Lavinia_ ben sırf tuvalet eğitimi ve sütten kesme süreci yüzünden başka çocuk düşünemiyorum 😂

Cicilibicili benim oğlumda daha önce iki başarısız girişimden sonra 3 de 3 yaşında öğrendi izlediğim yol mu etkili oldu yoksa zamanimiydi bilmiyorum ama ben Söyle yaptım doğum gününe 3 4 gün kala oğlum bak sen 3 yaşına gireceksin doğum günün olacak ama 3 yaşında çocuklar tuvaletini beşe yapmaz dedim bu kadar uzun cümleler kurmayın ama kendi çocuğunuza gire az ve öz hale getirin. Doğum gununden sonra oğlum 5 gün sonra bezi çıkarıyoruz 4 gün sonra 3 gün sonra şeklinde hergun söyledim son gün uyandigimiz gibi evet bugün büyük gün artık bezi atıyoruz dedim eve cikarip evde kalan bütün bezleride hepsini beraber çöpe attık artık tuvalete yapicaz dedim ilk 2 3 defa çok hevesle yaptı sonra hızlı gizli yaptı gözümün içine bakarak halıya yaptı ama 3 gün sürdü 4. Gün öğrenmişti Allah kolaylık versin canım sana yardımcı olabilmek için biraz uzun ve ayrıntılı yazdım🌸♥️

Kuzulkurt süten kesme de zorlanmadım ama Tuvalet eğitimi cidden çok zor ve sabır işi ama bir kere yapıncaya kadar sonra kendileri alışıyor

Lavinia_ az önce altına işeyen kızım bunu beğendi 😂 kız yok çocuk mocuk yapılmaz bir daha ya kreşe göndereceksin tuvalet eğitimi bitinceye kadar ya da baş edilmez 😂

dolapfaresi teşekkür ederim biraz daha büyümesi gerekiyor belkide çok tuhaf bir haldeyim bilmiyorum

Lavinia_ bizim zemin parke değil o yüzden kaldıramıyorum 🥲 halıya yapmamıştı lavabonun önünde bırakmış 😂

rafadanyumurta bence biraz daha bekleyebilirsiniz ama bu surecte tuvalet iletişimi kurabilirsiniz ,kitap okuyabilir, güzelce anlatabilirsiniz ona. Tam anlamıyla Konuşmaması bir engel degil asla çünkü dediğim gibi kızım da konusmuyordu sadece 9 10 kelimesi vardi o zamanlar

Cocuklu Ama etrafa yapması lazım ki rahatsız olsun. Siz eğer kendiniz gotururseniz ne tuvaletinin geldiğini hissedip kaslarını kontrol edebilir ne de tam anlamıyla öğrenebilir. Gerçekten zorlu ve sabır gerektiren bir süreç. Hiç öğrenmeyecek sanıyorsunuz ama bir bakmışsınız hersey bi anda yoluna girmiş. Lütfen pes etmeyin, kızım ilk 2 gün abartmıyorum belki 20 kez toplamda yere üstüne yapmıştır.

Cicilibicili İnanın bezle rahatsız olmaz çünkü hissetmez kolotla play çok farklı bir iki belki 4 5 gününü alicak ama rahatsız olucak ve kaslarini kontrol etmeyi öğrenecek gerçekten ❤️