• Muhabbet
  • Eşimden öyle nefret ediyorum ki nasıl aynı yastığa baş koyarım bilemiyorum

_Mandela_ Kesinlikle öyle nasıl kadına böyle konuşmayı kendilerinde hak olarak görüyorlar anlamıyorum. Bu şekilde kinayanlarin umarım başına gelir de ne olduğunu görürler. Bende kesinlikle aynı fikirdeyim bencede bosanmali ama üslup denilen de birşey var. Cevap vermedim ben çünkü asla basmaz kafaları,insanlara kafalarina göre hakaret edebileceklerini düşünüyorlar sana bana yapamazlar post sahibini sessiz buldular eşi zaten eziyor bizde ağzımıza geleni sayalım diyorlar. Uzaktan davulun sesi hos gelir,ne yasadigini maddi manevi ne kadar desteği olduğunu bilemeyiz. Kim eziyet edildiği yerde kalmak ister ki

hayallerim_02 ben o dul ismi kendime takmak istemiyorum

Dulll olunca ne oluyormus kotu yola felan mi dusuyor dullar yada dul denince akliniza neler geliyor??
    Oturun o zaman totonuzun ustune katlanin dahada fazlasina
    Esinden ayrilmis namuslu bir bayan olmak varken nefret ettiginiz biriyle ayni yastiga bas koymaya mahkum yasayin..

_Mandela_ tek bi şey merak ediyorum burda post sahibine evet şartların kötüymüş imkanın yok ama devlet kurımlarına başvurabilirsin desek ne değişecek post sahibi boşanmış tüm kadınlara bi nevi hakaret eder gibi “DUL” olmayı kendime yakıştıramam diyor boşanan tüm kadınlar tü kaka sen eziyet gördüğün evde otur kocanla şöyle yaparsan ayrı yatarsın diye akıl mı verelim kusura bakmayın ama şartları bu denli zorlaştıran birazda kendi elalem demişki çocuk düzeltir 1. Cehalet örneği olarak çocuk dünyaya getirmiş ee ikinciler hadi ikiz olması kader ama ikinciyi niye yapmış sizin post sahibine haklısıncılık oynamanız onun o evde sevmediği bi adam tarafından belkide iğrendiği bi adam tarafından tecavüze uğrayacak olması gerçeğini değiştirmiyor kendine dul kelimesini yakıştıramıyor fakat tecavüz edilmeyi yakıştırıyor bi imzayla evlenmiş olmaları adını değiştirmiyor adamın eve bakma karşılığında isteyeceği karşılıkta kadının bedeni bununda Türkçede adı tecavüz peki o 3 çocuk böyle toksik bi evde böyle toksik ebeveynlerle büyümeyi hakediyor mu bi gidin bakalım o evin içine birbirlerini yemekten o 3 çocuğa ne aşılamışlar ne öğretmişler ne eğitim vermişler rezil kepaze bi hayat sunuyorlar o günahsız çocuklara ben ne kadınlar gördüm yeterki çocuğum sağlıklı büyüsün diyip olmayan şartları zorlaya zorlaya olduran komik olmayın elalem miş şartları zormuş bu kadar çileyle bi hastalık sahibi olup bilinçsiz çocuklar yetiştirip kendi hayatından olduğunda yarın öbür gün kocası kendisine ne yapıyorsa varsa oğluda eşine onu yaptığında yada kızı kendini müsvedde bi hayata mahkum ettiğinde gördüğü bu olacak çünkü ne dıcek ohh iyi ettim elalemi kendime güldürmedim adım dul olarak anılmadı diye vicdanı rahat olabilecekmi yada o çok önemsediği elalem madalyamı takacak 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

Aramsamsam peki o kadar eziyet gördüğü yerde kendine yapılan eziyetin parelel olarak o 3 çocuğa yapıldığını kafanız basarmı sizin yada post sahibinin tecavüze uğrayacak olması gerçeğine kafası basarmı uzaktan davulun sesi hiç hoş falanda değil şartlarını bu denli zorlaştıran kendisi hangi çağdayız artık ailesi tarafından Eğitilmemiş bi dananın(kocası) minik bi bebekle düzeleceğine nasıl ikna olmuş biz kadınların mutlu güçlü olmasını ve kendini bilen çocuklar yetiştirmesini isteyen tayfayız sende haklısın bu kadar cehalete kafamız basmayabilir tabiatımızda yok elaleme biat etmek 🤷‍♀️elaleminde böyle sığ düşüncelerinde buna destek vereninde çanak tutanın da aman şartların kötüymüş diye pohpohlayanında canı cehenneme

Ruzgarin_kadini ben kimseye haklısınız demedik post sahibine de boşanma konusundaki pozitif bilgimi merak ettim. Sadece demeye çalıştığım şey onu burda ağır eleştiriye tutmak yerine düşündüğü şeyin yanlış olduğunu daha kibar bir dille anlatmak. Kimse sizin bu sözlerinize maruz kalmak için bu postları açmıyor. Cehalet bazen aileden gelir bunun tek çözümü de kişiye bu konuyla ilgili bilgi akışı sağlamaktır fakat sizin yaptığınız daha çok linç benim de annem boşandı tabiki ben de bu ülkedeki dul söylemini asla kabul etmiyorum fakat bu demek değil ki bunun bilincinde bile olmayan birine hakaret etme lüksüne sahibim. Onu bilgilendirmek gerekiyor yerden yere vurmak değil. Bu yaptığınız bir kadını bilgilendirmek değil aksine susturmak bu kadına belki reel yaşamında bu anlattıkları sayesinde biri yardımcı olacak ya da burada biri onu bilinçlendirecek böyle yaparak o kadının bunları içine atmasına bu düşünceleri kendi kafasında yaşamasına sebep oluyorsunuz

Ruzgarin_kadini hanımefendinin anlatmaya çalıştığı şey boşanmasın sessiz kalsın değil tam tersine ona burada düşüncesinin yanlış olduğunu onu kırmadan yerden yere vurmadan anlatılması gerektiği kimse hemcinsinin böyle bir muameleye maruz kalmasını istemez ama bazı hanımların burada yaptığı şey tam bir psikolojik saldırı aslında bir nevi o adamdan da bir farkları kalmıyor yine söylüyorum post sahibi evet yanlış yolda ama onunla bu şekilde konuşarak da onu doğru düşünceye ne kadar çekebiliriz ki çoğu kişinin yaptığı sadece üstten bakıp linç etmek en azından benim fikrim bu 🤷‍♀️

_Mandela_ peki ama karşımtaraf başta gayet ılımlı yazılan yorumlara ısrarla dostum düşmanım elalem dul olamam gibi cevaplar vermiş insanlar nereye kadar ılımlı yazabilir ki 🤷‍♀️

_Mandela_ ben bide post sahibine yorum yapmadım eleştirmedim linçlemedim yada ılımlı herhangi bişey yazmadım çünkü gördüm ki Çocuklarindan önce elalem dostu düşmanı geliyor üstelik herkesin gözü üstündeymiş ne münasebet çevresinin işi gücü yok gözleri arkadaşın üstünde gidin bakın belki kimsenin haberi bile yok yada kimsenin umrunda değil🤷‍♀️

Ruzgarin_kadini ben zaten bazı hanımlar dedim sizinle ilgili bir şey söylemedim post sahibi de anlamamakta ısrarcı çünkü bu konuda bilgilendilmemiş hiç ve burası bir sanal mecra belki yazdığımız iyi şeylerin bir karşılığı bile olmayacak ama emin olun kötü şeylerin çok var zaten mantıklı düşünemeyen birine bu şekilde konuşmak onu susması konusunda teşvik eder ancak benim söylemek istediğim buydu yoksa dediklerinin daha en başındaki bile yaşanmış olsa benim hayatımda boşanalı çok olmuştu. Kendini bilen kadın kendine saygısı olan kadındır. Post sahibinin de önce kendine saygı duyması gerekiyor ama böyle bir mecrada bile kimse ona saygı duymadan aşağılar ve öyle konuşursa kendine nasıl saygısı olacak ki farkındaysanız kötü yorumlara tek cevabı bile yok kendini bile savunmuyor susuyor. Bahsettiğim de bu işte böyle konuşarak bilinçsiz kadınları ancak susturabiliriz

hayallerim_02 ilk çocuğumda da böyle yapmıştı diyorsunuz. Madem boktan biriydi ilk çocukta bile aynı şeyi yaptı ne diye akıllanmayıp bir daha doğuruyorsun. Zorla mı hamile bıraktı. Korunsaydın doğurmasaydın ikinci cocuğu. Bişe boşanamam dul tabirini kendimi takamam diyorsun. Dulluk kötü bişey mi de böyle aşağılar gibi konuşuyorsun. Madem tiksindin ya boşayacaksın ya da paşa paşa koynuna gireceksin.

hayallerim_02 saf mısınız ya herkes çocukla düzelir dedi diye çocuk doğuruyorsunuz düzelse ilk çocukta düzelirdi sonradan olan çocukta ilk olan değil miydi. Kafanız hiç çalışmıyor cidden hepsi size müstahak

Aramsamsam eeee sen bunu hak ediyorsun diyenlere kızıp onları yargılayıp sonra inşallah öyle diyenlerin de basına gelir diyorsunuz. Sizin de hiç bir farkınız kalmadı şu an. Ne anladık bu işten ? Söyledikleriniz çelişmesin birbiriyle. Öyle diyeni kınayıp sonra inşallah kınadığınız basınıza gelir demek ne demek ? Bir dediklerinizi okuyun önce

Emommom bu posta yazmak istediğim tek yorum
              Tabi siz Allah tarafından size emanet edilen bu hayat karşısında tek başınıza ayaklarınız üstünde durup bi erkeğe yaslanmadan yaşamaya şiddetle karşısınız ama😂😂😂
              #dulolmakayıpdeğil 😁😁

Eskobar en nefret ettiğim olay adamın ne kadar iğrenç biri olduğunu bildiği halde ikinci çocuğu yapıyorlar hemde ne için düzelmesi için. İlk çocukla düzelmeyen adam ikinci çocukla mi düzelecek. İnan böyle insanlara değil o çocuklara üzülüyorum

hayallerim_02 insanlarla alay etmek için mi açtın bu postu ne diyelim yani boşanma koynuna sokacak başka birini mi bul diyelim

Aramsamsam hem boşanmak istemiyorum düşmanlar catlamasin diyor hemde dokunsun istemiyorum diyor yani bizden ne tür bir yorum bekliyorsunuz sırayla koynuna sokacak birini mi bulalım ? Bir yürüyün gidin işinize yav

Teflontavaa gerçekten öyle o sabilere hiç acımıyorlar
                  Bizdende dördüncü çocuk yap düzelir dememizi bekliyor dul nedir yahu bide 23 yaşında nasıl böyle çağ dışı düşünceler anlamadım

Aramsamsam nasıl terbiyeden yoksun bir insansın nasıl bu kadar insana Beddua edersin başına gelsin dersin ? İnsan misin sen diyecem de sıkıştıkca bedduaya giden kişiliklerden insalik beklemek zor