belladonna ya şöyle bişey var pek anneleriyle ahım şahım bi iletişimleri yok
Annesi doğuştan duyma engelli ve biraz anlamasında sorun var herşey bi tık daha detaylı anlatılması gerekiyor bazen basit bişeyi bile çok kez tekrarladığımız oluyor ve herkesin kendinden daha çok bilgi sahibi olacağını düşünüyor ve herkese sorununu açarak tavsiye istiyor tabikide çocuğun önünde çocuğa eğitim verilmez ve buda çocukları çok zedeliyor bunun yanında %90 oranında otizimli bir kızı daha var ve çok emek istiyor
Eşide çoğu sorumluluğu yüklendiği için onada zor geliyor ve çok yoruluyorlar yani günü karısına oturup laf anlatmakla geçiyor öyle muhabbetleri falan yok
Büyük oğlu meslek seçimi aşamasında ve ne yapacağını bilmiyor aslında hepimizin yaşadığı sorunlar ama onlara öyle gelmiyor herkesin çocuğu çok kolay onlarınki çok zormuş gibi geliyor herkes onlardan daha iyi biliyormuş gibi geliyor
Onların adına bende üzülüyorum elimden ne gelir diye ama aile eğitimi 4 duvar arasında oluyor
Mesela herkesin içinde oğlunun telefonuna bakmak istediğini ama onun sakladığını kız arkadaştan şüphelendiğini ve oğlunun yanındada umreye bile giderken ona güvenmediğini telefon oynayacağını söyledi (telefonu kısıtlı kullandırıyorlar)
Buda haliyle çocuklarda ters tepiyor

Eskobar
    Sen böyle anlatınca da ben de ne diyeceğimi bilemedim Ya. Açıkçası aileye de üzüldüm. Yani bazen insan tıkanıp kalır ya öyle oldum. Birde artık öyle bir zamanda yaşıyoruz ki Yani yeni besili anlamak, anlatmakta zor. Mesela sen ablası olarak konuşsan anlatsan dinler mi seni

belladonna şimdi ben söylesem yine annesiyle ilişkisi zedelenir akıllı kız onun makyaj eğilimi olduğu dönemde onu anlatmamdan amnesinin bişeyler söylediğini anlar

Eskobar dedigim gibi kıyafete takıya falan da yönlendirebilirler eger böyle cok dindar olup hic bisey yapmasın diyenlerdense işleri zor o zaman sonucu daha kötü olur daha cocuk yani zaten bebek kadın degil ki kıyafetten falan da rahatsızlık duysunlar ek olarak kirpik kıvırıcı kullansın dudak balmları kullansın

Eskobar

Eskobar
          Anladım canım. Yani bende bilemedim. Çocukların derdi de hiç bitmiyor Ya. Büyüsün diyorum büyüyünce de ayrı bir sorun 🤯

Rouge bilmiyorum onu ama yok öyle olduklarını sanmıyorum ben makyaj içinde rahat bırakın dediğimde mesela sadece 10 yaşında dedi yaşının küçük olmasına ve sanırım şu serseri kızlardan olmasından korkuyorlar yani alman kızlara benzemesinden

Eskobar onun tam sey zamanı ergen mi desem ne desem ..anlıyorum ailesini zaten biz yabancılar bu konuda cok tedirginlik yasıyoruz baska kültür almasınlar diye ama aile içi önemli kısıtlamazsalar bisey olmaz Almanlar zaten modadan bakımdan makyajdan anlamıyorlar ki az önce yolda eski öğretmenimi gördüm hala aynı mont aynı pantolon aynı kazak ya kac yıl gecmiş yani neyse diyecegim o ki korkmasınlar arkadas gibi olsunlar yoksa bu zamanda bas edemezler asırı alıngan oluyorlar kişisel algılıyorlar o yaslarda ailenin de işi zor

Eskobar biz öyle aştık bu konuyu bakım giyim takı bizimki onlara ilgili suanda makyaj kullanmak istemiyor kullanmıyor

Rouge anlatmaya çalışacağım annesine bunları çok teşekkür ederim senin fikrin görüşün çok önemliydi benim için❤️

Eskobar Gunahtan ve yasaktan bahsetmemeliler. Konuyu ne kadar buyuturlerse cocugun kafasinda o kadar onemli hale getirirler. Gayet siradan bi olaymis gibi karsilayip cocugun yapmak istedigi seyi ev icinde birlikte yapip merakini gidermeliler. Sonrasinda hadi temizleyelim artik cildine daha fazla zarar vermesin vs diye birlikte temizyelebilirler. Cocuk mutlaka merak ettigi seyi deneyimlemeli ama. Zararli, gunah vs diye gecistirirlerse cocugun bu hevesi ileriki donemde mutlaka tekrar nukseder. Bunu kendi cocuklarimiz icin de dusunebiliriz. Bi cocuk biseyi merak ediyosa onu mutlaka tecrube eder ama bizle ama bizsiz. Bizim kontrolumuzde olmasi cok daha iyi.
                Bu anlattigim yuzeysel kismi aslinda. Anne babanin cocukla sevgi bagi cok kuvvetli olmali. Bu bag kuvvetli olursa cocuk ne kadar kotu bi ortamda olursa olsun anne babasinin pesinden gidip onlari ornek alir. Bagsiz cocuk bagini dis ortamlara kurmaya meyillidir ne yapsan evin ahlakini veremezsin. Bunu da gidip onlara cocugunuzla baginizi guclu tutun ki makyaj yapmasin diye anlatmak biraz zor 😂

Sokaklambasi benim üzüldüğüm noktada tam olarak bu etrafa çok yaydıkları için kendilerini çocuğa baskı yapıyorlar ben ağzımı açamıyorum hani aile bağları zedelenmesin diye nasihat gibi bişey falan vermiyorum ama kv ve kızın ananesi yani aynı zamanda kv denin kv desi işte günahta şuda buda iğrenç kötü gözüküyor de diye söylenmeye başladılar bunları başka olaylardada yapıyorlar cezai hükmü bile yok küçücük çocuk günahla korkutuluyor onunda soğumasına yol açıyorlar bilmedende olsa tamam kötülüğünü istemiyorlar ama biraz temkinli davranmak gerek çünki karşıdaki anne her sözü dinleyebilecek kapasiteye sahip

Eskobar Anlattigin kisilerin disaridan birinin lafiyla hareket ediceklerini sanmiyorum kuzu

Sokaklambasi kızın babası değil ama annesi dışarıdan birisinin fikrini uygulayabilecek bi anne çok hassas konular
                      Rabbim cüzlemize huzur versin çocuk doğurmak çok kolay gerçekten asıl mühim olan konu acısız çocuk büyütebilmek içinde uktelerin kalmadığı sağlıklı bi çocuk büyütebilmek eğitim öğretim ailede başlayıp ailede bitiyor

Eskobar acısız çocuk büyütebilmek

Cok zor hatta mumkun degil 😅 az acılı diyebiliriz djjdkd

Sokaklambasi ne kadar az travmaları olursa o kadar kâr elimizden gelenin bi tık üstünü yapmalıyız gelecek nesil önemli baksana kadının bile kadına yaptığını kimse yapmıyor

Eskobar Cok haklısın. Umarim ic huzuru olan, kendini seven, hayati seven cocuklar yetistiririz 🌸