Merhaba arkadaşlar o kadar kötüyüm ki şuan için kimseyle paylaşacak durumda değilim ve burda yazmak istedim biz eşimle aile desteği olmadan evlendik borç harç yaptık düğünü neyse borçlarımız biraz hafifledikten snra hamile kaldıktan ve eşimin Allah’ın cezası kuzeni aklına girerek turkcel bayi açma kararı aldılar eşimde sen artık çalışmaycksn em azından akmasada damlayacak bi yer olsun oğlumuz için bi gelecek olur düşüncesiyle ve gerçekten bizim için kuzenine kandı ve açtılar kuzeni 8 senedr o sektördeydi eşimde mühendis neyse %70 eşim para vererek ortak şekilde işi kurdular ve şirket eşimin adına oldu ve bayi sadece 8 ay ayakta kalabildi ve kapatmak durumunda kaldılar ve bütün borç eşimin üzerine kLdı neyse işin kısası bugün duydumki şirket ve şirket dışında toplamda eşimin 200 bine yakın faizlerle berbaar borcu varmış sebepte şu bayi kapanınca eşimin bütün elinde olan biten gitmiş ve eşim evi geçindirmek için şu bu derken sıkıştıkça gidip kredi çekmiş ve borç bu hale gelmiş eşimin maaşı düşük gelir gideri karşılamıyordu bende bunun farkındaydım ama bu kadar batık olabileceğini düşünemiyorum bu ara da bu borcun içinde eşim 5 tane tam altın taktı arkadaş düğünler cnkü onlarda bize takmışlardı ve anlaşmalı bi durumdu bu mecbur takılacaktı yani zatwn 30 bini düğünlere gitmiş ama ben eşimin her ne kadar sizin için yaptım siz sıkıntı çekmeyin düşüncesiyle krediye kendimi vurdum belki altından kalkarım demesine rağmen benden habersiz bizi bu duruma soktuğunu kabullenemiyorum biz şimdş ne yapacaz bu durumda eşimin bütün masalı borçlara gidecek biz nasıl geçinecez eviniz kira ve 1 buçuk yaşında oğlumuz var ben boşanmak istyrm cnkü hem benden habersiz yaptığı için hemde bu durumda bizim geleceğimizi yıktığı için lütfen bana bşyler söyleyin siz olsanız ne yapardınız o kader kötüyüm ki sabahtan beri ağlıyorum 😢😢😢😢😢😢

Ağladığım için yazdklarım kötü olmuş kusura bakmayın 😢

Eşinizin borcu çıkmış olabilir evlenirken iyi günde kötü günde birbirinize söz verdiniz iş hayatı bu batmakta var çıkmakta neticede kumarda ya da karı kızla yememiş sizin için iyi bişiler yapmak istemiş o yüzden bana boşanmak pek mantıkllı gelmedi açıkçası

Emis eşim ne yapabilirim belki iyi yerlere geliriz belki oğlumuza bi gelecek olur diye girdim bu şirket işine BÖyle olacağını bilemezdim diyor ha diyeceksiniz ki kuzeni ödesin ama o lanet kuzeninin ödeyecek tek kuruş parası yok asgari ücretle çalışıyor ailesi deseniz zatwn onlarda elde avuçta olanı bayiyi açarken verdiler onlarda da biç bşy yok yAni kalan bize kaldı 100 bin şirketten klan borç gerisi eşimin sıkıştıkça çektiği krediler ve faizleri😢😢😢

Süreç yıpratıcı mı derseniz evet aşırı yıpratıcı çünkü benimde eşim geçen sene 700 bin borçla iflas etti ama çok şükür büyük kısmını hafiflettik demem o ki Allah bi kapıyı kapatıp diğerini açıyor aranızda bundan başka problem yoksa borç yiğidin kamçısıdır ödenir illaki

Mekikkkk ama şirket dışında geçim derdi için çektiği kredileri bana söylememiş belkş bana söylese ben bu kadar krediye yönelmesine engel olurdum sonuçta kadın ve erkek aklı bir degil ben herseyden kısardım bi şekilde idare ederdik ama ben eşime her maddi olarak bşy sorduğumda canım sen kafana takma senin ve oğlumuzun ihtiyacı varsa kısma bişeylerden diyordu demek ki hep borç batağına girmiş 😢😢ve ben borcu da bugün eve şirket için gelen banka borcu ihtarnamesi ile öğrendim yoksa eşim halen bana demeyecekti 😢😢😢

Emis Bunun için boşanılır mı bilemedim. İş hayatı için yapılmış borç sonuçta. Kumarda falan kaybetse tamam da gelecek kurmak için çabalarken yanlış kararlar almış. İmkanınız varsa çocuğa aileden biri baksın, siz de çalışın. Birinizinki borçlara gitse diğerinin maaşıyla geçinirsiniz.

Mekikkkk gerçekten geçermi diyorsunuz 😢😢😢 eşim 28 yaşında daha toy bi mühendis yAni bu borcu ödeyebilecek durumu asla ve asla yok ki nasıl geçecek 😢😢😢

Marbled şirket için başlayıp devamında geçim sıkıntısına girdikçe yapılan borç sadece şirket borcu degil 😢😢 çocuğa bakacak kmse yok zatwn bu yüzden 6 senelik işimden istifa etmek zorunda kalmıştım. Allahım kafayı yiyecm bu arada ailem bu borcu duyarsa asla asla kabul etmezler büyük olay çıkacak ya o kdar dardaym ki allah askına dua edin bana alllah bi çıkış kapısı göstersin lütfen lütfen 🥺🥺🥺🥺

Emis tek kuruş kimseden yarım almadan düğün yaptık. Hemen bebeğimiz oldu. Çok zorluk çektik. 2. Senemize girdik daha yeni yeni düze çıkıyoruz. İki senedir bir kez bile üstüme bişey almadım, bebeğime oyuncaklar kıyafetler almadım. Ben onun çabasını o benim sabrımı gördükçe birbirimize daha sıkı sarılıp destek olduk. O günler geçiyor. Geriye kalan tek şey eşlerin sabri. Yarı yolsa birakmayin

Emis Evet hatalı ama bence boşanma sebebi değil. Yani kötü niyet göremiyorum ben bunda. Sonuçta ailesine harcamış. Size yok demek istememiş. Bazı erkekler eşine iyi hayat sunamamayı kendine yediremiyor. Boşanıp gitseniz ne olacak? Çocuğa nasıl bakacaksınız? Muhtemelen yine aileniz bakacak, siz çalışacaksınız. Şimdi de öyle yapın. Mümkünse ailelere yakın bir yere taşının. Çocuğa baksınlar siz de işe dönün.
                Şöyle düşünün ki eşiniz size güzel hayat sunmaya çalışırken yanındaydınız ama borç batağına girdi diye ortada bırakıyorsunuz. Düşünce olarak hoş değil.

Yokdahanelerrr canım aynısını bende yaptım düğğn için kredi bile ben kendi adıma çektim ve evlendikten snra kendim ödeyip kapattım düğünde tek bir altın yüzük bile istemedim tam rahata geçecekken bu turkcel işine bulaştı ve gerisi çorap söküğü gibi gelmiş bütün elindekileri bayiyi açarken bitirdi üstüne borç kaldı ve oda gidip tekrar borç üstüne borç yapmış biz şimdş bunu nasıl atlatacaz ve turkcel dışında çektiği kredilerden asla haberim yoktu yAni zorda olduğunu biliyordum gelirim gideri karşılamadığını biliyordum ama bu kadar batağa düştüğünü asla alsa tahmin edemezdim 🥺🥺🥺🥺🥺

Emis Evlendiğimizde çok borcumuz vardı. Eşim ailesine yardımcı olmuş bekarken kredi çekmiş bir sürü. Düğünü kendimiz yaptık, eşyalarımızı kendimiz aldık. Tek kuruş gelmedi ailelerden. İkimiz de çalışıp borcu bitirdik. Üstüne araba falan aldık tekrar borçlandık. O da bitmek üzere. Aileden iyi para desteği yoksa borçsuz hayat geçiren yok bence. Hiçbirimiz Sabancı torunu değiliz. 😄

• Emis bunu yanıtladı.

Marbled evet sizin dediğinizi diyor hatta çok büyük kavga ettik sen bu kira bu kredi bu masraflar nasıl yapılıyor sanıyorsun hersey ucmuş gitmiş bişeylere yetişmek mümkün degil sana söyleyip kendine dert etme istedim gidip sıkıştıkça krediyle kapatmaya çalıştım sana yansıtmamaya çalıştım bugün bankadan o mektup gelmese yine söylemeyecektm bi çaresine bakacaktım dşyor ama bnm zoruma gidiyor her ne kdr böyle dese de insan eşinden habersiz bu kadar kredi çeker mi yA

Marbled elde avuçta gözle görünür bşy yokken bu kadar borç olması bilymrm ya biz nu borcun altından kalkamıycz benim bildiğim tek şey bu 🥺🥺

Emis Tek maaşla yüksek kredi ödenirse evet kalkılmaz ama çözüm bulmak zor değil.

Emis bence cocuklara birisisi baksin sizde calisin. Bu sebeple bosanmak pek digru gelmiyir bana

• Emis bunu yanıtladı.

Limonlupopkek bakacak kmse yok ve zaten bu yüzden işten ayrıldım ayrıca aileme durumu anlatsam asla kabul etmezler annem büyük olay çıkaracak artık boşanmazsam bile ailem ve eşim arasında klcm 🥺🥺

• Sukk bunu yanıtladı.
                          • Sukk bunu beğendi.

Emis evlilikte erkek varlıkta, kadın yoklukta belli olur demişler eşiniz güzel düşüncelerle girişmiş işe batmakta kar etmekte var. Çok çok kazansaydı ve o boşanmak isteseydi sizden, ne düşünürdünüz acaba? Bence iki durumunda farkı yok birlikten kuvvet doğar

Emis bana da bu yüzden boşanma düşüncesi çok mantıksız geldi ne yaparsa yapsın kendinden ve çocuğumdan birşey kısma demiş bazen yaşananlar kontrolümüz dışında gelişebiliyor erkekler maddiyat konusunda çok hassas kolay kolay diyemez ki şunu alacak paramız yok gururuna yediremezler bana neden söylemedi demeyin dediğim gibi onlar için kolay değil eşiniz adına üzüldüm çok üstüne gitmeyin aksine yanında olun derim eğer iyi bir eş iyi bir baba ise tolere edilebilir para kazanılır kaybedilir bu işe başlarken sizin adınıza güzel şeyler düşünerek başlamış kimse istemez bu hale gelmeyi iyi günde kötü günde cümlesinin karşılık bulması lazım yanında olun:)