• Muhabbet
  • Kocanızdan gizli ne kadar birikim yaptınız?

Ecivicivokke Valla ne kadar doğru ne kadar yanlış tartışılır ama her zaman birikim konusundaki düşüncem şu şekilde, eğer hem birikim yapıp hem kendi sosyal hayatıma ayırabilecek param varsa kenara atarım. Ama sırf elimin altında para olsun diye kendimden kısmam, ölümlü dünya ne geleceği belli olmaz tabi ama bir gün dönüp geriye baktığımda en güzel yaşlarımı dolu dolu yaşamak varken neden biriktirdim der içerlenirim herhalde.🤷‍♀️ Allah korusun sağlık durumları gibi şeyler için düğün takımdan kalan paraların bir kısmını yatırım yaptık o da eşimden gizli değil doğal olarak.😬 Bir de ben marketten alışverişten vs kalan parayı kenara atmak yerine o an elimdeki parayla ufak çaplıda olsa yardımcı olabileceğim kişilere yardımda bulunuyorum. Geçen gün hesabımda 80₺ kalmıştı ihtiyacı olan bir çocuğa krem aldım mesela böyle daha iyi ve mutlu hissediyorum.💖

Ben çalıştığım halde kenara para atamıyorum. Ortak hesaplarımız var ve sadece kart ile alışveriş yapıyoruz. Bunu başaranlar sırrını açıklayabilir mi 😄

Ecivicivokke maaş hesabımda 3-5 TL kalan paralari altın hesabına atıyordum. 0.01 gram 5 TL’ye alınıyordu o zamanlar. Toplamda 15 TL ye yapmıştım . Unutmuştum yaptığımı gecen gün bir baktım 15 TL olmuş 92 TL 😂 tek gizliliğim budur gerçi onemsememistim bile yaparken

leosmom yani kuzum o açıdan da doğru ama bu birikim parayı ziyan etmeden kenarda zor zamanlar için tutmak amacıyla yapılan bir şey benim için oyle en azından kendimden kismadan

Gulbenn senin iş daha fenaa maaşı hesabına atmadan çal bence birazını 😂😂

Nimess daha güzel günler için diye dusun belki o zaman faydası olur 😂