Kızlar nolur beni yadirgamayin. Ben artık nefes alamıyorum. Neydi nasildi niye oldu bilmiyorum ama ben çok sinirleniyorum. O an kendimi öldürmek bile istediğim oluyor. İşleve geçmiyor belki ama hani ölsem de kurtulsam bu yaşadığım durumdan diyorum. Çok aciz çaresiz hissediyorum. Sorunu sadece eşimde yaşıyorum. Beni fark etmiyor yada umrunda değil gibi davranıyor ya o bana kötü davranınca ben afalliyorum nevrim dönüyor sanki. Öfke kontrolünü nasıl saglayabilirim. Nolur bana Bi akıl verin. Çocuklara da üzülüyorum. Bağır çağır Bi evde yaşamayı haketmiyorlar
Öfkemi kontrol edemiyorum
HurremSultan tek çare kendine önem vermen yeterlidir bu kadar kendini sev yani , bak ben kendime bı defter yaptım başlığı kendini sev diye, günlük planlarımı rutinlerimi akşam yatmadan yazıyorum ,ev işi olsun bakım olsun spor olsun hepsini yazıyorum bu bana iyi geliyor sanada iyi gelir, erken kalmiyorsan erken kalkmaya özen göster, çocuklar uyuyorken spor yap cilt bakımı yap, şöyle ki çocuklar 7 de mi kalkıyor sen 6 da kalk kendine vakit ayır 8 de kalkiyorsa 7 de kalk 1 saat de olsa insan kendine vakit ayırınca daha mutlu oluyor , ben gece geç yatıyorum ev işi için değil bak çayımı demliyorum açıyorum filmimi izliyorum saat 11 falan oluyo zaten sonra banyo ve bakıma bırakıyorum kendimi sonra mis gibi kokularla uyku uyuyorum ,kendini nasıl mutlu hissediyorsan öyle yap gündüz ev işininse geceler benim oluyo en sevdiğimmmm
HurremSultan kuzum inan ki sen her şeyden daha değerlisin kimse senden önemli değil eşinden ilgi alaka görmediğin için böyle olduğunu yazmışsın. Anladığım kadarıyla eşini hayatının merkezine koymuşsun bunu yapmamalısın kendine kötülük edersin canım seni mutlu edecek şeylerle ilgilen özellikle bu aralar bu ruh halin değişene kadar daha çok kendine zaman ayır 🥰
Ask_hosmus kızım gece 12 1 de uyuyor. Sabah 10 a kadar. Oğlum 5 aylik uyku geçişleri beni mahvediyor. Atak döneminde sanırım. Ne uyuyabiliyorum ne susturabiliyorum. Bugün qksam 7 den beri mutfaktayim ya 7 den beri. Birseyler hazırla orayı sofra kur çocuklara koş. Sırf gece ise gitmeden Bi çay keyfi yapalım diye düşün. Birde adet oldum ağrıdan duramıyorum zaten. Konuşuyorum onunla odaya gittikçe muhabbet etmeye çalışıyorum. Beni duymuyor. Defalarca seslendim. Sustum birsey demedim. Sonra yine çocukların yanına gelince dedim Bi film seç bej çayı getircem izleriz. Keyif yapalım. Açmış internetten video izliyor yani Bi işi de yok. Sonra ben bebek elimde qgliyor dedim küçük Bi masamiz var onu koyalım üstüne bardağı tabagi koyar yeriz yani yom ona sığmaz soe böyle diyor ama hala telefonda yani Bi kaale alan yok. Birde surat beş karış. Sonra bende sinirlendim. Ya ben kaç saattir uğraşıyorum ya dedim beni bu kadar görmezden gelmesi beni mahvetti bende dedim ben yemiyorum al sen masada ye getirdim önüne koydum tabanını çayını. Çok sinirlendim.ama zaten biliyor öfke kontrolünü saglayamadigimi. Diyorum ki sus yemeğimi ye ya konuşma benle hala saçma sapan gülüyor bak ne güzel yiyorum işte aç kalma gibi hibi şeyler. Daua bir sürü şey en son çıldırdım sinirden ya ben hiçbir hiçbir ağlıyorum bana diyor ki sen ağlıyorsun ama benim umrumda değil gel karnını doyur doyurmuyorswn da üzülme ben gidince yersin 😭 ya valla dayanamıyorum artık. Hakim olamıyorum kendime nefes alamıyorum sanki
Poncikanneee hayatımın merkezi mi kaldı ki hayat mı o da ne oldum. Çocuklar ev temizlik kocan başka birsey yokki. Dışarı çıkamıyorum Bi komşu bisey yok gidemiyorum. Hergun 3 4 en fazla 5 saatlik uyku ile duruyorum. Ama 8 10 hatta bazen 12 saat uyuyan kocam çok uykusuz kalıyormuş pyle diyor. Böyle sinirliyken bir tane bile iyi olduğu şeyler aklıma gelmiyor. Nefretime nefret geliyor sanki🤬
HurremSultan bir yere çıkamıyorum diyorsun bence önce çocuklarınla vakit geçirmeye zevk almaya bak. Ufaklık varmış 5 aylık ama oda engel değil bence al çocuklarını yürüyüş yapın parka çıkın yeşillik bir yerlerde oturun hem sana cok iyi gelir hemde çocuklar daha huzurlu rahat uyurlar. Akşam çocuklar uyusun toparla evini yap cilt bakımını kahveni otur biraz dinlen kendine zaman ayır kendini dinle. Boşver eşin oynasın telefonuyla böyle böyle bir süre sonra göreceksin eşin zaman yaratmaya başlayacak. Evet tek başına zor insan sıkılıyor patlayacak yer arıyor ama alıştıktan sonra çok rahat olacaksın daha mutlu olacaksın önce kendin için çabala boşver eşini falan ya kendini çocuklarını mutlu etmeye bak. :))
Duruukus uykusunu düzene sokamiyorum ki erken yatırımca erken kalkıyor bebek olan da gece hiç uyumuyor bu sefer ben zombi gibi geziyorum. Kendime zaman ayirabiliyorum aslında dışarı da çıkıyorum arada ama hep çıkamıyorum kızım tam elimi bırakıp koşarak uzaklaşma zamanında 19 aylık. Dur diyorum anlamıyor yani kucağımda anakucqgia çıktım 2 kere ama çok zorlandım. Kimse de yok gel beraber gidelim diyebileceğim. Çıkınca çok güzel oluyor yoruluyor enerjilerini atıyorlar resmen ama bende de bitiyor enerji 🥺 evde kendime vakit ayırıyorum ama ben çok sosyal Bi insanim sohbet muhabbet olmadan istediğim kadar vakit ayırayim mutlu olamıyorum. Kendi dizilerim var onlari izlerim takip ettiğim insanlar var yani kendimce bir düzenim var zaten ama sosyallik de istiyorum. Bunu eşime anlatamıyorum ama asla anlamıyor. Ben hep kalabalık aile içinde büyüdüm. Şuan bu yanlzilik beni çok yıpratıyor. Zaten evde 2 çocuk yeterince zor birde hep boe değil ama sık sık bu şekilde kendini geri çekiyor eşim. O zamanlarda çok yıpraniyorum
HurremSultan yaa iki çocuğunda çok küçükk şimdi daha iyi anlıyorum seni. Benim arkadaşım da aynı senin gibi biri tam 2 yaşında diğeride 1. Ufaklık sakin ama 2 yaşında ki Allahım ben böyle bir çocuk görmedim uyku problemleri vs herşey var eşide asla yardımcı olmuyor cok yakınız ailecek eşimle çocukluk arkadaşı oluyor kocası. Ve ne desem bilemedim onunla da dertleşiyoruz kız içini açıyor tek diyebildiğim şey emin ol geçiyor ve yalnız değilsin. Evet bir kaç sene çok sıkıntılı eşinde keşke yardımcı olsa ama içinde yoksa sen istediğin kadar dil dök konuş yok canım faydası yani öfkeni kontrol edememen normal Allah eşine de akıl fikir versin sanki babanın evinden getirdin çocukları. Ben çok sinirleniyorum böyle insanlara gerçekten ya
Duruukus aslında normalde yardım ediyor o konuda hakkıni yiyemem. Bakar çocuklara elinden geldigi kadar. Ama narsist galiba. Yada bilmiyorum Bi sorunu var. Yetiştirilme tarzı mi başka birsey mi bilmiyorum ama saçma sapan hareketler yapıyor beni kışkırtıyor. İlk zamanlarımızda daha kötüydü. 5 senedir beraberiz. Bu sene biraz düzeldi güven problemimiz yeni bitti bana guvenmiyordu. Ama güvenmesi için hiçbir sebep yoktu yani tamamen onun problemi. Benim sorunum bana zaman ayırmamasi benim sosyallik sohbet muhabbet ihtiyacımın eş gecilmesi
HurremSultan canım benim sen üzme kendini, cocuklar küçükken bende ayni senin gibiydim, cocuklarimin biri kolik bebekti, diğeri de hic uyumazdi nerdeyse. Ama 2 sene dişini sıkacaksın gercekten. 2 sene sonra hem onlarin hem senin uyku düzenin oluşuyor. Benimde hic uyumadan sabahladığım günler oldu, zombi gibi göz altlarim mosmor oluyordu. Sağlik ocagi haricinde dışarı cikamiyordum çünkü cocuğum kolikti, her an ağlayabilir diye tetikteydim hep. Velhasıl kelam şimdi biri 4 biri 3 yaşinda. O kadar rahatim ki, arabaya atlayıp geziyoruz cocuklarla, hem arkadaslara gidiyorum ,hem cocuklari anneme birakip çarşiya pazara alişverise gidiyorum. Bende senin gibi bu yollardan geçtim ama sonunda huzur var inan. Cocuklarının şuan sana ihtiyaci var, senin kollarina. Büyüdüklerinde inan ki yolda yürürken bile ellerini tutturmuyorlar 🙃 ve en önemli şey kendinden başka kimseye fazla değer verme ,bu eşinde olsa. Tabiki kocalarimizi seviyoruz ama ben ilk kendimi seviyorum. Cocuklarimi saat 10 da uyutuyorum. Sonra kendime zaman ayırıyorum. Benim kocada uykucu, oda saat 10 da uyur. Ben tek başıma bakım yapar, kitap okur, bazen film açar izlerim. Saat 3 gibi yatarim. Sabahta cocuklar 8 de kaldirir beni. Ne kadar cocuklar enerjimizi sömürsede gece kendime zaman ayırdıgim icin enerjimi geri depoluyorum. Bu yüzden sabah dinc kalkiyorum. Senin oğlan daha kücük tabi, uyku düzeni yok suan ama yavastan uyku düzeni oluştur bence. Saat 9-10 gibi yataga gidin birlikte cocuklarla, beraber sarilip uyumayi deneyin. Tüm ışıklari kapatin, kapıyı kapatin, karanlik olsun oda. Tabi hemen alısmazlar ama zamanla alışirlar bu uyku düzenine. Ben cocuklarima bebekliklerinden itibaren böyle yapiyorum ve suan saat 10 oldu mu uykulari geliyor. Kızın gercekten cok geç yatiyor bana göre. Sen sakin olursan cocuklarinda sakin olur. Bırak eşin ne yapiyorsa yapsin, sen kendine yetersin. Hepsinin üstesinden gelebilirsin. Eşine muhtaç gibi yaşama. O olmadan da herşeyin üstesinden gelebildiğini görsün oda. Ve asla sen böylesin sen şöylesin deme eşine. Hatta hic konuşma, sadece beni cok kırıyorsun, beni cok üzüyorsun felan dersen de. Ben çok uzun yazıyorum bu günlerde ya, daha yazacak çok şeyim var inan ama uzatmayim fazla ☺️ sen mükemmel annesin bunu unutma yeter.
Öfke sorunu bende de var ve kendimle en çok savaş verdiğim konu bu. Meditasyonmuş telkinlermiş papatya çayları herşeyi denedim baş edemiyorum. Patolojik bi vakaya döndü ve ilaç kullanmam gerekiyo ikna oldum. Ama eşime bu konuyu açamıyorum cesaret edip.
HurremSultan seni o kadar iyi anlıyorum ki benimde 10 aylık kızım var doğduğundan beri bi uyku düzeni oturtamadık başlarda uykusuzluktan çok yoruldum sinirleniyordum eşimle tartışma içindeydim ama sonrasında bunun beni daha çok yıprattığını gördüm gördükten sonrasında artık sadece kendime yöneldim kızım yarım saatte yatsa kendim için bişey yaptım ne bilim bi kahve yaptım ya da yüzüme bi krem sürdüm bu bile beni mutlu etmeye başladı sende al çocukları yarım saatte olsa kapının önü de olsa çık dışarı kendine yöneldiğinde inan çok daha mutlu olacaksın ve unutma çocukların büyüyecek şu an bu yaşadığın sıkıntılar kalıcı değil hepsi geçecek🌸💞
Sedaa ah sedammm🥺🤍 yazdiklarin bana o kadar iyi geldi kiii ben hersey daha da kötü olacak hicbirsey düzelmeyecek zannediyordum. Aslında şuanda çocuklara yetebiliyorum. Yani sefil olmuyor. Her ikisine de dışarı çıkmadığımız zamanlarda tek başıma bakabiliyorum. Kendime vakit ayırmak isteyince de eşim bakıyor ben hallediyorum. Yani şuan aşırı bir sorunum yoktu. Ama.insanlarin büyünce gör sen hereey o zaman başlıyor. Yetişemezsin. İşte söyle böyle laflarını her ne kadar takmıyorum desem de çok takiyor musum. Ama zaten beni çocuklar üzmüyor ki beni üzen eşim. Benim Bi ailem yok bu hayattaki tek sevdiğim kişi eşim. Normal hayatımda kimseye kolay kolay sinirlenmem. Hersey olabilir insanlar belki kötü donemindedir diye kimseye öteye kay bile demem. Ama eşim… onun bana söylediği tek bir şey bile beni darmaduman ediyor. Sonra benim üzüldüğümü görmeyip birweyler yokmuş gibi davranınca içim öfke ile doluyor🥺 beni görmezden gelmesine katlanamıyorum.
Poncikanneee ben zaten kendimle ilgileniyorum. Waooeww olmasa da bakımlı temiz her daim güzel kokarim. Saçlarım hep yapilidir. Yani 2 cocuk var ama kendimi de hiç salmam. İşlerimi halledip ilk fırsatta kendime bakarım. Hastalık vs. Yoksa hergun duş alırım temiz kıyafet giyerim. Hafif bir makyaj yaparım. Her lavabodan sonra kremlerimi sürerim. Ellerim hep yumuşaktır. Yani ondan yana sıkıntım uok sıkıntım eşimi.bu kadar sevmeme rağmen içimdeki o ateş o öfke
Mayoneziseverim ben dün eşimle konustum. Ben öldükten sonra hersey bittikten sonra benj görme beni şimdi gör dedim. Bugün herseyi konusucqz. Baktık yine çözülmüyor. Aile terapisi alicaz dedim. Çünkü ben artık ölmek istiyorum. Boğazımı biri sıkıyor sanki kendime hakim olamıyorum 🥺
- Düzenlendi
HurremSultan öncelikle eşinin karşısına geçip ciddi bir konuşma yapman lazım,ilk olarak onun bir sıkıntısı olup olmadığını öğrenmek, daha sonra ona iyi olmadığını söylemen lazım ve sana destek olması gerektiğini söyle nazik bir dille ters teperse hiç bir şey demeden sadece tamam diyip yanından kalkıp başka odaya git ama tek kelime etme ,etme ki senin gerçekten desteğe ihtiyacının olduğunu anlasın, çocuklar seni yorduğu zaman onun yanına bırakıp gidip elini yüzünü yıka yada balkonda hava al burda en önemli faktör senin sabrın, sabır çek, sinirlendiğinde kendini balkona at, balkon yoksa kafanı camdan dışarı çıkar, ve şu çocuklarınızı yük olarak görmeniz beni üzüyor farkında değilsiniz ama biz ev hanımların en yakın dostu çocukları, yaa çocuklarınla çocuk ol mesela ser balkona bi örtü oturun balkonda havalarda sıcak zaten, ve yapman gereken bi önemli iş daha var kızının uyku düzenini oturtmak yani çok geç kalmışsın düzen konusunda kaç yaşında bilmiyorum ama acilen ama acilen o kızın uykusunu düzenlemen senin de yararına olacak , ve ve bebişe gelirsek uyuttuğun zaman telefonundan beyaz gürültü aç koy baş ucuna bak nasıl uyuyor , ama bak bu dediklerimi 1 hafta yap ve kendindeki farkı görüceksin bırak yanındaki adamla uğraşmayı ne hali varsa görsün sende kendine çeki düzen ver ve kendin için bir sürü şey yap , biliyorum annelik çok zor bişey yorgunluk,ve uykusuzluk insanı daha da zorluyor ama uykunu açıcak şeyler yap sabah erkenden kalk aç camları mis gibi havayı çek içine enerjin depolansın aç karnına hurma ye enerji versin sana ve kahve tüket
HurremSultan canım benim seni o kadar iyi anlıyorum ki bir bebeğim var şuan 10 aylık eşim hafta içi 12 gece 2 çalışıyor ve ben o saatlerde hep bebekle tekim hiçbir iş yapmama izin vermiyor sürekli ağlıyor hep kucak istiyor yanıma götürüyorum mutfağa kucağıma almamı istiyor şuan bile kahvaltı ettik sofra toplanamadı. Hiçbirisi yapmama izin dahi vermiyor yani kendini ağlamaktan öldürüyor resmen gören sanacak ki işkence ediyorum eşimde gece gelir biz uyuyor oluruz zaten sabah kalkarsa da hiç çocuğu almazdı sürekli memnuniyetsizlik falan baktım aynı ben hizmetçi durumuna düşüyorum kalktım gittim anneme 10 gün artık yalvar yakar geldim ve o günden beri daha ilgili hem benimle hem oğlumla çünkü bende bir canım bebek uyut ev işi yap yemek yap bebeğe ayrı yemek yap hergün aynı devam ediyordu sosyal hayatım var yok değil ama yorgunluktan onları bile yapmak istemiyordum.
Eşini karşına al cidddi ciddi konuş baktın olmuyor. Ana evine git kafanı dinlersin onu yapamazsanda konuşma onu görmemezlikten gel bir haftaya kalmaz arkanda dolanır emin ol seni o kadar iyi anlıyorum ki şuan yani bebek gerçekten çok zor hele iki tane olunca insanda derman kalmıyor inşallah çözersiniz bu durumu eşin sana biraz olsun yardım edince sinir sistemin düzelir Herşey yoluna girer emin ol 😚🩶
- Düzenlendi
Ask_hosmus ya ben kendimi yanlış ifade ettim galiba sorunum çocuklar değil. Ben onlara bi mana bulmuyorum. Benim sorunum eşimle. Yani zaten kendime vakit ayırıyorum. Evde bir düzenim var. Büyük temizlik olunca eşim de yardım ediyor. Ben günlük toparlarım yapabildiğimi çocuklarla yaparım. Genel temizliği ikimiz yapıyoruz onda sıkıntı yok. Benim ikili ilişkide bir sorunum var. Eşimle tartıştığımız jcin çocuklara bunu yaşatmaya hakkım yok dedim. Çocukları bir yük olarak görmüyorum zaten onları çok seviyorum. Evet yoruluyorum ama yapacak birsey yok evladım onlar benim. Ben kendime de zaman ayırıyorum. Bahsettiğim şey eşimin bazı zamanları oluyor ve biranda kendini benden çekiyor. Benim eşim dostum kimsem yok. Bi ailem yok yani komşu vs. De yok daha önce de söylemiştim. Yani gün içinde yzu yüze konuştuğum tek kişi o. İstiyorum ki Bi saat de olsa sohbet muhabbet edelim. Ben çabalıyorum her seferinde. Birde bende sinir var aşırı sadece ona karşı onu nasıl atlatabilirim diyorum. Çocuklara sinirlenmiyorum ki. Eşime aşırı ofkeleniyorum. Hayatımda kimseye sinirli değilim ondan başka. Eşime olan sinirim beni içten içe yiyor bitiriyor. Bu dediklerin zaten bende var ben hepsini yapıyorum yani @She_angel
Hurremiimm bence sorun eşin değil, sorun sensin. Eşini çok fazla ben merkezine koymuşsun gibi geldi bana. Çok çok asirii ilgi mi istiyor olabilirsin acaba ? Mesela 1 saat konuşsa yeter diyorsun bi, bı diyorsun büyük ev işlerinde hep yardımcı olur yanii sürekli destek olur vallahi anlamadım asıl sorunu 🤷🏻♀️ eşinle hiç muhabbetiniz var mı yok mu 🤔 sana davranması nasıl soğuk mu ? Yani ilgisiz erkeği bilirsin aslaa ne yardımı olur ne eviyle ilgilenir senin genelde hep eşim eşim diye acardin postları ya da kocamm soyle kocam böyle diye bence sen cokk şey bekliyor olduğun için de olabilir bu çatışma 🤔 bilemedim kiii