Erkeklerin Nefisleri 😑
Bsrkaya karakterle alakalı birşey doyumsuzlukla ve yetiştirmeye alakalı malesef ailelerin çoğu erkekleri yuceltiyorlar ve herşeye haklarinin olduğunu dusunuyorlar birde sanki cinsellik erkek için ihtiyacmis gibi öğretiliyor kadının da görevinin kocasını memnun etmesi olduğu aşılanıyor bunlarda başlıca nedenlerden diye düşünüyorum nefs gelirsekde erkeklerin 1 nefs 9 aklı olurmuş kadınlarında 1akli 9 nefs ama 9 akılla bı nefse hakim olamazlarmis böyle bı söz okumuştum haklılık payı yüksek ve buda işin karakter meselesi olduğunu açıklıyor bence
Bsrkaya hangi peygamberden bahsettiniz,Hz muhammedin de birden fazla eşi olmuş. Erkeklerde nefis deyince erkekler insana benzer bir hayvan bu konuda. Ve her zaman söylerim bu konuda erkeğin dini olmaz.
Bsrkaya erkeklerde bir nefis kadınlarda 7 nefis varmış. bir nefsine sahip cıkamayan kendine nasıl sahip cıkıyo anlamıyorum. bu internet te insanları bozdu. adam instgrma giriyo bir cıkıyo iki cıkıyo üçüncü de bi bakıyo artık. illa birsey ilgisini çekiyo. ben gecen eşimde gördum sürekli maç videoları cıkıyo kaydırdı kaydırdı baya 15 video sonrası en az cıplak kadın cıktı. ben yokken bakıyormu bilemem ama cok sinir bozucu
- Düzenlendi
bitterdelisi24 vallahi Öyleee . Birini atlasa biri illa ki gözüne çarpacak. Yanii adamları da suclayamiyorum ki. Mesela adamlar bizi erkeklerden kıskanıyor. Lan neyini kiskaniyorsun her yeri kapalı adamın. Şeyi açık gezmiyor ki. Bizim kizlar öyle mi. Göğsünün çatalı mı dersin. Gotunun meydanligi mi dersin. Yaniii gerçekten bazen ben kadın olduğum halde bakıp pes diyorum. Bunu da giyip cikmazsin yani sokağa diye. Çok zor bu zamanda evli olmak yaa. Önceden bir edep vardı haya vardı 😑 simdiii kim kimee dum dumaaa. Kız zaten uzaktakinleer yapmıyor bide bunları düşün karşı komsun en yakın arkadaşın neler okuduk burda biliyosun. İnsan kimseye guvenemeyecek vallahi ne arkadaşına ne de komşusuna. Gözünün içine baka bakaaa işi götürüyor kisi.
zarifhanim Deprem olduğundan beri o kadar kötü bir ruh halim ve düşüncelerim vardı ki Taki şu yazdıklarını görene kadar Allah razı olsun senden içime biraz ferahlık verdiğin için
Sürekli ölümü kabir azabını afffedilmiyeceğimi düşünmekten Kafayı yedim sürekli aklımda bu düşünceler var Çok şükür orucumu namazımi kuranımi hepsini okuyor ve yerine getiriyorum çok şükür ama öbür dünyayı düşünmekten hayatı zahir ettim kendime hiç iyi değilim 😢😔
Bsrkaya evine zaten herkesi almıcaksın ben arkadasımın kuzenını cagırmıstım birkere eşim gelmıstı o sıra. eşim selam verdi cıktı kız direk dedi eşin ne kadar karizmatik :) karizmatik derken dedim.. baktım böyle garip geldi srn benim eşimemi baktın yani amaç ne. insanlar fena ya valla
bitterdelisi24 hadi yaa ohaaa. Vay pislik Gacı senii vaayy. 😂 Ayyy ben yolarımm onu yaa 🙈 falan diyomusum ben çok seyimdir kız. Lafı ağzında birisiyimdir. Asla eşe dosta arkadaşa en yakın arkadaşıma dahi direk pat pat pat. Yani bana söylense direk cevabını veririm biliyo musun öyle bir huyum vardır. 😂 Demesin abi. Biz nasıl nerde hareket etmemiz gerektiğini biliyorsak ve denilmemeso gerekenleri demiyorsak kimse de bana demesin. İmrenirsin güzel güzel rabbim bahtiyar eylesin dersin orası ayrı. Ama bizim bu millet kem göz kötü sozz. Elemtere fiss kötü gözlere sissss 🤨 hemen bı fesatt ayy Allah korusun.. bakma bende çok böyle yazıyorum ediyorum ama çevrem benim çok kısıtlıdır, herkesle çok iyi anlaşırım. Herkesle samimi olurum hemen 😂 sevecen pozitif güler yuzluyumdur çok aktifimdir. Ama herkesi içime almam öyle kolay kolay. Çok seciciyimdir. Bı iki hatasını görmem yeter hata olmasına gerek yok ağzından çıkan sozve davranış da olsa yeter. Anında adam silerim. 20 yıllık dostumu bile tek bir yanlışına silerim. Öyle bir gamsızım. Ama bu huyumu çok seviyorum 🧡🤗
Bsrkaya tam aradım insan tipi :)!bende öyleyim cunku. herkesle konusurum aklına gelebilecek herkesle ama evime almam ya da gitmem. bide ilk birini cagırırım eve bakarım nasıl hareketleri ondan sonra yol çizerim :) mesela gecen biri geldi cocugu yatak odama girdi yatağımda zıpladı. benim çocuğum da yapabilir aynı seyı belki ama alırım hemen giderim kusura bakmayın derşm. bu kadın cok rahattı daha bitti yani :)
Etipetito Rabbim gönlünüzü daha da ferah eylesin. Afetlerin sadece bir ceza olduğunu düşünürsek mental sağlığımız bozulur. Peygamber efendimiz mümini ümit ve korku arasında olandır diye tarif etmiş. Korkumuz ümidimizin önüne geçmesin. İmanın şartlarını sayarken Kadere inanmak, hayır ve şerrin Allahtan geldiğine inanmak şeklinde iki madde daha sayıyoruz. Demek ki sadece Allaha inanarak tam tekmil iman etmiş sayılmıyoruz. Benim düşüncem insana affedilmeyeceğini düşündüren şeyin sadece bir vesvese olduğudur. Affedilmeyeceğimizi düşününce kendimizi kötü, hatta bir paçavra gibi hissederiz. Zaten affedilmeyeceğiz diye daha çok günaha batabilir yada herhangi bir değişimde bulunmayabiliriz. Oysaki Kuranı kerimde bir çok ayetin sonu “muhakkak Allah esirgeyen ve bağışlayandır” diye bitiyor. Bir kere söylenilse bunu anlamaz mıydık elbette anlardık. Ama bir çok yerde vurgulanmasının sebebi meselenin ne kadar mühim olduğundan dolayı. Hani her sıkıntıya düştüğümüzde, her kötü hissettiğimizde, her hatamızdan sonra sanki her defasında Allah bize bağışlayıcılığını hatırlatarak yanımızda olduğunu hissettirip teselli ediyor. Buna inanmak gönülden iman etmek de çok önemli.. 🪻
- Düzenlendi
bitterdelisi24 aayy sen bensin vallahii 🤗 bende öyle. Ne demek yatak odasında yatağın üstünde zıplamak ya. İnsanların kendi eviymis gibi hareket etmelerini hiç sevmiyorum. Tamam misafirperverlik baskaa ama gelen kisi de biraz diken ustunde otursun yanii. Öyle rahat insanlara asla gelemiyorum. Benimde çocuğum var. Asla.izin vermem. Ve bir mahcupluk olur insan da. Yok anamm. Kimse sen ben gibi değil yüzlerinde gram mahcupluk olmuyor birde. 🤦🏻♀️ En güzelini biz yapıyoruz. Anında selam sabahı kesiyorum. O kişide anlar başka yerde daha da yapmaz. Bende çok gözlemlerim karşındakini 🤭 pis birisiyle de yapamam temiz olması da lazımm 🙈 sonra kafa yapısı çok önemli laflariyla birileri vardır seni kendisinden iter, biri vardır seni kendisine çeker. Çok dikkat ederim 🤗
- Düzenlendi
zarifhanim yyaaa sen bana ders versene 🤗 vallahi bütün gün öğrencin olup usluca ders dinlerimm 😂 nasıl guzell çekiyorsun içine beni yaa. Offf arkadaşım falan olsaydın keşke böyle beraber namaz kılacağım ibadet edeceğim ✨ insanın içine huzur veriyorsun ya.
Bsrkaya Şöyle öğrenci bulmak çok zor çok 🤭🤭Keşke, çok isterdim bende ibadet arkadaşlığı inanılmaz teşvik edici oluyor 😇
zarifhanim vallaha sen beni çok teşvik ediyorsun 🙈 Vee evet bu zamanda ibadet arkadaşlığı bulmak çok zor. Bulsan da senin gibi akıcı konuşan bilgiye dayalı ve sıkmadan ilerleme olmuyor. Yanii dini dine göre yaşıyorsun çok güzel. Dini çok geniş kapsamlı alıp anlatiyosun insanın içine huzur serpiyorsun ve dinde ne olursan ol yine gel sözü senin anlattıklarınla çok örtüsüyor. 🤗 Bende öyle düşünürdüm yüzüm yok günah işledim nasıl dua edicem falan, rabbimin merhameti çok büyük. ✨
Bsrkaya estağfirullah yaaa çok teşekkür ederim canım, 😇çok güzel şeyler yazmışsın.☺️ Benim eksiğim inan ki daha çok. Her yeni bir şey öğrendiğimde aslında hiç bir şey bilmediğimi daha katedecek çok yol olduğunu farkediyorum. inşaAllah hakkıyla yaşayabiliriz 🪻
Bsrkaya ıişte böyle insanlara kaliteli insan deniyor :) bende öyleyim biliyo musun ilk defa gittiğim bi evde utana sıkıla otururum misafir gibi oturma derler ya aynen öyle otururum :))
herkesle arkadas olunmuyor. bide yaşın ilerlediyse daha da seçici oluyorsun
zarifhanim Senin coksa ben yaşayan ölüyüm vallahi 🙈 bende çok cahilim hiç birşey bilmiyorum 😑
bitterdelisi24 evett şuan bu durumu yaşıyorum. Yasım ilerledikçe daha da çok içine kapanıyorsun. Mesela tayinciyiz öyle herkesle samimi değilim 3 5 kişi tamam yeterrr Allah bereket versin 😂
Bsrkaya 5 kişi bulduysan daha ne :)