Cicilibicili hiç stres yapma bu bir süreç evet doğum öncesi halledersen harika olur çünkü ben küçük kızım doğduktan sonra büyük kızımdan emziği kestim bezi kestim biraz sıkıntı yaşadık yani küçük doğmadan büyükten neyi kessen kardır çok pişman olmuştum doğumdan önce emziği bezi kesmediğime

Cicilibicili benimde öyleydi işte bir kaç defa yeltendim eğitim vermeye olmadı sonra saldım artık kendi ne zaman sterse o zaman olur dedim. Sonra gerçekten kendi istedi birde bizim pişik problemimiz vardı o yüzden bezde uzun süre kalamıyordu. En son sıkıldı attı sabah benden önce uyanıp bezini çıkarıyordu ayy ne günlerdi hatırlattın 😂

Cicilibicili Allah sabır versin kendimi gördüm resmen. Kaç kere sinir krizi geçirdiğimi biliyorum aylar aylar sürdü bizim en sonunda psikiyatrise gittim bir tablo yaptım günleri yazdım saat başı alarm kurdum her alarm çaldığında tuvalete gittik yaptıktan sonra da o tabloya hangi günde isek sticker yapıştırdık ve çak yaptık. Bir de minik Elif’in tuvalet eğitimi diye bir kitap var sürekli onu okudum anlattım. Böyle baya yol aldık ama yine devam edince en sonunda kreşe verdim 🤦🏻‍♀️

bittercikolata canım benim oğlumda 19 aylık olucak. Ben de yavaştan eğitim vermek istiyorum ama bu aralar benim için çok yoğun geçiyor ona fırsatım yok kışın soğuklar tam başlamadan Kasım gibi en geç Aralık gibi öğretsem çok mu zorlanırım kış olacağı için. Sıcak su istediğimiz zaman olan bir devirdeyiz sonuçta

rafadanyumurta bi deneyin isterseniz o öğrenir size bir şekilde anlatmayı. Benim oğlum tuvaletini bezine yaparken bezine dokunuyor ııı II diyor biş biş diyor

Lavinia_ ben sırf tuvalet eğitimi ve sütten kesme süreci yüzünden başka çocuk düşünemiyorum 😂

Cicilibicili benim oğlumda daha önce iki başarısız girişimden sonra 3 de 3 yaşında öğrendi izlediğim yol mu etkili oldu yoksa zamanimiydi bilmiyorum ama ben Söyle yaptım doğum gününe 3 4 gün kala oğlum bak sen 3 yaşına gireceksin doğum günün olacak ama 3 yaşında çocuklar tuvaletini beşe yapmaz dedim bu kadar uzun cümleler kurmayın ama kendi çocuğunuza gire az ve öz hale getirin. Doğum gununden sonra oğlum 5 gün sonra bezi çıkarıyoruz 4 gün sonra 3 gün sonra şeklinde hergun söyledim son gün uyandigimiz gibi evet bugün büyük gün artık bezi atıyoruz dedim eve cikarip evde kalan bütün bezleride hepsini beraber çöpe attık artık tuvalete yapicaz dedim ilk 2 3 defa çok hevesle yaptı sonra hızlı gizli yaptı gözümün içine bakarak halıya yaptı ama 3 gün sürdü 4. Gün öğrenmişti Allah kolaylık versin canım sana yardımcı olabilmek için biraz uzun ve ayrıntılı yazdım🌸♥️

Kuzulkurt süten kesme de zorlanmadım ama Tuvalet eğitimi cidden çok zor ve sabır işi ama bir kere yapıncaya kadar sonra kendileri alışıyor

Lavinia_ az önce altına işeyen kızım bunu beğendi 😂 kız yok çocuk mocuk yapılmaz bir daha ya kreşe göndereceksin tuvalet eğitimi bitinceye kadar ya da baş edilmez 😂