- Düzenlendi
aykirikadin Çok güzel bir post olmuş 🥰
Saç yıkamak, diş fırçalamak, tırnak kesmek, istenmeyen tüylere veda gibi şeyler herkesin temizlik rutini olduğundan bunları detaylı anlatmadan ek olarak yaptıklarımı yazayım.
🌿 Yüz konusunda bir sürü ürünü karışık kullanmayı sevmiyorum, zaten cildim de bu durumu sevmiyor hemen bir tahriş ve sivilce problemi yaşarım. O sebeple kişisel bakımda da minimal olma taraftarıyım. Kuru bir cilde sahibim, gözenekleri çok açık ve sivilceli akneli biri de değilim. Kullanıp memnun kaldığım iki krem tek var yüzüme sadece sabah akşam onları sürerim. Loreal paris üç etkili jel krem ve Farmasi White correct aydınlatıcı yüz ve göz kremi.
🌿 Yüzümü sabunla yıkamadığım için iki günde bir geceleri cildimi temizlemek bakımından neutrogena visibly maske (genelde makyaj yaptığım günün sonunda kullanıyorum) ve yine white correct cilt temizleyici uygularım. İkisini bir anda sürmem, dönüşümlü olarak iki gün önce birini kullandıysam bir sonraki sefer diğerini kullanıyorum.
🌿 Göz makyajımı sebamed losyon ile siliyorum. Tek seferde tertemiz yumuşakça çıkarıyor.
🌿Saçlarımı ayda bir boyarım, küllü yada açık kumral tonlarında. Bir çok boya kullandım ama kolestonun doğal ve kalıcılığından memnun kaldım.
🌿Kaş için jojoba ve bir kaç yağın daha karışımı olan serum kullanıyorum.
🌿 El ve tırnak bakımı için Farmasi aynı sefa el kremi ve farmasi limon özlü kütikül yağını kullanıyorum. Ayda yılda bir el maskesi alır uygularım.
🌿Vücudumu nemli tutmak için de bebek yağı, losyonu ve dalin vazelin kullanıyorum. Epilasyon sonrası nivea duşta vücut kremi ve kantaron yağı kullanırım.
Önceden çok fazla çeşit çeşit maskeler, kil içerikli ürünler, bitkisel kürler, tonikler, gül suyu ve çeşitli yağlar kullanırdım. İnsanın önce cildini tanıması, sonra ihtiyacı olan ürünü cildine alıştırarak kullanması gerekiyormuş. Hepsini denedikten sonra tecrübe edinmiştim 😅 mesela benim yüzümün nem ihtiyacını sadece iki tane krem karşılıyormuş. O sebeple üç dört yıldır bu kullandıklarımın dışına hiç çıkmadım, fazlasına heves de etmedim. Ha birde bol su içmenin ciltteki kabuklanma ve kuruluğu azalttığına yakından şahidim. 🥲