Merhaba anneler ben hamileyim inşallah agustosta anne olucam bir kaç yerde bebeklere 6aya kadar su içirmeyin diyorlar bu doğrumu?? Ve ek gıda hakkında uyku ve s bana uzun malumat verirmisiniz lütfen? Şimdiden teşekkürler 🙏🏻🥰

DuyguSimral22 forumun en uzun yorum yapanlarindan biri olarak yazmaya başlayim bismillah 🤣🤣 ilk olarak bebeğini sağlıcakla kucağina alırsın inşallah canım, benimde bir kızım bir oğlum var. Evet doktorlar genelde 6 aya kadar su vermeyin diyorlar, çünkü emzirdigin için anne sütünde her vitamin var. Suya gerek yok yani, ama ben cocuklarima 5 aylıkken günde 2 şer çay kaşığı ile su vermeye başlamıştım, çünkü Adana’lıyım ve yazın buralar yanıyor 🔥🥵 Ek gıda olarak ilk sebze püreleriyle ve yoğurtla başlamanı öneririm. Çünkü ilk meyve püresi ile başlarsan cocuğun o şekerli tada alışır ve daha sonra sebze yemek istemez. Doktorun zaten ek gıdaya geçmeden önce sana ayrıntılı olarak anlatacaktir.
    Uyku konusu bebekten bebeğe değişiyor malesef. Önceden şunu yap bunu yap diyemeyiz, çünkü herkesin bir rutini var. Eğer bebeğin kolik bebek olursa uyku düzeni cok zor olusuyor. Benim oğlum kolikti, ve neler yaşadik anlatsam roman olur. 🥴 Ama kızım bebekliginden itibaren uykuyu seven biri. Ben cocuklarima 1,5 yaşına kadar gündüz uykularini 2 sefer yaptırıyordum. Yani bir sabah kahvaltidan sonra uyuyorlardi birde ögleden sonra uyuyorlardi. Her zaman sabah 8-9 arasi kalkıyoruz. Gece de 10 da yatırıyorum. Şuan biri 4 biri 3 yaşında cocuklarim, sabah 8 de kendi kendilerine kalkarlar. Ve akşam saat 10 oldu mu uykulari gelir. Bu düzene alıştırdım cocuklarımı. Tabi birde öğlen uykusu yapıyorlar. Ama sen ilk olarak kendi beslenmene dikkat etmelisin ,anne sütünü artıracak besinler tüket, en önemlisi suyu bol iç. Bebek doğduktan sonra da sürekli sen bakma, eşinde baksın, o cocuğa bakarken sen uyursun, dinlenirsin. ☺️

DuyguSimral22 en sevdiğim konular 😍 bende sıcak bir ağustos günü anne olmuştum. Allah sağ salim kucağınıza almayı nasip etsin. Evet bebeğinize 6 aya kadar su, bal, şekerli su vs vs asla vermemelisiniz. Buna ne bağırsakları ne böbrekleri ne de midesi hazır değil. Ek gıdayla 6.ayda başlarsınız su da vermeye. İlk başlarda 1 2 çay kaşığı hatta. Ek gıdaya 3 gün kuraliyla başlanıyor. Her sebze meyve 3 gün boyunca deneniyor. Alerjisi yoksa bebeğin devam ediyorsunuz vermeye aynı ürünü. İlk aylar zaten tadimla geçiyor. Bebeğin uykusuyla ilgiliyse ilk 1 ay 40 gün 2 saatte bir beslenmesi lazım bebeğinizin. Bol bol emzirmeniz ve ten teması yapmanız gerekiyor. O zamanlarda bebek sürekli uykuya eğilimli oluyor. Annenin psikolojisi bebeği çok etkiliyor. En ufak gerilmeniz bebeğe yansıyor. Hemen huysuzlaniyor. Genel anlamda böyle. Sorunuz olursa cevaplarım, emzirme danışmanıyim aynı zamanda. Severek yardımcı olurum.

DuyguSimral22 anne sütü verirsen su verme ama formül süt verirsen bence vermelisin
        Birde ek gıda olarak üç günlük kuralı var bebeğin alerjisinde olabilir diye onu dene kesinlikle
        Uykuda valla sen ve şansına kalmış benim bebeğim aşırı gazlıydı ilk üç ay oldüm dirildim

Sedaa ayyy çok sevdim bu yorumunu uzun uzun ne guzel anlatmissin 💕 benimde isime yarayacak bazi seyleri not aldım 😁

DuyguSimral22 kuzumm bu aslında tam net bilinmiyor çünkü doktorlar bana da verme demişlerdi ama vermezsin ağzı pamukçuk oluyor, o yüzden çok değil de yarım çay kaşığı ağzını islandiracak şekilde veriyordum ben. Ama zamanlarını hatırlamıyorum galiba 3 aydan sonra başladım ya da 2 yanii 5 ayllikken de veriyordum. Benim bebek yaz bebegiydi ağustosun sıcaklarında gelmişti çok şükür bir sorun yaşamamıştık ama kuzenim bebeğine 6 ay boyunca su vermemisti. Veee kakasinda kan gördüler sonra böbrekleri bitiyormus hiç mi su vermediniz diye bu sefer doktor azarlamis. Kuzenim de 6 aya kadar anne sütü yeterli oluyor demişlerdi bana diye vermemiştim hiç demiş. Yanii su çok değil ama yarım çay kaşığı agzi islanacak şekilde iciriyordum ben hele ek gıdadan sonra çok yaptım bunu.

Goat cok sevindim canım ☺️ ben fazla ayrıntıya girmedim bile. Girsem upuzun yazı olurdu 😂 emzirme süreci, ek gıdaya geçiş süreci, uyku düzeni ,bunlar göze basit gibi gelsede baya uğraştıcı ve yorucu zamanlar. Ama 2.yaşından sonrası rahatlık, onu anladim ben ,her iki cocuğumda da iki yaşindan sonra rahata erdim 🤣

• Goat bunu yanıtladı.

Sedaa aynen öyle canım ya.valla ben şuan nerden kimden bi laf kapsam bişey öğrensem kâr diyorum 🤭

DuyguSimral22
                Bizim çocuk doktorumuz şey demişti , bizim 6 aya kadar su içirmeyin dememize bakmayın oda sıcaklığı 26 derece üstüyse ver 26 derece altıysa az ver demişti , eskiden 6 aya kadar vermiyorlarmıs o yüzden bebek ölümü çok oluyormuş susuzluktan ,
                Ek gıdaya da 6 ay gibi başla 3 kaşık kuralına uyarak bu 3 kaşık dediğim olay alerji testi 1. gün 1 kaşık

1. gün 2 kaşık 3. gün 3 kaşık alerji olup olmadığını anlarsın bu bütün besinlerde geçerlidir çay kaşığı olucak ama , Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin, bol şans💕😂🙄

Ask_hosmus Kız ben onu 1 gün çay kaşığı 2 gün tatlı kaşığı 3 gün çorba kaşığı olarak biliyordum öyle yapmıştım 😂

TombulHatun ben hepsinde yemek kaşığıyla vermeme ne diyorsun peki 🙃😂 cay kaşığı oğlumu kesmiyordu, devamini istiyordu.

DuyguSimral22 öncelikle sağ Salim kucağına almayı nasip etsin Rabbim canım 🙏🏻 ya aslında şu su konusu herkesi 2 ye bölüyor kimi vermiş kimi vermemiş ben 29 mayısta doğurdum kızımı ve 1 hafta sonra sadece çıtçıtlı badi giydirdim hava o derece sıcaktı ben veriyordum günde bir çay kaşığı hem pamukçuk olmasın diye (olmadı) hemde içim rahat ediyordu. 🙂 ek gıda olarak 6. Ayda başladım yoğurtla ve hata yaptım meyve püresi ile başladı tatlıya alışınca sebze sevmedi kızım hatta kayısı erik şeftali konserve yaptım ufak kavanozlara hazır mamalar gibi nereye gitsem çantama attım ağzına sürmemiştir daha kızım o hazır kavanoz mamalarından. Uykuya değinemiyorum çünkü kelim ve ilacım yok 🤦🏼‍♀️ şuan 5 yaşında ve 5 senedir hala düzene sokabilmiş değilim. Deliksiz uyumuyor haftada 2 kez deliksiz uyusa 5 günü gece 2 kere falan uyanıyor bir daha uyutuyorum. İnşallah kendi yatağına gidip kendi kendine sabahlara kadar uyuduğunu görmek nasip olur ciddi anlamda fazlasıyla yoruyor bu durum beni. Desteksiz uyutma odasını ayırma gibi konuları çok iyi araştır çok geç olmadan zamanında yap yoksa çok zorlanırsın 🥹

Sedaa ahaha oda çok güzel yiyorsa vereveksin yiyen çocuğa 🙂

@“Sedaa” çok teşekkür ederim önemseyip yazdığın için 🥰 seninde çocuklarını Allah korusun aynen eşim şimdiden ben bakarım gece nolucak diyor 😆

She_angel peki bişey sorucam ben Azeriyim sizde ne deniyor bilmem bebekde kafasında batıp çıkan yer oluyo ya biri bana 3aya kadar su vermedim orası sertleşmişti dedi su verin mutlaka bende bunun için buradan sordum doğrumu acaba korkuyorum bir şey olur

Bsrkaya ay kötü oldum buna üzüldüm bebeğe 🥺 peki bişey sorucam ben Azeriyim sizde ne deniyor bilmem bebekde kafasında batıp çıkan yer oluyo ya biri bana 3aya kadar su vermedim orası sertleşmişti dedi su verin mutlaka bende bunun için buradan sordum onlarda da olmuşmuydu

@“Ask_hosmus” çok sağol canım anlattığın iiçin amin inşallah 🙏🏻❤️

@“Duruukus” evet ya çok zor su meselesi büyüklerimize soruncada ben şekerli su veriyordum ver falan diyorlar istemiyorum çocuk alerji falan olur amin canım inşallah sağ salim olsunda 🙏🏻❤️