• Muhabbet
  • Perideyi ikiye bölecek mukkemmel bir soru ✨

@Rouge gözümde bir İtalyan erkeği canlanmışti.😂
Postlarda denk geliyorum naif romantik seninle gururlanan gereksiz kıskançlık yapmayan biri gibi ortalama bir Türk erkeğinde nadir bulunan özellikler

selen_ italyan erkekleri hic göründükleri gibi degiller cok arkadasımız var 😂öyle biri gerçekten ama bunun sebebi yüzde elli biziz yani eşinin sana nasıl davrandıgı yüzde elli sana baglı oluyor hatta bazen 70 kadar cıkıyor .aslında cok kıskanç ama beni mutsuz ettigi kısıtladıgı zaman söylüyorum bana bunu yapamazsın mutsuz mu olmamı istiyorsun baskaları yüzünden falan diyorum haklısın diyor üzülüyor mutsuz olmamı istemiyor bende ona karsı öyle ama mesela diyelim ki sevmedigim pantolonu giydim üzülmemem için bisey demez fakat arkamda dolanır kimse arkama bakmasın diye öyle kısıtlamaz belkide biz uzun zamandır birlikteyiz ondandır birbirimizi çözdük galiba temel saglam

Bsrkaya 2,5 yıldır Almanya değil fakat farklı bir ülkede yaşıyorum görevlendirme sebebiyle. Bir görseniz, sözde Avrupa’ya yakın bir Afrika ülkesi, fakat insanların hali içler acısı. Asgari ücret yerlerde, sokaklarda onlarca insan kalıyor, sağlık desen berbat. Türkiyedeyken çok cazip geliyor yurt dışı. Ama şuan ülkemin en ücra köşesi bile benim için cennet❤️ yaşarken yadırgadığım herşeyi şuan hasretle yad ediyorum.
      Şükür ki 1 ayımız kaldı dönüşe. Yemekler, trafik, insanlar, en basit şey bile kıymetli bana göre ülkemizde.
      Evet ekonomi kötüye gidiyor, ama dışarısı daha kötü bence. Düşene bir tekme de devlet atıyor genelde yurt dışında ben böyle gördüm. Her evden çıkıp başımı kaldırdığımda kalbimin sızladığı insanlar görüyorum. Naçizane düşüncelerim 🌸 bir de 4 ülkeyi daha görme fırsatım oldu, onlar Avrupa’ydı. Orada da durumlar çok parlak değildi.

@Rouge birbirini çözünce ilişki oturuyor Rabb’im mutlulugunuzu daim etsin🤍

TombulHatun Ahahha kız sen hani gidicektin yaa orası sana çok kalabalık geliyordu artikk ikizler burcu olabilir misin sen 😅

Rouge Ayyy inanmıyorum gerçekten Almanya böyle bir yer mii ? Kizz benim gece hayatim olmazsa ben biterim bunalıma girerim ben gündüz çıkmam ki dışarıya benim için gece başlar hayat baksana orda 8 dedin mi her yer kapaliymis. Ben bunalirim.. 😅 bana hareketli yer olacak. Birde bana stresli hayat değil huzurlu hayat lazımm neyse ben ülkemde kalayım barii 😂 tamam tamam ben baya ikna oldum ülkemin gözünü seveyimmm 😂

Mommy12 Çok güzel bir cümle kurdun vee bu benim içinde aydınlanmama yetti bilee ‘, Evet ülke kötüye gidiyor ama dışarısı daha kötü bence’ bunu bilmek içimi çok rahatlattı inan bana. Çünkü biz sanıyoruz ki. Diğer ülkeler refah düzeyleri çok iyii. Bir tek bizim ülkemiz geriliyor. Yaniii Türkiye bittii olarak bakıyoruz ama sen şu cumlenle Türkiye’yi şuan gözümde iyikiii konumuna getirdin. İyiki turkiyedeyimm 🧡

arman Çok güzel bilgilendirmissin çok teşekkür ederimm sayendee gözlerim açıldı vee Almanya fikri birden puifffff olduuu 😂😂

Moonlight_ Aayy yok ayrımcılık olmamalı yaa. Sonucda türk alman olmamalı yaniii. Amaa illa ki yapanlar vardır vee ben çocuklarımın buna maruz kalmasını hiç istemem

Bsrkaya Paris’e gittik. Otelin karşısında evsizler uyuşturucudan koma halinde hareket ediyorlardı. Kimsenin umrunda bile değiller. En çok o an anladım. Çünkü benim yaşadığım yer zaten ekonomik olarak parlak bir yer değil.
                Mesela sağlık sistemi kötü vs diyenler , ülkemizdeki hastanelerin imkanlarının ne kadar büyük olduğunu bir bilseler. Biz burada grip olmaya korkuyoruz. Oğlum hasta olacak diye psikolojim bozuldu. Hastaneye gidiyoruz ve ciddi rakamlar ödüyoruz. Özel çünkü. Hizmet standart, Türkiye’deki orta derecede gördüğümüz devlet hastanesi gibi. Devlete gitsen duvarlar üstüne yıkılır derecede. O yüzden cesaret edemezsin.
                Yemekler mesela. Türkiye’de yemediğim şeyleri burada özlüyorum. Veya yemek yapmak kahvaltı hazırlamak istemiyorum diyelim, dışarı çıkıp da ağız tadıyla yiyebileceğimiz yer yok. Bazı şeyleri görmezden gelirsen yiyorsun.
                Ah ne dertliymişim. Neyse ki kavuşuyorum vatanıma ☺️

@Mommy12 ülke vloglarini izlemeyi çok severim.Eyfel kulesinin orda siyahi erkekler kadınların üstüne yürüyordu hele ki kapalı kadınlara çok taciz vardı etrafa işeyen insanlar hiç öyle tahmin etmezdim çoğu vlogda gördüm ki Paris pis ve karışık

Bsrkaya malesef oluyor. Ben burda dogdum büyüdüm cocugumda burda dogdu ilk okula girerken cocuklari sinavdan geciriyorlar gecebilen 1. Siniftan basliyor gecemeyenler daha düsük kademeden basliyor. Benim oglumu 1.sinifa sokmicakti kadin neymis yeterli degilmis. Itiraz ettim sikayet ettim baskasinda tekrar sinava soktum ve o baska kadin sasirdi nasil böyle bisey düsündü diye ve oglum simdi 2 sinifta her zaman sinif birincisi secildi ilk kadin irkciydi 🤷🏻‍♀️
                    Bir gün yolda yürürken elimde bebek arabasi tramvay bekliyorum yanimda arkadasim türkce konusuyoruz yaninizdan yasli bi kadin gecti alman bana dönüp siz anca cocuk dogurun calismayin dedi gitti. Ben zaten calisiyordum ama dogum iznindeydim 🤣

Bsrkaya evet şuan ülke karıiık, göçmenler ve maddi durumlar beni çok geriyor eğitim aynı şekilde hat safhada endişeliyim
                      Fakat başka ülkede yaşamak istemem ya ülkem cennet, Almanya falan bana çok soğuk gri geliyor
                      Kuzenim Amerika’da hep der mesela aynı şeye bile gülemiyorum kültür espri anlayışı milletlere göre çok değişiyor onlar hiç memnun değil mesela 2012 de gittiler hala alışamadılar

arman ay sorma benim akrabam mercedes kiralayıp hergün onlarca stori atıyor sürekli logo gösteren ve o kadar cringe oluyorum ki görgüsüzler

selen_ etraf zaten tuvalet kokuyordu biz oradayken. Otel çevresinde ve gezdiğimiz yerlere yürüyerek giderken de fakir siyahiler çok acınası haldelerdi. Ve bir sürü şey. O yüzden ben iyiki Türk olarak doğdum diyorum.

@Mommy12 orası da çok göçmen alan ülke bizde öyleyiz çok karıştık

Ay valla yorum yapmayayım dedim ama dayanamadım. Arkadaşlar siz iyi misiniz? Neymiş yurt dışında evler bir maaşmis, irkcilik varmış falan filan. Turkiyede bunlar yok mu? Şu an en kötü evin kirası 10.000 tl nerdeyse. Azcik büyük olsun 5 10 senelik yapı olsun dersen bu sayı 15 20 binlere çıkıyor ki bu da 1 asgari ücret demek. Kira konusu kesinlikle hemen hemen ayniya geliyor yurt dışı ile. Turkiyede de 1 kişi çalışırsa asgari ücrete kirada, gecinemez imkanı yok. Yurt dışında da öyle şu anda 1 kişi çalışırsa kirada gecinemez iki yerde de çalışmak şart. Irkçılık konusuna gelirsek de Türkiyede 5 10 sene sonra Türk kalmayacak kimse bunun farkında değil. Atatürkçü olanlar ve sozde dinci olanlar lafım meclisten dışarı arasında büyük bir iç savaş bekliyor turkiyeyi. Diş güçler de bundan faydalanıp turkiyeyi yok edecekler kimse bunun farkında değil. Sokaklarda yürümeye korkar olduk, çünkü bir gün biri canı sıkıldığı için gelip bize silah sıkabilir mesela. İnsanlara yardım etmeye korkar olduk, kimseye guvenmeyeceksin deyip bizi öldürebilir mesela ortada bir sebep yokken. Öldürülen taksici abi gibi örnek olarak. Turkiyede psikolojisi düzgün insan kalmadı, her sokakta ayrı dil konuşan insanlar. Asla ırkçılık için söylemiyorum ama gelen insanların hepsi ayri telden, pis, tacizcisi ayrı, suç makinesi ayrı, tecavuzcusu,katili,sapığı. Hepsi burda toplanmış durumda ve hala da toplanmaya devam ediyorlar. Ben bu ülkede kız çocuk büyütmek istemiyorum şahsen. Benim eşim çift vatandas, kızım da ayni şekilde. Eşimin pek çok akrabası var hollanda İsveç Almanya gibi yerlerde. Burda öldürulecegimize başka ülkede ezik yaşarım çok daha iyi kimse kusura bakmasın ama ulkemizin çivisi çıktı maalesef. Yoksa kim ister ki evini sıfır mis gibi esyalarini her şeyini bırakıp sıfırdan bir hayat kurmayı.. Bizi buna mahrum ettiler üzgünüm

Ayrıca şunu da ekleyeyim surda dibimizde İstanbulun nüfusu kadar bile olmayan bulgaristanin bile parası bizden daha değerli artık. Eşim anlatıyor eskiden 1 leva 1 tlye denkmiş. Şu an an 1 leva 17 tl. Düşünebiliyor musunuz alım gücünü? Markete gidiyoruz 1000 tlden asagi cikamiyoruz içinde kırmızı et kıyma falan yok bunun yanlış anlaşılmasın. Bir tanecik simit 15 tl olmuş, bir simit karın bile doyurmaz. İnsanlar 1 maaşla 1 telefon alabiliyor örneğin, biz burda 5 maaşla anca alabiliyoruz o telefonu. 1 saat çalışma ile 1 kilo kıyma alırken o insanlar, biz 1 gün çalışarak 1 kilo kıyma anca alıyoruz. Alım gücü 0. Para değeri 0. İnsana değer 0. Geçen sene asla gitmem ulkemden diyen beni bile soguttular artık guzelim ülkem ne hallere geldi oysa ki ne insan evlatları can verdi bu ülkeyi kurmak için çok yazık çok üzülüyorum

Hastaneye gidiyoruz Türk doktor kalmamış çoğu hastanede artik, hepsi yunan, azeri vs vs. Yakında okullarda da devam eder bu durum, kendi ülkemizde mülteci durumuna dusecegimiz zamanlar geliyor maalesef.

Bsrkaya almanyanın sosyal devlet anlayışı ve toplumsal düzen kuralları ile Türkiye de yaşamak isterdim. Ama o kuralları Türkiye de hayata geçirmeye çalışsalar iç savaş çıkarırlar. Malum iyi şeylere değil de kötülere özenip işine gelmeyeni uygulamak istemeyen bir kesim var. En basit örnek trafik kuralları 🫥