Duruukus aslında normalde yardım ediyor o konuda hakkıni yiyemem. Bakar çocuklara elinden geldigi kadar. Ama narsist galiba. Yada bilmiyorum Bi sorunu var. Yetiştirilme tarzı mi başka birsey mi bilmiyorum ama saçma sapan hareketler yapıyor beni kışkırtıyor. İlk zamanlarımızda daha kötüydü. 5 senedir beraberiz. Bu sene biraz düzeldi güven problemimiz yeni bitti bana guvenmiyordu. Ama güvenmesi için hiçbir sebep yoktu yani tamamen onun problemi. Benim sorunum bana zaman ayırmamasi benim sosyallik sohbet muhabbet ihtiyacımın eş gecilmesi
Öfkemi kontrol edemiyorum
HurremSultan canım benim sen üzme kendini, cocuklar küçükken bende ayni senin gibiydim, cocuklarimin biri kolik bebekti, diğeri de hic uyumazdi nerdeyse. Ama 2 sene dişini sıkacaksın gercekten. 2 sene sonra hem onlarin hem senin uyku düzenin oluşuyor. Benimde hic uyumadan sabahladığım günler oldu, zombi gibi göz altlarim mosmor oluyordu. Sağlik ocagi haricinde dışarı cikamiyordum çünkü cocuğum kolikti, her an ağlayabilir diye tetikteydim hep. Velhasıl kelam şimdi biri 4 biri 3 yaşinda. O kadar rahatim ki, arabaya atlayıp geziyoruz cocuklarla, hem arkadaslara gidiyorum ,hem cocuklari anneme birakip çarşiya pazara alişverise gidiyorum. Bende senin gibi bu yollardan geçtim ama sonunda huzur var inan. Cocuklarının şuan sana ihtiyaci var, senin kollarina. Büyüdüklerinde inan ki yolda yürürken bile ellerini tutturmuyorlar 🙃 ve en önemli şey kendinden başka kimseye fazla değer verme ,bu eşinde olsa. Tabiki kocalarimizi seviyoruz ama ben ilk kendimi seviyorum. Cocuklarimi saat 10 da uyutuyorum. Sonra kendime zaman ayırıyorum. Benim kocada uykucu, oda saat 10 da uyur. Ben tek başıma bakım yapar, kitap okur, bazen film açar izlerim. Saat 3 gibi yatarim. Sabahta cocuklar 8 de kaldirir beni. Ne kadar cocuklar enerjimizi sömürsede gece kendime zaman ayırdıgim icin enerjimi geri depoluyorum. Bu yüzden sabah dinc kalkiyorum. Senin oğlan daha kücük tabi, uyku düzeni yok suan ama yavastan uyku düzeni oluştur bence. Saat 9-10 gibi yataga gidin birlikte cocuklarla, beraber sarilip uyumayi deneyin. Tüm ışıklari kapatin, kapıyı kapatin, karanlik olsun oda. Tabi hemen alısmazlar ama zamanla alışirlar bu uyku düzenine. Ben cocuklarima bebekliklerinden itibaren böyle yapiyorum ve suan saat 10 oldu mu uykulari geliyor. Kızın gercekten cok geç yatiyor bana göre. Sen sakin olursan cocuklarinda sakin olur. Bırak eşin ne yapiyorsa yapsin, sen kendine yetersin. Hepsinin üstesinden gelebilirsin. Eşine muhtaç gibi yaşama. O olmadan da herşeyin üstesinden gelebildiğini görsün oda. Ve asla sen böylesin sen şöylesin deme eşine. Hatta hic konuşma, sadece beni cok kırıyorsun, beni cok üzüyorsun felan dersen de. Ben çok uzun yazıyorum bu günlerde ya, daha yazacak çok şeyim var inan ama uzatmayim fazla ☺️ sen mükemmel annesin bunu unutma yeter.
Öfke sorunu bende de var ve kendimle en çok savaş verdiğim konu bu. Meditasyonmuş telkinlermiş papatya çayları herşeyi denedim baş edemiyorum. Patolojik bi vakaya döndü ve ilaç kullanmam gerekiyo ikna oldum. Ama eşime bu konuyu açamıyorum cesaret edip.
HurremSultan seni o kadar iyi anlıyorum ki benimde 10 aylık kızım var doğduğundan beri bi uyku düzeni oturtamadık başlarda uykusuzluktan çok yoruldum sinirleniyordum eşimle tartışma içindeydim ama sonrasında bunun beni daha çok yıprattığını gördüm gördükten sonrasında artık sadece kendime yöneldim kızım yarım saatte yatsa kendim için bişey yaptım ne bilim bi kahve yaptım ya da yüzüme bi krem sürdüm bu bile beni mutlu etmeye başladı sende al çocukları yarım saatte olsa kapının önü de olsa çık dışarı kendine yöneldiğinde inan çok daha mutlu olacaksın ve unutma çocukların büyüyecek şu an bu yaşadığın sıkıntılar kalıcı değil hepsi geçecek🌸💞
Sedaa ah sedammm🥺🤍 yazdiklarin bana o kadar iyi geldi kiii ben hersey daha da kötü olacak hicbirsey düzelmeyecek zannediyordum. Aslında şuanda çocuklara yetebiliyorum. Yani sefil olmuyor. Her ikisine de dışarı çıkmadığımız zamanlarda tek başıma bakabiliyorum. Kendime vakit ayırmak isteyince de eşim bakıyor ben hallediyorum. Yani şuan aşırı bir sorunum yoktu. Ama.insanlarin büyünce gör sen hereey o zaman başlıyor. Yetişemezsin. İşte söyle böyle laflarını her ne kadar takmıyorum desem de çok takiyor musum. Ama zaten beni çocuklar üzmüyor ki beni üzen eşim. Benim Bi ailem yok bu hayattaki tek sevdiğim kişi eşim. Normal hayatımda kimseye kolay kolay sinirlenmem. Hersey olabilir insanlar belki kötü donemindedir diye kimseye öteye kay bile demem. Ama eşim… onun bana söylediği tek bir şey bile beni darmaduman ediyor. Sonra benim üzüldüğümü görmeyip birweyler yokmuş gibi davranınca içim öfke ile doluyor🥺 beni görmezden gelmesine katlanamıyorum.
Poncikanneee ben zaten kendimle ilgileniyorum. Waooeww olmasa da bakımlı temiz her daim güzel kokarim. Saçlarım hep yapilidir. Yani 2 cocuk var ama kendimi de hiç salmam. İşlerimi halledip ilk fırsatta kendime bakarım. Hastalık vs. Yoksa hergun duş alırım temiz kıyafet giyerim. Hafif bir makyaj yaparım. Her lavabodan sonra kremlerimi sürerim. Ellerim hep yumuşaktır. Yani ondan yana sıkıntım uok sıkıntım eşimi.bu kadar sevmeme rağmen içimdeki o ateş o öfke
Mayoneziseverim ben dün eşimle konustum. Ben öldükten sonra hersey bittikten sonra benj görme beni şimdi gör dedim. Bugün herseyi konusucqz. Baktık yine çözülmüyor. Aile terapisi alicaz dedim. Çünkü ben artık ölmek istiyorum. Boğazımı biri sıkıyor sanki kendime hakim olamıyorum 🥺
- Düzenlendi
HurremSultan öncelikle eşinin karşısına geçip ciddi bir konuşma yapman lazım,ilk olarak onun bir sıkıntısı olup olmadığını öğrenmek, daha sonra ona iyi olmadığını söylemen lazım ve sana destek olması gerektiğini söyle nazik bir dille ters teperse hiç bir şey demeden sadece tamam diyip yanından kalkıp başka odaya git ama tek kelime etme ,etme ki senin gerçekten desteğe ihtiyacının olduğunu anlasın, çocuklar seni yorduğu zaman onun yanına bırakıp gidip elini yüzünü yıka yada balkonda hava al burda en önemli faktör senin sabrın, sabır çek, sinirlendiğinde kendini balkona at, balkon yoksa kafanı camdan dışarı çıkar, ve şu çocuklarınızı yük olarak görmeniz beni üzüyor farkında değilsiniz ama biz ev hanımların en yakın dostu çocukları, yaa çocuklarınla çocuk ol mesela ser balkona bi örtü oturun balkonda havalarda sıcak zaten, ve yapman gereken bi önemli iş daha var kızının uyku düzenini oturtmak yani çok geç kalmışsın düzen konusunda kaç yaşında bilmiyorum ama acilen ama acilen o kızın uykusunu düzenlemen senin de yararına olacak , ve ve bebişe gelirsek uyuttuğun zaman telefonundan beyaz gürültü aç koy baş ucuna bak nasıl uyuyor , ama bak bu dediklerimi 1 hafta yap ve kendindeki farkı görüceksin bırak yanındaki adamla uğraşmayı ne hali varsa görsün sende kendine çeki düzen ver ve kendin için bir sürü şey yap , biliyorum annelik çok zor bişey yorgunluk,ve uykusuzluk insanı daha da zorluyor ama uykunu açıcak şeyler yap sabah erkenden kalk aç camları mis gibi havayı çek içine enerjin depolansın aç karnına hurma ye enerji versin sana ve kahve tüket
HurremSultan canım benim seni o kadar iyi anlıyorum ki bir bebeğim var şuan 10 aylık eşim hafta içi 12 gece 2 çalışıyor ve ben o saatlerde hep bebekle tekim hiçbir iş yapmama izin vermiyor sürekli ağlıyor hep kucak istiyor yanıma götürüyorum mutfağa kucağıma almamı istiyor şuan bile kahvaltı ettik sofra toplanamadı. Hiçbirisi yapmama izin dahi vermiyor yani kendini ağlamaktan öldürüyor resmen gören sanacak ki işkence ediyorum eşimde gece gelir biz uyuyor oluruz zaten sabah kalkarsa da hiç çocuğu almazdı sürekli memnuniyetsizlik falan baktım aynı ben hizmetçi durumuna düşüyorum kalktım gittim anneme 10 gün artık yalvar yakar geldim ve o günden beri daha ilgili hem benimle hem oğlumla çünkü bende bir canım bebek uyut ev işi yap yemek yap bebeğe ayrı yemek yap hergün aynı devam ediyordu sosyal hayatım var yok değil ama yorgunluktan onları bile yapmak istemiyordum.
Eşini karşına al cidddi ciddi konuş baktın olmuyor. Ana evine git kafanı dinlersin onu yapamazsanda konuşma onu görmemezlikten gel bir haftaya kalmaz arkanda dolanır emin ol seni o kadar iyi anlıyorum ki şuan yani bebek gerçekten çok zor hele iki tane olunca insanda derman kalmıyor inşallah çözersiniz bu durumu eşin sana biraz olsun yardım edince sinir sistemin düzelir Herşey yoluna girer emin ol 😚🩶
- Düzenlendi
Ask_hosmus ya ben kendimi yanlış ifade ettim galiba sorunum çocuklar değil. Ben onlara bi mana bulmuyorum. Benim sorunum eşimle. Yani zaten kendime vakit ayırıyorum. Evde bir düzenim var. Büyük temizlik olunca eşim de yardım ediyor. Ben günlük toparlarım yapabildiğimi çocuklarla yaparım. Genel temizliği ikimiz yapıyoruz onda sıkıntı yok. Benim ikili ilişkide bir sorunum var. Eşimle tartıştığımız jcin çocuklara bunu yaşatmaya hakkım yok dedim. Çocukları bir yük olarak görmüyorum zaten onları çok seviyorum. Evet yoruluyorum ama yapacak birsey yok evladım onlar benim. Ben kendime de zaman ayırıyorum. Bahsettiğim şey eşimin bazı zamanları oluyor ve biranda kendini benden çekiyor. Benim eşim dostum kimsem yok. Bi ailem yok yani komşu vs. De yok daha önce de söylemiştim. Yani gün içinde yzu yüze konuştuğum tek kişi o. İstiyorum ki Bi saat de olsa sohbet muhabbet edelim. Ben çabalıyorum her seferinde. Birde bende sinir var aşırı sadece ona karşı onu nasıl atlatabilirim diyorum. Çocuklara sinirlenmiyorum ki. Eşime aşırı ofkeleniyorum. Hayatımda kimseye sinirli değilim ondan başka. Eşime olan sinirim beni içten içe yiyor bitiriyor. Bu dediklerin zaten bende var ben hepsini yapıyorum yani @She_angel
Hurremiimm bence sorun eşin değil, sorun sensin. Eşini çok fazla ben merkezine koymuşsun gibi geldi bana. Çok çok asirii ilgi mi istiyor olabilirsin acaba ? Mesela 1 saat konuşsa yeter diyorsun bi, bı diyorsun büyük ev işlerinde hep yardımcı olur yanii sürekli destek olur vallahi anlamadım asıl sorunu 🤷🏻♀️ eşinle hiç muhabbetiniz var mı yok mu 🤔 sana davranması nasıl soğuk mu ? Yani ilgisiz erkeği bilirsin aslaa ne yardımı olur ne eviyle ilgilenir senin genelde hep eşim eşim diye acardin postları ya da kocamm soyle kocam böyle diye bence sen cokk şey bekliyor olduğun için de olabilir bu çatışma 🤔 bilemedim kiii
HurremSultan hmm şimdi anladım , kuzum gene dönme peşinde o dönecek senin peşinde diyorum bak 7 yıllık evliyim tecrübem var dinle sen beni uğraşma onunla aniden ona karşı olan bağırıp çağırmalarını , sinirini kes , adam neye uğradığını şaşırır ne oldu buna bı anda der o döner bu sefer peşinde
HurremSultan Ah canım benim biraz sabır bebelerin büyüsün hersey rayına girecek bu sefer onlar senin enyakın arkadasların olacak.o darlanma bastığında lahavle çek sürekli ya sabır çek kalpten ve defalarca derin derin nefesler al biraz daha iyi hissedeceksin.Iki kucuk cocuga bakmak hic hiç kolay değil anlıyorum seni.Bende çok aģlarım sinirden çaresiz hissettiğimden ama hep sabır çektim bu günlerin geçici bi süreć olduğunu hatırlattım kendime.Benimde iki çocugum var.Ne özel hayatımız kaldı eşimle ne bi sohbet muhabbet edebiliyoruz e buda agrasiflik olarak yansıyor gündelik yasantımızda.Evdi,cocuklardı,yemekti hiç kendime zaman ayıramıyorum zaten hemen akşam oluyor.Benimde hiç öyle dertlesebileceğim bi arkadaşım sırdaşım yok komşumda yok.Aslında ben artık yanlızlıga alıstım tek tabanca kendi kabugumda yaşamayı seviyorum artik sende sevmeye çalış hayatını kendini bunların geçici olduğunu hatırlat kendine.Eşinlede birbirinizin ceviz kabugunu doldurmayacak sebeplerden kalbinizi kırmayın bugünlerde gelir geçer dil yarası kalır kuzum
Adet olmuşsun herşeye sinir olmuşsun.
sabırlı ol Aşkitom😚
HurremSultan canım anladım seni sende konuşma onu görmemezlikten gel hem bu şekilde kavga da etmezsiniz ve çocukların için daha iyi olur daha sonra o dönüp dolaşır arkandan emin ol 🌸
HurremSultan umarım aranızdan ki sorun bi an önce düzelir canım eşini karşına alıp anlayacağı şekilde içini dök seni anlar belki de🌸
HurremSultan umarım düzeltirsiniz
HurremSultan o zaman sende onu görmezden gel canım, o sana nasıl davraniyorsa sende ona öyle davran, Ailem yok ,tek sevdiğim eşim diyerek sen onu merkezine koymuşsun zaten, bence bu yanliş bana göre. Ailen olmayabilir, ama eşini de bu kadar yüceltme bence. Baksana o da bunun farkında. Nasıl olsa benden baska kimsesi yok, gidecek yeri de yok diye düşünüyordur ve bence böyle düşündüğü icin seni kaale almıyor olabilir. Eşinde kaybetme korkusu yok, yani seni kaybederim diye düşünmüyor sanki. Eğer senin mutsuz oldugunda gideceğini bilse böyle davranır mı? Bence davranmaz. 🤷🏻♀️ Önceden de böylemiydi eşin yoksa çocuklardan sonra mi böyle oldu.
HurremSultan inanır mısın çok Kısa bir süre öncesine kadar aynı durum bende de vardı maalesef…
Ne yaparsam yapayım öfkemi bastıramıyordum.
Ve dediğin gibi en çok öfkem tribim de eşime karşı
Ha ortada ele avuca gelecek bi sebep varmı diye sorsan gerçekten o da yok! En ufak yaptığı şeye karşı bile tahammülüm olmazdı
Sonra bir gün oturdum düşündüm,ben aslında en büyük zararı kendime vermişim…Bırak dedim ya sal!
Kim neyi nasıl yapıyorsa yapsın zaten tavır yapsam bile o kişi yine aynı şeyleri yapmaya devam ediyor ve edecek en nihayetinde
O yüzden Şuan biraz daha durgunum buna boşvermişlik mi dersin yoksa bastırılmış öfke mi dersin bilemem, ama bildiğim ve sana söyleyeceğim tek şey seni anlamayan birinde bişeyleri değiştirmeye çalışma sonunda hırpalanan ve yıpranan yine kendin oluyorsun..!
- Düzenlendi
Bsrkaya ya evet farkındayım. Benim küçükken yaşadığım birçok travmam var. Bu beni çok hırçınlastirdi. Sonra aştım bu durumu eşim hayatıma girince. En güzel anlarimi onunla yaşama hayali kurdum hep. Çok çok çok zor zamanlar yaşadım onunla. Evet suanda çok iyi bir eş. Ama zamanında onu bu kadar iyi yapabilmek için ben kendimi paraladım tabiri caizse. Yani o hep böyle değildi. Sırf sevdiğim için uğraştım. Ben o iyi bir baba iyi bir eş olsun diye gençliğimi verdim. Bana bu güne kadar yaptığı yaşattığı kötü şeyleri durumları sözleri hareketleri anlatsam hepiniz bana burda neden bu kadar ugrastin dersiniz. Bunları anlatıyorum çünkü neden ona bu kadar sinirlendiğimi anlayın istiyorum. Genelde iyi devam ediyoruz. Birde ben pek uzatmam birseyleri. O yuzdennde böyle iyiyiz aslında. Kavga edip tartışıyoruz. Çoğu zaman evet ilk sinirlenenn ben oluyorum ama tamamen yipranmisliktan dolayı. Ben sinirlenince sadece sesimi yükseltip ağlarım mesela ama o herseyi söylemeyi hak görür kendisinde. Yani evet şuanda yine çok büyük sorunlarımız yok belki ama benim psikolojim çok bozuldu. Sizin yazdıklarınızı okudum dün gece. Hepinize tek tek hakverdim. Ben aslında ona kalbimde çok büyük bir yer vermişim çok fazla beklenti içine girmişim. Geri çektim kendimi artık. Tebessüm etmek bile gelmiyor bugün içimden. Umarım kendimi hep böyle ondan uzak tutmayı başarabilirim. Aksi halde benim gevirdigim bu sinir krizleri bir gün sonum olucak. Hissediyorum. İçimdeki o sonsuz öfke beni bitirecek. İnşallah Rabbım kalbime inşirah ferahlığı verir. Belki o sinir anlarımda ağzımda hep dua olmasa çoktan kendimi kaybetmiştim bile. Buraya çok detaylı anlatamıyorum belki ama inanın bana tartışma anlarında benim yerimde siz de olsanız aynı tepki olmasa bile buyuk bir tepki verirdiniz. @Sedaa @Mayoneziseverim Gurbetgelini_ @Poncikanneee @She_angel @aykirikadin @Yasak_elma @Ask_hosmus