belladonna ya yurt dışında oldukları için bir tık daha fazla korkuyorlar
Bir makyaj meselesi
Eskobar dedigim gibi kıyafete takıya falan da yönlendirebilirler eger böyle cok dindar olup hic bisey yapmasın diyenlerdense işleri zor o zaman sonucu daha kötü olur daha cocuk yani zaten bebek kadın degil ki kıyafetten falan da rahatsızlık duysunlar ek olarak kirpik kıvırıcı kullansın dudak balmları kullansın
Eskobar onun tam sey zamanı ergen mi desem ne desem ..anlıyorum ailesini zaten biz yabancılar bu konuda cok tedirginlik yasıyoruz baska kültür almasınlar diye ama aile içi önemli kısıtlamazsalar bisey olmaz Almanlar zaten modadan bakımdan makyajdan anlamıyorlar ki az önce yolda eski öğretmenimi gördüm hala aynı mont aynı pantolon aynı kazak ya kac yıl gecmiş yani neyse diyecegim o ki korkmasınlar arkadas gibi olsunlar yoksa bu zamanda bas edemezler asırı alıngan oluyorlar kişisel algılıyorlar o yaslarda ailenin de işi zor
Eskobar Gunahtan ve yasaktan bahsetmemeliler. Konuyu ne kadar buyuturlerse cocugun kafasinda o kadar onemli hale getirirler. Gayet siradan bi olaymis gibi karsilayip cocugun yapmak istedigi seyi ev icinde birlikte yapip merakini gidermeliler. Sonrasinda hadi temizleyelim artik cildine daha fazla zarar vermesin vs diye birlikte temizyelebilirler. Cocuk mutlaka merak ettigi seyi deneyimlemeli ama. Zararli, gunah vs diye gecistirirlerse cocugun bu hevesi ileriki donemde mutlaka tekrar nukseder. Bunu kendi cocuklarimiz icin de dusunebiliriz. Bi cocuk biseyi merak ediyosa onu mutlaka tecrube eder ama bizle ama bizsiz. Bizim kontrolumuzde olmasi cok daha iyi.
Bu anlattigim yuzeysel kismi aslinda. Anne babanin cocukla sevgi bagi cok kuvvetli olmali. Bu bag kuvvetli olursa cocuk ne kadar kotu bi ortamda olursa olsun anne babasinin pesinden gidip onlari ornek alir. Bagsiz cocuk bagini dis ortamlara kurmaya meyillidir ne yapsan evin ahlakini veremezsin. Bunu da gidip onlara cocugunuzla baginizi guclu tutun ki makyaj yapmasin diye anlatmak biraz zor 😂
Sokaklambasi benim üzüldüğüm noktada tam olarak bu etrafa çok yaydıkları için kendilerini çocuğa baskı yapıyorlar ben ağzımı açamıyorum hani aile bağları zedelenmesin diye nasihat gibi bişey falan vermiyorum ama kv ve kızın ananesi yani aynı zamanda kv denin kv desi işte günahta şuda buda iğrenç kötü gözüküyor de diye söylenmeye başladılar bunları başka olaylardada yapıyorlar cezai hükmü bile yok küçücük çocuk günahla korkutuluyor onunda soğumasına yol açıyorlar bilmedende olsa tamam kötülüğünü istemiyorlar ama biraz temkinli davranmak gerek çünki karşıdaki anne her sözü dinleyebilecek kapasiteye sahip
Eskobar Anlattigin kisilerin disaridan birinin lafiyla hareket ediceklerini sanmiyorum kuzu
Sokaklambasi kızın babası değil ama annesi dışarıdan birisinin fikrini uygulayabilecek bi anne çok hassas konular
Rabbim cüzlemize huzur versin çocuk doğurmak çok kolay gerçekten asıl mühim olan konu acısız çocuk büyütebilmek içinde uktelerin kalmadığı sağlıklı bi çocuk büyütebilmek eğitim öğretim ailede başlayıp ailede bitiyor
Eskobar acısız çocuk büyütebilmek
Cok zor hatta mumkun degil 😅 az acılı diyebiliriz djjdkd
Sokaklambasi ne kadar az travmaları olursa o kadar kâr elimizden gelenin bi tık üstünü yapmalıyız gelecek nesil önemli baksana kadının bile kadına yaptığını kimse yapmıyor
Eskobar Cok haklısın. Umarim ic huzuru olan, kendini seven, hayati seven cocuklar yetistiririz 🌸
Sokaklambasi inşallah
Eskobar canım genel olarak makyaj için dinen haram demek çok kesin ve net bir ifade çocuk haram ya da günahın neden olduğunu ve neticesinde ne olacağını da ayrıca bilmek isteyecektir o yüzden güzel olmayan ya da uygun olmayan demek daha doğru bi ifade olur.. Eğilime gelince süslenmek bizim dogamizda var bunun erken olduğunu anlatmak için çocuğun boyaya ihtiyacı olmadığına inandırmak gerekiyor.. Cilt problemi yaşayan kişilerin resimlerini gösterip makyaj yapanların bu görüntüyü kapatmak için yapıyor olduğunu onun cildininse buna ihtiyacı olmadığını söyleyebilirsiniz. Zaman zaman çok güzel olduğunu dile getirip onu gerçekten bu fikre alıştırmak kendisiyle barışık olabilmesini kolaylaştırmak gerekiyor..bu özgüveninin desteklenmesi açısından oldukça önemli..
Yasooo annesiyle detaylıca bi konuşamam gerek aslında burdalardı ama vaktim olmadı özel olarak konuşmalıyım
Çevresindeki kızlar neden yapmıyorsun falan derlerse cevabını net bi şekilde verebilsin ezilmesin birisi buraya bi video atmıştı onu bulmam lazım makyaj yapan fenomenlerle ilgili ordan yola çıkabiliriz onlar yaşının küçük olmasına takılıyorlar
Anneside çok makyaj falan yapardı kuafördü zaten ona bişey demiyor şimdi yapmıyor bıraktı işini falan çocuklar olunca sadece bu yaşta olmasın ve sürekli olmasın bi heves gelsin geçsin diyorlar
Yani en iyisi bakıma ve yüzünün güzelliğini korumaya yönlenmeliler
Eskobar konu hakkında diyebileceğim tek şey asla kısıtlama yapmasınlar. Küçük yaşı daha. Cilt makyajı yapmasın bı maskara bı parlatici alın birde güzel bir allık onaltı kullansın zaten aşırı da küçük değil. Elinden alıp kisitladikca zaten daha da merak eder. Bırakın oje de sürsün. Abdest alacağı zaman ilerde annesi siler tekrar sürer. Evlenince de zaten kendi aklı fikri oluşur. Birde ara ara ay makyajdan mahfolmus yüzü gibi kötü ornekler gösterin ona yüzünü temizlemesse böyle olabileceğini anlatın yeter bence. Çünkü gunuzmude kısıtlanması mümkün olmayan şeyler bunlar herşey asriri kolay ulaşılabilir durumda. Siz yasak koysanız belki o mağazalardaki tester urunleri sürecek heves için cildine hastalık bulastiricak. En iyisi dozunda izin vermek✨🥰