Çok saolun hanımlar isyan bayrağını çekiyorum. Bu konuda nettim zaten ısrarla diretir geldiklerinde de burda yatın derse artık o saatten sonra tek başına yatsın orda
yatak odası misafire verilir mi?
buzdankalpler Misafire yatak odası asıl misafir olduğu için verilmez. Misafirliğe gittiğim yerde de ev sahibinin yatak odasını hazırlamasını asla istemezdim, rahat da etmezdim. Sanki evlerine gelip rahatlarını bozuyormuş gibi. Yıllarca insanlar neden salon gibi oturma grubu olan odayı misafir odası yapıyor sadece çay içmek için mi? Yatılı geldiğinde de temiz ve içi rahat bir şekilde ağırlamak için. Zaten evlerinde yatak odaları var, rahat arayan evinde uyumalı. Misafiriniz kendisi yatak odasında rahat etmez bence eşinize izah edin. Değerli bir eşyanız kaybolsa ilk aklınıza gelecek kişi almamış olsa dahi onlar olur. Kimse böyle zan altında kalmak istemez.
buzdankalpler Bilemiyprum canım ya ne desem mecbur kalırsam verilir belki oda ama yerim varsa neden vereyim
buzdankalpler hayır hayır asla yok öyle bişey net çizgini çiz kesinlikle tadilat için bile girildiğinde kendimi rahatsız hissediyorum bütün özelimi kaldırıyorum ben böyle bişeyin hiçbiyerde yeri yok lafını bile açtırma bayrak bile çıkarma yani ne değişik kafalar var
Eskobar Ben çizgimi en başından beri belli ettim hala da aynı düşüncedeyim ve söylüyorum. Bir daha o odada yatmam bile dedim. Bile bile gider emrivaki yapıp yatsınlar diye o odayı gösterirse o saatten sonra misafir gidince isterse at koştursun orda ben gidip yatmam uyumam demek istediğim o. Misafirler uzun yoldan geliyo aynı şehirde değiliz birkaç gün kalacaklar
buzdankalpler her şeyi geçtim başkasının yatak odasında yatmak asla asla yapılacak şey değil. Bak yatak odamı vermem demiyorum, başkasının yatak odasında yatmam eşinize anlam veremedim. Sizin misafir olduğunuz evdeki yatakta yatmanızda yanlış. Açıkcası çok güvendiğim bir insan bile olsa ( kayınvalide- kayınpeder hariç) yatak odamda yatırsam illaki kafamda biyerlere bakar mı düşüncesi gelir. İç çamaşırları, prezervatifler, özel eşyalar, takılar her şey orada. Çocuklarımıza bile bu tavizi vermeyiz öyle değil mi? Bence çok saçma baya saçma. Ve bunun misafirperverlikle hiç bir alakası yok bence.
Akrep Annem geldi anneme vermedim ben de odamı. Misafir olduğumuz yerde de eşim gitti yattı ben de diyemedim bana başka yer hazırlayın diye zahmet vermek gibi geldi zaten öncesinde dedim ben koltukta yatarım odayı vermeyin istemem diye. Şuan o kdr pişmanım ki keşke bi çarşaf yastık alırım kendim hazırlayım yorulmayın deseymişim de eşimin ağzına laf vermeseymişim ama biz misafirliğe gittiğimizde… diye boş konuşamazdı
buzdankalpler gerçekten çok saçma geliyor bazı şeyler bana. O bize yaptı bizde onlara mantığı başlı başına saçma zaten. Burda duyduk ya hani başkasının evinde insanlar cinselliği daha böyle çekici görebiliyorlar mesela? Hani biyerin karıştırılmasına bile razıyım ben ama düşünsene aynı zihniyette olup odanızda bişeyler yapmaya kalksalar? Valla devir değişik insanlar çok daha değişik bu denli içimize sokmamak gerekiyor. Evimiz bile kendimize özelken yatak odamız çok daha özel bi yaştan sonra çocuklarımız bile kapıyı çalmadan giremeyecek o odaya düşünün içimizden birileri. Durum böyleyken birinin o odada yatması bir gün veya on gün farketmiyor özel alan her zaman özeldir lütfen tavrınızı koruyun. Taviz tavizi doğurur çünkü şimdi onaylarsanız bidaha önünü alamamakla beraber aynı şeyi defalarca kez yapıyor olarak bulursunuz kendinizi
buzdankalpler Eşin seni dinden vuruyorsa sen de onu dinden vur dinde mahrem diye bir şey var haberi var mıymış ?
buzdankalpler haklısınız hayır bir de yatak yastık bu ben huylanırım çarşaf değişsin yastık değişsin orada ne olduğunu bilemiyoruz sonuçta kimsenin içine sinmez. Sonuna kadar haklısınız bence eşiniz odayı göstermeden siz ona emrivaki yapın misafire size şurayı hazırlayacağım uygun mu falan diyin eşiniz yok odayı verelim derse de siz de diyin rahat edemezler belki orada diye ki misafir de siz yer gösterdikten sonra elbet kabul eder ondan önce davranın ki içinize sinmeyen bir şey olmasın bencee
buzdankalpler Ben vermem asla 🙄
buzdankalpler Hiccccc kimseye yatagimi vermem hic kimseninde yataginda yatmam
buzdankalpler hayır tabiki de normalde birinin yatak odasına bakması bile gunahmis mahrem çünkü orası
buzdankalpler hayır diceksin ne başka odada yatması huzurumu bozma benim de
Delininbiriii Bunu acilen eşime söylemem lazım 😀 dinimizde diye kendince vaaz veriyor ya
buzdankalpler asla vermem çok istiyorsa misafirler için yatak alsın yani yatak odasını verilmez mahrem yeri orası ayıp bende evlendigim ilk günler eşimin annesi babası geliyordu.eşim bizim yatakta uyusunlar diyordu ama ben asla kabul etmedim saçma zaten
buzdankalpler kaç kere yatılı misafir ağırladım çift yaşlı genç virt zırt ama açtım misafir odamı serdim çarşaflarımı yatırdım orda. Ilk defa duydum yatak odasında misafir agirlanmasini. 😄 şahsen bende istemem misafirlikte yatak odasında uyumayı
buzdankalpler bencede verilmez bende vermem şahsen
buzdankalpler Valla ne ana babaya ne arkadaşa ne akrabaya vermem yatağımı kimin yatağımda ne yapacağı meçhul kimsenin fantezine bırakamam gelen koltukta yatmayı göze alsın 2 hamilelik geçirdim eşimle kayınvalideme her gidişimizde koltukta yattık hemde taş gibi semsert koltukta hiçte demedi hamilesin orda yatamazsın gel burda yat diye