Bilen bilir evime gelen bi arkadaşım vardı habire. Benim oğlum Anasınıfına gidecek. Onunkide 1. Sınıfa gidecekti. Şimdi oğlunu 1.sınıfına değilde anasınıfı na göndermeyi düşünüyor. Ve benim oğlumun sınıfına gönderecekmiş çocuğunu. Pazartesi gelip hocayla konuşacak. Allah aşkına ben biraz uzak olalım dedikçe içimize giriyor. Oğlu vurmayı çok sever oğlumla aynı sınıfta olsun hiç istemem. Buna müdür karar verir dimi istediği hocayı seçebilirmi. Yada 1. Sınıftan alıp yeni anaokuluna yazdirabilirmi. Bu kadar kolaymı bişeyler diyin canlarım

Bonibon_
    Bunun için dilekçe vermesi gerekiyor. Dilekçe verince anaokuluna kayıt yaptırabilir.
    İstediği sınıf olup olmaması da yönetimin insiyatifine bağlı. Sınıfın doluluk/boşluk durumu da göz önünde bulundurulur

Bonibon_ ne alaka 1.sınıfa gidicek çocuğu neden alıp anaokuluna veriyor siz kendiniz konuşmayı deneyin çocuğu okuldan yaşıtlarından geri koymasın belki sizinle daha samimi olmak istiyor belki daha yakın olmak istiyor bilemeyiz ama ben olsam sorardım neden böyle birşey yaptığını sonucta arkadaşsınız böyle şeyleri konuşmayacaksın da ne konuşacaksınız ki

Mavininannesi zaten yakın arkadaşız Dedim zaten ama o küçük olduğunu düşünüyor. Madem bire gidecek niye alıp yeni anasinifina göndercenki benim oglumdan zaten 9 ay büyük 1 sınıflık o

Sutlucikolati Valla bilemiyorum. Dedim zaten ona. Ama bilemiyom kafası nerdeyse madem yazılmış ne diye alıyo gitsin işte.

Bonibon_
            Aynen işleyiş kolay.
            Dediğim gibi sınıf da yönetimin ve doluluk oranına göre değişir. Ama arkadaşınız “ arkadaşı bu sınıfta, bizde bu sınıfı istiyoruz” derse belki yönetim arkadaşınızı kırmaz.

Bonibon_ açık açık konuşun yada gizli gizli müdüre gidip bu çocuğun siddet eğilimi var ben çocuğumla birlikte olmasını istemiyorum falan diyin

Bonibon_ benim bildiğim eğer ilkokula yaşı tutuyorsa gitmemesi için dilekçe ve rapor alması gerekiyor. Eskisi kadar kolay değil yani hadi bu sene de gitmesin demek

Bonibon_ çocuğu Eylül sonrası doğumluysa dilekçe verip erteleyebiliyor anasınıfından devam ediyor. Benim kızım Ekim doğumlu bizim de e okulda birinci sınıf göründü ama anasınıfına verdik dilekçe ile seneye birinci sınıfa gidecek o da öyledir.

Bonibon_ istek ve istemediklerinizi söyleyin . Mesafemi koymak istiyorsunuz ? O zaman konuşarak bildirin, konuşmasanız o nerden bilecek bu kadar iç içe olmakdan rahatsız olduğunuzu? Ben olsam çocuklar aynı sınıfta olsun istemiyorum senin oğlun vurma eğilimli diye derim çok rahat bi şekilde

Mavininannesi Akışa bırakıcam ya kimsenin arkasından iş çeviremem. Bakarsın. Aynı sınıf çıkmaz. Çıksada yapacak bişey yok artık
                      .

noluyoyav Valla bilemiyorum. Pazartesi görcez artık neler olacak.