Yokdahanelerrr canım aynısını bende yaptım düğğn için kredi bile ben kendi adıma çektim ve evlendikten snra kendim ödeyip kapattım düğünde tek bir altın yüzük bile istemedim tam rahata geçecekken bu turkcel işine bulaştı ve gerisi çorap söküğü gibi gelmiş bütün elindekileri bayiyi açarken bitirdi üstüne borç kaldı ve oda gidip tekrar borç üstüne borç yapmış biz şimdş bunu nasıl atlatacaz ve turkcel dışında çektiği kredilerden asla haberim yoktu yAni zorda olduğunu biliyordum gelirim gideri karşılamadığını biliyordum ama bu kadar batağa düştüğünü asla alsa tahmin edemezdim 🥺🥺🥺🥺🥺
Borç yüzünden boşanma
- Düzenlendi
Emis Evlendiğimizde çok borcumuz vardı. Eşim ailesine yardımcı olmuş bekarken kredi çekmiş bir sürü. Düğünü kendimiz yaptık, eşyalarımızı kendimiz aldık. Tek kuruş gelmedi ailelerden. İkimiz de çalışıp borcu bitirdik. Üstüne araba falan aldık tekrar borçlandık. O da bitmek üzere. Aileden iyi para desteği yoksa borçsuz hayat geçiren yok bence. Hiçbirimiz Sabancı torunu değiliz. 😄
Marbled evet sizin dediğinizi diyor hatta çok büyük kavga ettik sen bu kira bu kredi bu masraflar nasıl yapılıyor sanıyorsun hersey ucmuş gitmiş bişeylere yetişmek mümkün degil sana söyleyip kendine dert etme istedim gidip sıkıştıkça krediyle kapatmaya çalıştım sana yansıtmamaya çalıştım bugün bankadan o mektup gelmese yine söylemeyecektm bi çaresine bakacaktım dşyor ama bnm zoruma gidiyor her ne kdr böyle dese de insan eşinden habersiz bu kadar kredi çeker mi yA
Emis bence cocuklara birisisi baksin sizde calisin. Bu sebeple bosanmak pek digru gelmiyir bana
Limonlupopkek bakacak kmse yok ve zaten bu yüzden işten ayrıldım ayrıca aileme durumu anlatsam asla kabul etmezler annem büyük olay çıkaracak artık boşanmazsam bile ailem ve eşim arasında klcm 🥺🥺
Emis evlilikte erkek varlıkta, kadın yoklukta belli olur demişler eşiniz güzel düşüncelerle girişmiş işe batmakta kar etmekte var. Çok çok kazansaydı ve o boşanmak isteseydi sizden, ne düşünürdünüz acaba? Bence iki durumunda farkı yok birlikten kuvvet doğar
Emis bana da bu yüzden boşanma düşüncesi çok mantıksız geldi ne yaparsa yapsın kendinden ve çocuğumdan birşey kısma demiş bazen yaşananlar kontrolümüz dışında gelişebiliyor erkekler maddiyat konusunda çok hassas kolay kolay diyemez ki şunu alacak paramız yok gururuna yediremezler bana neden söylemedi demeyin dediğim gibi onlar için kolay değil eşiniz adına üzüldüm çok üstüne gitmeyin aksine yanında olun derim eğer iyi bir eş iyi bir baba ise tolere edilebilir para kazanılır kaybedilir bu işe başlarken sizin adınıza güzel şeyler düşünerek başlamış kimse istemez bu hale gelmeyi iyi günde kötü günde cümlesinin karşılık bulması lazım yanında olun:)
Emis valla siz borç yüzünden adamdan boşanırsanız daha da depresyona girer ve intahar eder, duyuyoruz kredi yüzünden intahar ediyorlar. Aslında çözüm belli eşinizin ailesi gelecek birlikte yaşayacaksınız. Çocuğuna bakacaklar sende işe gireceksin borç bitene kadar bu şekilde idare edeceksiniz. Zora gelince kaçayım kurtulayım kafasındasınız ama olmaz. Aileniz de yardım edecek borçlar kapanacak yazık değil mi eşine sizin için yaptım diyormuş adamcağız.
Melmomss ever bu dediğiniz şey tam olarak eşimde mevcut asla asla ben kendim veya oğlum için bşy istediğimde para yok demez töm halledecem sen ne istiyorsan al der evet oğlumuza çok düşkün çok sever herxmn der oğlum kimseden geri kalmasın diye ama böyle yaparak hem benm hem oğlumun geleceğini mahvetti zaten 3 senedir hep borç ile uğraştık şimdş bi 5 senemiz daha çöp olup gtti 🥺🥺🥺
Emis canım hiç üzülme eşin tamamen sizi düşünerek bir yola girmiş. Girişimcilik yapmış. Girişimcilik demek risk almak demektir. Vee risk almadan hiç bir şey basarilamayacagini sende biliyorsundur umarım. Evlenirken hastalıkda ve sağlıkta iyi gunde ve kötü günde diyoruz. Şuan sizin tamda eşinizin yanınızda durmanız gerekiyor. Şuan senin desteğine ihtiyacı var eşinin. Sen bu zamanda desteğini ondan esirgersen, sırtını ona dönersen sen çok büyük hata yapmis olursun. Evet baya cüzi miktarda bir para söz konusu ama iki insan sevdikten sonra sırt sırta verdikten sonra rakamların sayıların bir önemi yok bence… Eşiniz eğer sizinle evli olmasaydı bu şekilde bir yola gitmezdi eminim kendine yetecek kadar bir parası olurdu. Oda sizi dusundugu için ve oğlunun geleceğini düşündüğü için bu yola başvurdu . Ve oda bilemezdi batıracagini şuan üzülüyor olabilirsiniz. Ama birde eşinizi düşünün. Çünkü borçlar sizin üzerinizde değil. Eşinizin üzerinde şuan boşansan ardında kalan birşey olmaz. Ama eşin hem eşinden yaralanmış olacak görmek istediği desteği göremediği ve aynı yastığa baş koyduğu kişi sırtını ona döndüğü için, hemde bu borçlarla napicam diye kara kara düşünecek. Yerinizde ben olsaydım. Baya bı empati yaptimm asla ama asla eşimi o şekilde yanlız bırakmazdım.. dediğim gibi iyi günde kötü günde. Bu bencilliği eşime reva görmezdimm. Ev kira diyosun nasıl gecincez diyosun, sen ne yersen eşinde onu yiyecek sen ne giyersin oda öyle. Güzel günler için biraz sabretmeniz gerekiyor hepsi bu.🌿
Manuka10en ben boşanırım diye canına kıymaz ama bu psikolojiyle de evlilik nasıl yürür bilmyrm cnkğ ödeyecek gücü yok nasıl yapacaz bilmyrm çocuğuma bakacak kmse yok çalışma imkanım yok allahım yemin ederim çok kötüyüm sabahtan beri gözümde yaş kalmadı 🥺🥺
Bsrkaya bugün kayınvalidemde kavga ettik birbirimize girdik ve aynen szin cümlenizi kurdu sen düşünme borcu ben seni aç açıkta bırakmam borç bnm borcum ben üstesinden gelecem işte sen böyle ağlayıp üzüleceğin şçin sana yansıtmamak için sürekli borcu borçla kapatarak bu kadar krediye dalar girdim Lanet gelsn bi hata yaptım girdim o işe ve tüm bunlarda o yüzden geldi o dükkandan olmasa ne o işin borcu olacaktı nede ben sıkışıp gidip böyle kredilere başvuracaktım ama Olan oldu artık elimden bşy gelmiyor ha para için boşanmak mı istiyorsun durma git boşan dedi 🥺🥺🥺🥺
- Düzenlendi
Emis cok kişi iflas ediyor edebilir iş bu .cok kötü bir durum ama normal ya batarsın ya cıkarsın .keske kimse batmasa .gerçekten zor bir sürec bak seni anlıyorum ona hiicc lafım yok fakat bu asılmayan bisey degil cok kişinin iflas ettiği gibi düzelen de var .ben şahsen düzelmeyen gormedim hepsinin de ailesi vardı. gerekirse iki kişi calısılır fakat varken tamam yokken terk etmek olmaz. siz bunun için aile kurmadınız mı ?garantiler üzerine mi kurdunuz? birlikte katlanıp zorlukların üstüsinden geliceksiniz .benim için aile budur yoksa yuva kurmam sevgili kalırım herkes kendi işine baksın. sana söylememesine gelince, o da kötü ama insanın tüm emegini kaybetmesi kadar acı bisey yok .o psikoloji zor .sonucta kötü biyerde para kaybetmemiş ve ben suna inanıyorum zor durumunda yarı yolda bırakırsan kendin ve çocuğun için ,hicbir zaman mutlu olmazsın bu herkes için geçerli.gine eşin sana sadık seviyor ne güzel seyler söylemiş hala sana yansıtmamaya calısıyor benim eşim böyle bisey için beni bırakmak istese asla böyle konuşmazdım hadi herkes kendi yoluna derdim beni düşünmeyen sadece iyiyken yanımda olan birini napıyım ben aklından bile gecirmesi bitirir.
Eşinizin ailesinin bu durumdan haberi var mı kendi ailenize soylemeseniz eşinizin ailesine söyleyin onlar belki hal çare bulur ayrıca ailenizinde düşüncesi bu yönde ise çok yanlış bir düşünce rahat varken kal zorluk varken kaç diyen bir ailen varsa boşver gitsin o zaman boş yere de kendini üzüpte ağlama Allah büyük Allah kimseye taşimayacagi yükü vermez bundan emin olabilirsin oyizden şimdi eşini karşına konuşun anlaşın sakin bir şekilde amma velakin sende bir yandan haklısın senden gizli kredi altına girmemesi gerekiyordu yaptığı çok yanlış ama olan olmuş artk boşanmak çare değil eşini seviyorsan yanında dur ve destek ol 🌹🌹
Emis yanii bence şu bosanma olayını bı kenara atın derim. Eşin bayaa olabildiğince alttan almış. Ben olsam böyle bir durumda, ben bunu yaşıyorken hayat arkadaşım bana bosanicam dicek kapı orda derimm ve birdaha açmam. Benim kötü günümde yanımda olmayan, iyi günümde hiç olmasın.. balık baştan kokar derler. Eşiniz size karşı baya ılımlı ve yapıcı konuşmuş ama siz çok fazla boşanmayi dillendirmissiniz hakkınızda hayırlısı olsun. Hele ki eşiniz icin en en hayırlısı olsun.
Huzurlu_poncik bana söylemediği için acaba dyrm parayı başka yerde mi yedi yAni eşimin öyle arkadaşlarla okey oynama dışında başka kötğ alışkanlığı yok ama hani söylemeden bu kadar borç yaptığı için içim çok kötğ güvenim hersey. Kırıldı
Huzurlu_poncik evet haberi var bugün kayınvalidemin yanında tartıştık zaten 🥺🥺