Amannebileyim neden kutuya koyunca ağlamaları artıyor ?
Yavru köpek 🐶🐶
gad0810 iki mizikladigin da hemen alıyorum kucağıma annesini arıyodur diye peteğin önünde yeri var oraya alıştı artık kendisi çıkıp yatiyo bı umut oraya böyle kolay alıştıysa pede de alışır diye düşünüyorum 😔😂
Amannebileyim zamana bıraktım eşim uğraşiyo şimdi tuvalete alıştırmak için ama egitmende demiş şuan asla alışmaz diye en iyisi halıyı kaldırmak salonun heryere gqzete yada ped mi koyayım çünkü parkeye yapmiyo örtülere yapiyo
Lagerthaaa öncelikle 24 günlük bir köpek çok küçük. En az 3 ay annesinin yanında olmalıydı 🥲 şu an için eğitimdir çiştir düşünmeyin, yaşatmaya bakın. Veteriner aşı takvimi çıkarmıştır, aşılara sadık kalın. Aşıları bitmeden sokağa çıkarmayın. 5 aylık olana kadar falan çişlerini pek tutamazlar. Evde kazalara hep açık olun. Poposuna gazeteyle vurmak, ceza vermek gibi şeyler işe yaramıyor. Boşuna hayvanın psikolojisini bozmayın. Yerleri koklamaya başladığında alın pede götürün. Tutamaz yapar zaten oraya. Yaptıkça alışır. Sürekli gözünüzün üzerinde olması lazım küçük bebekle nasıl olur bilemedim. Umarım yardım alabileceğiniz birileri vardır. Köpek kedi gibi değil çok fazla sorumluluk istiyor. Aşıları bittikten sonra da dışarı alıştırırsınız tuvaletini. 1 hafta her gün sokakta yaşayarak öğretirsiniz yine bu da zorlu bir süreç 🤷♀️ Yavru köpeklerin enerjisi fazla olur bol oyun isterler ilgilenmezseniz etrafı kemirirler. Bol bol çekiştirme oyunu oynayın 2.5-3 aylık olduktan sonra. Aşıları bitince yine kemirmelik de verebilirsiniz. Şimdilik yavru köpek sütü verin. Sonra kuru mamaya alıştırmalısınız. Yavru köpek sütü bulamıyorsanız 1 numara bebek devam sütüyle besleyebilirsiniz.
Lagerthaaa parkeye yapmıyorsa siz direkt halıyı kaldırın sirkeyle ve çamaşır suyuyla silin yerleri o pedi bulup yapar ha eğer parkeye de yapıyorsa her yeri gazete ile kaplayın (pedle kaplarsanız maliyetli olur) hangi gazetenin üzerine tuvaletini yaparsa o gazeteyi kaldırın boş kalsın en son 1 tane kalana kadar bu işlemi uygulayın en sonunda alışır zaten yerine
Gama eve geldiğinden beri odada serbest gezdiği için bir anda kutuya koymak rahatsız eder kendini tehdit altında hisseder bebek gibi düşünün evde sürekli gezen bir bebeği bir anda alıp da beşiğe koyarsanız o da aynı tepkiyi verecektir
Francheska evet kaynım bulmuş gençler cins diye annesinden ayırıp satmaya kalkmışlar eşimde kaynımdan aldı onda köpek vardı çünkü zarar verir diye korkmuş şuan hep sıcaklık istiyo köpek mamasını su ve sütle ezdim onu veriyorum dünden beri ishali kesildi şükür veterinere götürmüşler iyi bakrsaniz yaşar demiş. Dövüş köpeği olduğu için herkes satın almak istiyo ama ben dövüştürülmesini istemiyorum o yüzden bakicaz umarım eğitim verebiliriz sürekli araştırıyorum bu konuyu :(((
Amannebileyim hasta bezleri var en büyük boy onlardan alıp sürmeyi düşünüyorum ishali kesilmiş bugün hiç kakasıni yapmadı mama ve su karıştırıp verdim ezdim de. Ama sürekli uyuyo normalmi bilmiyorum
Lagerthaaa yavru köpekler sürekli uykuya ihtiyaç duyar ben yavrumu aldığımda 2 aylıktı 10 dakika oyun oynuyorsak 1 saat uyuyordu etrafta sürekli alıştırması için bir şeyler bırakmayın öyle alışmasın büyüdüğü zaman sıkıntı çıkartır günde 3 öğün besliyordum ben yemeğini yer yemez hadi oğlum çişe gidiyoruz diyordum dışarı çıkartınca hemen yapıyordu büyük tuvaletini yemek haricinde büyük tuvaletini yapmıyor zaten ilerleyen zamanlarda
Lagerthaaa ya daha minik olduğu için bebeğinle oynarken zarar verebilir yada kediye de aynı şekilde ama alışıp büyüdüğü zaman hepinizi herkesten korur o merak ettim ya yavru hayvanları çok severim Bi foto salla buraya hadiii🥰😘😅
ebru[upl-image-preview url=//i.imgur.com/TZ03fUG.jpeg]
23374
Popy_ yanlış kişiyi etiketlemisim😂😂
Amannebileyim inşallah alışır bizimki de bugün bı kere yaptı yere sadece hep yanındaydim tuvaleti gelince hemen ciyakliyo kutuya pedine koyuyoruz gün geçtikçe alışacak gibi 🙏🤣
Popy_ fotoğraf da yine büyük çıkmış kafası filan daha küçük aslında 😂
- Düzenlendi
Lagerthaaa Bir süre kutuda alıştırın sonrasında pedi görebileceği bir yere koyun gözlemleyin gidip kendi yapıyor mu diye sürekli kutuya yaparsa kutuyu kaldırdığınız zaman pede geçişi biraz sıkıntı verebilir en kısa sürede alışır umarım 😊
- Düzenlendi
Lagerthaaa yaa 🥰 nasıl minikk o Biraz daha büyürse oyun ister dış geçirmeye çalışır ona göre eğitin eminim bebeğini çok güzel korur onunla büyürse herşeyden korur ama çok tatlıı ya ☺️
Amannebileyim bı buçuk aylık olsun yemesi içmesi düzelsin tamamen kutuyu kaldiricaz teşekkürler 🥰
Popy_ herşeyin küçüğü tatlı derler ya bence cidden öyle bu cinslerin büyük olanlarından çok korkarım ben normalde ama bu çok tatlı 😂😍
Lagerthaaa ayy bak büyümüş halini düşünmedim ürkütücü pitbul gibi bişey olur heralde
Lagerthaaa İnşallah çabuk alışır da sizinle beraber uzun yıllar yaşar 😊 tüyü kadar ömrü olsun yavrucağın