bittercikolata Merhaba size bir sey sormak istiyorum. Benim oğlum 16 aylık olacak 1-2 aydır çömelip cis diye söylüyor bezine yaparken hem çişini hem kakasını cis diye belli ediyor. Ama tuvalete tutup cis dedim birkaç kez anlamadı galiba 😂 nasıl yapabilirim henüz konuşamıyor belli kelimeleri var sadece. Aslında havalar henüz sıcakken başlasam yapabilir miyim?

bittercikolata tuvalete götürmedigimiz zaman söylemeden etrafa yapıyor problemde bu zaten ve bundan rahatsız olmuyor mesela benim oğlum. Yani söylediğiniz yöntem her bebekte olumlu olmayabilir maalesef 🤷‍♀️

Cicilibicili şu an birazcık zaman ver canım sakın ama sakın kizma korkmasın ben de senin gibiydim aynı hiç öğrenemicek sandım ama alışdı artık…. Lazımlık al önce canım tuvaleten korka bilir önce hep sen götür 10 -15 dk dan bir sonra yavaş yavaş saatleri uzatırsın… Hadi çış yapalım alkış falan diye bilirsin sabırla yanın da otur hadi çış yapsın kizim kalkalım diye mötive et hep canım bir de ben evde deli gibi gidib hadi bebeklere de soralım bakalım çişi var mı diye tüm oyuncaklarına soruyorduk 😂😂😂

Annesi-bebesi gece hiç yapmiyor ama herseyin farkında bebeklerini falan götürüp tuvalete tutuyor mesela ama hazir değil demekki bilemiyorum

Kuzulkurt 18 aylıktan beri yanımda giriyor hatta ben tuvaletini yaparken kendi de çömelip büyüğünü yapıyordu beraber bu yüzden kolay olabileceğini bile düşünmüş umutlanmıştım ama tam tersi oldu🤧

Cocuklu şimdilik yatağa hiç kaçırmadı ama onuda her an yaşarız diye düşünüyorum cidden iki taraf içinde zor bir sürecmiş

bittercikolata bende keşke daha erken başlasaydı daha kolay olur diye düşündüm ama havalar falan soğuktu şimdiye kaldı, ama benim kızım hiç rahatsız olmuyor bezde bile rahatsız olmuyor ki

Lavinia_ oyyy neler yapmıyorum ki şarkılar oyunlar yapmıyor ama lazimliktan korkuyor klozete oturuyor ama tutuyor yine

Cicilibicili hiç stres yapma bu bir süreç evet doğum öncesi halledersen harika olur çünkü ben küçük kızım doğduktan sonra büyük kızımdan emziği kestim bezi kestim biraz sıkıntı yaşadık yani küçük doğmadan büyükten neyi kessen kardır çok pişman olmuştum doğumdan önce emziği bezi kesmediğime

Cicilibicili benimde öyleydi işte bir kaç defa yeltendim eğitim vermeye olmadı sonra saldım artık kendi ne zaman sterse o zaman olur dedim. Sonra gerçekten kendi istedi birde bizim pişik problemimiz vardı o yüzden bezde uzun süre kalamıyordu. En son sıkıldı attı sabah benden önce uyanıp bezini çıkarıyordu ayy ne günlerdi hatırlattın 😂

Cicilibicili Allah sabır versin kendimi gördüm resmen. Kaç kere sinir krizi geçirdiğimi biliyorum aylar aylar sürdü bizim en sonunda psikiyatrise gittim bir tablo yaptım günleri yazdım saat başı alarm kurdum her alarm çaldığında tuvalete gittik yaptıktan sonra da o tabloya hangi günde isek sticker yapıştırdık ve çak yaptık. Bir de minik Elif’in tuvalet eğitimi diye bir kitap var sürekli onu okudum anlattım. Böyle baya yol aldık ama yine devam edince en sonunda kreşe verdim 🤦🏻‍♀️