayacağım. Bu tarifi denerim 😊

zarifhanim yani hem yemek gibi hem çorba tarzında bişey.Yiyeceği büyüklükte hepsi ezmiyorum veya blendırdan geçirmiyorum.Bizde alerji yapmadı sizde denersiniz bakarsınız ☺️

nar1nar Ona 6. Aydan itibaren başlayabilirsiniz. Elma, armut ya da o ayda verilecek olan meyvelerin suyunu kendi emerek daha kolay tadabiliyor. Hem taneleri boğazına kaçmadığı için tam o zamanlar lazım oluyor. İleride çatalla yedirilir zaten.

zarifhanim sabah kalvaltısına bazen çeyrek avakado yarım muz yarım ceviz yumurta sarısı organik keçi labnesi karıstırıp veriyorum bayulıyor bnm ki 😄

Aspirin Yaa ne güzel. avokadoyu ne biz yiyebiliyoruz, ne de kızım sevdi. Bir iki aldığımızda yarısı çöpe gitti hep, değerlendirmeyi çok isterdim ama hiç bir şekilde hoşlanamadık. Afiyetle yesin bebeğiniz 😊😊

NaimeYilmaz, bu tartışmanın sabitlenmesini kaldırdı.

nar1nar biz şimdi 8 aylığız 7 aylıkken verdim eline aslında dişleri kaşınıyordu dişlik yerine bunu aldık canım içine muz koydum hatta dışarı çıktığımızda asla emmeden uyumaz ben de emzircek yer bulamadığım zamanlar bu emziği ve muz alırdım yanıma içine koyup verirdim azar azar ağzına geldiği için meme emer gidi emer uyurdu çok iyi oluyo benim için nar gibi tane tane olan meyvelerde de çok iş görüyor 35₺ TL ye almıştım